29 Октомври, 2017 00:30 23 794 7

Странните сексуални състояния при някои мъже и жени

  • секс-
  • състояния-
  • болест-
  • мания-
  • странни
Странните сексуални състояния при някои мъже и жени - 1
Снимка: Shutterstock

Сексът е удоволствие, но може да се превърне и в мания. Съществуват много състояния, при които сексът може да се превърне в табу, в отклонение или в психично разстройство.
Странните сексуални състояния са повече, отколкото подозирате. Някои са причинени от психически проблеми, други от физически.

Приапизъм

Приапизмът представлява продължителна ерекция. Може да звучи блазнещо, но не е така. Състоянието е доста болезнено. Може да продължи няколко часа и крие огромен риск от сърдечносъдови инциденти, инфаркти и инсулти.

Секссомния

Секссомнията представлява нещо като ходенето насън, но не съвсем. Всъщност това странно сексуално състояние включва сексуална активност насън. Тази активност се проявява в моментите между най-дълбокия сън и будността. Страдащият може да предприеме сексуални действия или мастурбация без дори да осъзнава това. Обикновено след това спомени липсват.

Парафилия

Парафилията е по-скоро психично разстройство, при което сексуален обект са неодушевени предмети. Той е нещо като по-ясно изразен фетишизъм, граничещ с мания. Силна сексуална възбуда и удоволствие могат да предизвикат предмети, докосване на човек, който не желае да прави секс, ексхибиционизъм или садизъм.

Постоянна генитална възбуда при жените

Състоянието предизвиква постоянна клиторна възбуда, подобно на това при мъжете. Изключително неприятно е, защото страдащата жена изпитва всички признаци на възбуда – богато кръвоснабдяване на гениталиите, вагинално течение, спонтанни оргазми по всяко време.

Хиперсексуалност

Хиперсексуалността означава крайна ненаситност към секса. Счита се за психично разстройство, тъй като механизмите, които подтикват страдащия към непрекъснато желание за сексуални контакти с различни партньори, са психични.

Хората с това разстройство демонстрират сексуална ненаситност и трудно биват задоволени. Скоро след поредния полов акт имат нужда от още секс. Често те попадат и в рисковани безразборни връзки. Краен резултат от тях са животозастрашаващи полово предавани болести.

Асексуалност

При асексуалността страдащият няма абсолютно никакво желание за секс. Това няма нищо общо с хомосексуалността или бисексуалността. Просто страдащият изпитва невъзможност да се възбуди сексуално при каквито и да било обстоятелства. Вроденото желание за секс при тези хора липсва напълно.

Вагинизъм

Вагинизмът представлява силно напрежение, спазъм на мускулатурата на влагалището и тазовото дъно, което затруднява половия акт или го прави невъзможен.

При по-леките форми на вагинизъм се поява само болково усещане при половото сношение или има затруднено въвеждане на мъжкия полов член във входа на влагалището. Когато движението във влагалището е затруднено продължително време или половият акт въобще не може да се осъществи, вагинизмът е сериозен.

От вагинизъм страдат 3-4% процента от младите жени.

Фимоза

Фимозата представлява невъзможност на препуциума (фината кожа, която покрива главата на пениса) да се отдръпне от главата на пениса по време на секс. Това предизвиква силно болезнена ерекция и може да откаже страдащия да прави секс. Могат да възникнат и други проблеми, инфекции и дискомфорт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    13 0 Отговор
    А нормалните що да правят ?

    Коментиран от #7

  • 2 Дикембе Мутомбо

    24 3 Отговор
    Парафилия
    докосване на човек, който не желае да прави секс
    ======================================
    Е то повечето от половината женени мъже излиза, че имаме парафилия тогава...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 незадоволена

    19 8 Отговор
    Вени, струва ми се, че се сексуално незадоволена!!!
  • 5 Борис

    14 7 Отговор
    Браво Вени , взе хляба на Кобилкина , а сега само ти остава да напишеш книга = ' Странните сексуални състояния' :)
  • 6 OMG WTF

    12 4 Отговор
    Вени, аз страдам от хиперсексуалност, сексомния и от любов по теб! 💏❤️ Мисля, че ще си паснем перфектно.
  • 7 куку руку ку

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Патето Яки":

    Да си живеят нормално и да се радват на живота.