24 Октомври, 2017 20:00 20 672 9

10 ползи от това да спиш гол

  • сън-
  • дрямка-
  • гол-
  • спане-
  • вечер-
  • нощ-
  • легло

Сънят е по-лесен, когато дрехите вече не са грижа

10 ползи от това да спиш гол - 1

Сънят е едно от най-важните неща, които правим. Знаете ли, че да спите голи има доста ползи за здравето ви? Ето и някои от тях:
1. Лесно е.
Не трябва да купувате пижами, които струват пари. Имате по-малко дрехи за пране, гладене и прибиране. Може да ви се наложи да си перете чаршафите по-често, но не толкова често, колкото ако имате пижами.

2. Улеснява ви, когато трябва да излизате.
Някои хора се прибират от работа, слагат си пижамите и използват това като извинение да си останат вкъщи и да си почиват. Това обаче води до по-заседнал начин на живот, а от там и до трупане на килограми. Когато останете с нормалните си дрехи, сте по-склонни да излезете, когато ви предложат.

3. Може да ви помогне да се почувствате щастливи и свободни.
Представете си усещането от това да си легнете в леглото голи. Няма бельо, нито стягащи дрехи. Само вие и хладните чаршафи. Чувството ви кара да се усмихвате и да се чувствате свободни. Всеки може да се възползва от това хубаво чувство понякога, а защо не и постоянно.

4. Допирът с партньора става по-добър.
Ако сте женени или живеете с партньора си, спането голи ви дава по-големи шансове за контакт с кожата, а той пък води и до по-добър сексуален живот. Всичко това води до освобождаването на големи количества окситоцин, който ви помага да се чувствате щастливи.

5. Подобрява качеството на съня.
Да се върнем на предните точки. Няма стягащи дрехи, нито бельо. Не трябва да се притеснявате, че дрехите ви ще се изкривят. Чувствате се свободни, а това помага за по-добър и по-дълбок сън. А както знаем, дълбокият сън помага на здравето.

6. Полезно е за кожата ви.
Вашето тяло може да диша. Интимните части, подмишниците и краката са затворени цял ден и често покрити под пластове дрехи, дори и през лятото. Дайте на тези части възможност да подишат. Това намалява риска от кожни болести.

7. Помага за регулирането на кортизола.
Кортизолът е много странен химикал в тялото, който може да е вреден. Когато спите голи, той помага за запазването на телесната температура, за да може тялото ви да отделя кортизол. Ако спите твърде облечени, вашите нива на кортизол се повишават, дори и след като се събудите. Това води до тревога, глад за вредна храна, натрупване на килограми и други ужасни неща.

8. Балансира мелатонина и хормона на растежа.
Ако поддържате температура под 21 градуса всяка нощ, това ще помогне за нормалните нива на мелатонин и хормон на растежа. Тези химикали помагат на тялото да се пребори с остаряването и са много важни за здравето. Когато спите с дрехи, тялото прегрява и нивата на тези хормони се разстройват. Накратко, спането с дрехи ви кара да остарявате по-бързо.

9. Прави репродуктивната ви система щастлива.
Еднакво полезно и при мъжете, и при жените, голият сън запазва органите от прегряване и инфекции. Бактериите предпочитат да живеят в топли и влажни условия. Но когато те са хладни и по-сухи, бактерията няма къде да расте.

10. Сънят през лятото е по-лесен.
Да имаш добър сън през лятото не е най-лесното нещо. Ако нямаш климатик, нещата стават дори ужасни. Но без дрехи сънят става доста по-удобен. Освен това не се събуждаш подгизнал от пот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    18 8 Отговор
    За жените е лесно, ама аз като легна на страни си прищипвам ,,господина" и не ми е оферта да спя гол

    Коментиран от #2

  • 2 Диди

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Ха ха ха.Сложи му калъпче.
  • 3 БайТози

    3 0 Отговор
    Браво Събинче.Верно е.

    Коментиран от #4

  • 4 Танас

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "БайТози":

    Ей...комита , тва Събинката.. умно дете бре ! Виж кви ги списва , а ?
  • 5 ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ

    2 0 Отговор
    Искам да си легна с авторката на статията!!!

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ":

    Казват че , мераклиите са повече от китайците !
  • 7 Първолет

    1 0 Отговор
    свиква се ....въпрос на навик....разбира се че в началото е малко дискомфортно....
  • 8 Първолет

    0 0 Отговор
    Да наистина спането гол прави сънят ми по-добър. В началото ми беше малко неудобно но се свиква всичко е въпрос на навици... Опитайте няма да сгрешите пък и нищо не губите...
  • 9 лол

    1 0 Отговор
    малко щуро ми се струва....или по скоро дискомфортно