10 Ноември, 2017 13:51 1 600 0

Истинският "Железен човек" кацна в книгата на Гинес с реактивната раница ВИДЕО

  • железният човек-
  • изобретение-
  • рекорд-
  • световен рекорд-
  • книгата на гинес-
  • реактивна раница-
  • ричард браунинг

Ричард Браунинг прелетя над езеро в Англия, развивайки скорост от 51 км/ч

Британец, облечен в костюм, който много напомня на Железния човек, подобри световния рекорд за скорост с реактивна раница, съобщи Newsweek.

Ричард Браунинг, основател и главен тестов пилот на Gravity Industries, извърши полета с необикновеното устройство в четвъртък, Деня на световните рекорди на Гинес.

Той разви скорост от 51 километра в час или 32.02 мили в час, прелитайки над езеро в парка "Лагуна" в Рийдинг, Англия.

Това негово постижение му осигури място в книгата на рекордите на Гинес и го превърна в първия човек в историята, развивал най-голяма скорост с реактивна раница на гърба си.

Рекордът бе поставен при третия му и последен опит, който приключи с потапянето му в езерото.

Браунинг обаче не е само пилотът поставил рекорда с реактивната раница. Той също така е и изобретателят, измислил и създал устройството. Той се надява творението му да влезе в масова употреба в близкото бъдеще.

Изобретателят каза, че костюмът му, контролиран изцяло чрез движенията на човешкото тяло, съдържа шест газови турбина с керосин.

Припомняме, че Браунинг представи своята реактивна раница през пролетта. Още тогава той бе наречен "Железният човек", а днешното му изпълнение му спечели още по-впечатляващото прозвище — "Истинският Железен човек".

След като постави световния рекорд, Браунинг заяви пред медиите, че е изключително щастлив от постижението си. Той допълни, че уникалното творение е една нова възможност, която трябва да се признае и празнува по целия свят.

Костюмът е конструиран така, че да изстреля човека вертикално нагоре. Раницата се управлява чрез движения на ръцете. Пилотът следи разхода си на гориво върху малък екран, инсталиран в шлема му.

Изобретението струва 40 000 паунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА