14 Ноември, 2017 00:30 16 874 14

Нимфоманката - мъжка секс фантазия или жена с проблем?

  • секс-
  • нимфомания-
  • болест-
  • фантазия

Погрешно е да се смятат за нимфоманки жените, които са просто с повишено либидо

Нимфоманката - мъжка секс фантазия или жена с проблем? - 1
Снимка: Shutterstock

Понятието "нимфомания" съществува още от времето на Римската империя, а произходът на самия термин е от гръцки език - nymphe - невеста и maniа.

Според легендите нимфите били божествени и красиви същества, които живеели вдън горите и пленявали смъртните мъже, за да задоволяват сексуалните си нужди с тях. Именно нимфите са научили хората на разкрепостеност и различни пози в секса.

В медицината пък се говори за Синдром на постоянна сексуална възбуда (Persistent Sexual Arousal Syndrome, PSAS), а тази диагноза официално съществува от 2001 г., когато за пръв път американската изследователка Сандра Лейблъм описва клиничен случай на нимфомания. PSAS е състояние, при което жената изпитва сексуална възбуда при отсъствие на обект на полово влечение или намира сексуален подтекст във всяко едно нещо – страничен шум, физическа дейност, предмети и т.н. Тоест PSAS е заболяване, което се различава от нимфоманията.

Нимфоманките се разпознават по това, че сменят постоянно партньорите си, изпитват непрекъсната сексуална неудовлетвореност и са неуморни дори след много сексуални контакта. Не подбират партньорите си по възраст, пол и външност, за тях сексът е безразборен, без никакво обвързване, защото всъщност това е невъздържан стремеж към осъществяване на полов контакт без нужда от доставяне на удоволствие. Понякога имат натрапчиви сексуални помисли и еротични сънища, чувство за вина и срам, трудно концентриране, депресия, асоциализация.

Погрешно е да се смятат за нимфоманки жените, които са просто с повишено либидо и подбират сексуалните си партньори, за разлика от нимфоманките, които няма претенции с кого ще е сексът, просто имат нужда от секс, подобно на наркотичната зависимост.

Нимфоманките са изключително чувствителни, емоционални, уязвими психически, така че трябва да се отнасяте с внимание към тях. Става въпрос за маниакално/психично болни хора, които се нуждаят от помощ.

Мъжете също страдат от нимфомания, но при тях това състояние се диагностицира по-трудно поради убеждението, че непрекъснатото сексуално желание при мъжете е нещо нормално.

Лекарите обясняват хиперсексуалността с ендокринна недостатъчност, психическо или нервно разстройство, хормонален дисбаланс, прием на лекарства, някои заболявания. От нимфомания страдат предимно жени под 30-годишна възраст, такива, които са подложени на стрес или да преживели трагичен момент в даден момент от живота си.

Изводът е, че нимфоманките не са просто секс фантазия за мъжете, а жени с проблем и страдащите от нея трябва навреме да потърсят помощ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    49 2 Отговор
    Тази на смимката ако е нимфоманка грях ми на душата ама ще я пробвам задължително ако ми падне

    Коментиран от #2

  • 2 От снимката

    13 7 Отговор

    До коментар #1 от "Скорпион29":

    Ти не беше ли женен ?!?...

    Коментиран от #3

  • 3 Скорпион29

    33 8 Отговор

    До коментар #2 от "От снимката":

    Вече не съм, за щастие

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 От снимката

    30 3 Отговор

    До коментар #3 от "Скорпион29":

    Честито ти „щастие” !
  • 5 1234

    10 24 Отговор

    До коментар #3 от "Скорпион29":

    Най-после мечтата ти се сбъдна - да умреш самотник...

    Коментиран от #13

  • 6 Поздравления

    24 0 Отговор

    До коментар #3 от "Скорпион29":

    Честито! Щастливец!
    За българка ли беше женен?
  • 7 вени

    44 0 Отговор
    Вени, струва ми се, че си сексуално незадоволена!
  • 8 гощо

    21 0 Отговор
    Венчеееееееее......
  • 9 смок

    6 10 Отговор
    Готов съм да помогна 24х7

    Коментиран от #10

  • 10 газо

    15 1 Отговор

    До коментар #9 от "смок":

    Колега, хвалбите за размера са в друг сайт...риболовния

    Коментиран от #11

  • 11 Ее гредай сега

    13 0 Отговор

    До коментар #10 от "газо":

    Той какво говори, ти какво му отговаряш! Прочети, пък помисли, и чаак тогава се напъвай да оригиналничиш!
  • 12 бай той

    10 2 Отговор
    Венче, статията ти имам чувството, че си е писала, като си била възбудена. Толкова несвързана и залитаща на посоки. А заглавието изобщо не отговаря на съдържанеито под него. А какъв извод си тряснала накрая ум да ти зайде. Все едно да напишем, че водата е мокра. Естествено, че немфоманиьта не е мъжка фантазия, а женско заболяване. Нямам представа дали е лечимо, но е кофти работа предполагам. Виждал съм и съм бил с жени, които нямат начесване. Обикновенно мъжете им ги издържат и те по цял ден само се чудят с кой и къде да го направят. На фирмени партита отиват до тоялетната и се изч.кват с някой. Направо са опасни...
    Дано не си от тях!
  • 13 Скорпион29

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "1234":

    Ако видиш новата ще ти настръхне козината от кеф
  • 14 бай Хаус

    14 0 Отговор
    Защо нимфоманията е болест,а п..растлъка и лесбийството не е.....!? Това също са психически проблеми !