Last news in Fakti

26 Октомври, 2017 17:47 971 1

Жените раждат по-малко деца, ако живеят със свекървата

  • жени-
  • раждат-
  • деца-
  • майка-
  • дом-
  • проучване-
  • статистика-
  • свекърва

Изследването обхваща 2,5 милиона омъжени жени от 14 държави

Оказва се, че жените, които живеят под един покрив със свекървата си или с майка си, раждат по-малко деца.

Резултатите от ново проучване, направено от изследователски екип от университета на Виена, Австрия, показват, че жените, които живеят само със съпрузите си, имат повече деца, пише в. Daily Mail.

Екипът анализирал данни, събрани от 14 държави, в които се разглеждали случаите на 2,5 милиона омъжени жени на възраст от 15 до 34 години. Всички участнички живеят със съпрузите си.

В процеса на работа, изследователите открили редица културни различия. Например, в САЩ, с майката на мъжа си, живеели 1,5 % жени, а в Ирак — 53 %. Броят на представителките на нежния пол, които живеят с майките си, варира от 0,79 % в Малави до 17 % в Тайланд.

Специалистите смятат, че причината за откритието им може да се дължи на репродуктивната конкуренция.

Майките, които живеят с дъщерите или синовете си и техните брачни половинки, по правило са по-млади. За тях съществуват по-важни неща от възпитаването на внуците, а освен това, самите те все още не са изгубили способността да се възпроизвеждат. От това учените стигнали до заключението, че младите родители усещат невъзможността да разчитат на помощта на бабите и подсъзнателно се отказват от възможността да създадат голямо семейство с много деца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    2 1 Отговор
    Не е точно така. Свекървите следят снахите да не би някой друг да помогне за правене на още деца и те не могат да се развихрят. Обикновенно жените след първото сменят коча.