Last news in Fakti

13 Ноември, 2017 20:00 6 703 12

Бракът ви е пред разпад? Ето как да се отървете от идеята за развода

  • брак-
  • развод-
  • семейство-
  • деца-
  • партньори-
  • половинка-
  • двойка-
  • връзка-
  • проблем-
  • съвет

Психолозите дават 8 съвета за това как да избегнем развода

Бракът ви е пред разпад? Ето как да се отървете от идеята за развода - 1

За жалост разводът е доста често срещано явление в наши дни и статистиките са болезнени. Но все пак всеки иска да има щастлив и траен брак. Събрахме най-подходящите съвети от психолози и от личния опит на хората за това как да избегнем грешките, които могат да разрушат брака ни.
1. Уважавайте се
Взаимното уважение е стълбът на щастливия брак. Дори когато сте ядосани, комуникирайте през призмата на уважението. Уважението ви позволява да избегнете ситуации, при които един от партньорите се чувства сякаш другата половинка го манипулира и притиска.

2. Не сравнявайте партньора си с другите.
Не сравнявайте вашия партньор с нечий чужд съпруг/а, особено ако само виждате брака им в социалните мрежи. Никой не публикува нещо разобличително или лошо там, което би навредило на имиджа му. Всеки иска да изглежда перфектен в социалните мрежи, дори и да не е съвсем така в реалния живот.
3. Грижете се за себе си.
Винаги се грижете за здравето си. Поддържайте добрата си форма и спортувайте. Помислете си как ще изглеждате пред партньора си, дори и когато сте само двамата вкъщи. А защо не спортувате заедно? Това ще се отрази много добре на връзката ви и ще ви даде още едно нещо, което да ви сближи.
4. Прощавайте си
Никой не е съвършен. Всички правим грешки. Всяка връзка носи неразбирателство и болка понякога. Ако партньорите не могат да си простят, тогава с времето връзката ще рухне под насъбралия се емоционален товар.
5. Не плачете, защото не можете да промените партньора си
Хората си мислят, че винаги могат да променят партньора си. Всеки има странни и лоши черти и в почти невъзможно да преструктурираш човека по начина, по който си искаш. Нещата, които никога не трябва да се опитваш да променяш, са лошите навици, религиозните принципи, връзката с родителите, хобитата, светогледа и приоритетите на партньора си. Но ако можете да направиш едно добро нещо, тогава създайте полезни семейни навици и традиции, които се харесват на всички.
6. Контролирайте емоциите си.
Опитай се да си кажеш „СТОП“ винаги, когато се каниш да обидиш някого. Ако си мислиш, че не можеш да се контролираш, си почини, поеми си дълбоко въздух и се разходи. Не използвай яда си, за да накажеш половинката си. Кажете им, че ще продължите разговора, когато сте спокойни. И задължително дръжте на думата си.
7. Не говорете лошо за партньора си.
Не казвайте лоши неща за партньора си пред другите. Не пред майка си. Не и пред приятелките си. След кавгата ще си простите и ще забравите, но не и те. Така партньорът ви ще остане в негативната светлина пред тях и те ще променят отношението си към него. Когато нещата станат трудни, първо говорете с половинката си. Ако наистина искате да споделите с някого, говорете със семеен психолог.
8. Научете любовния език на партньора си
Всеки изговаря любовта си по различен начин. Вашият може да е различен от езика на партньора си. За да изрази любовта си, той може да го показва с думи на подкрепа и насърчение, може би с докосване и грижа, или пък с материални неща като подаръци.
Всеки то нас има различен любовен език. Какъвто и да е този на партньора ви, научете го и го „говорете“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоу©т

    11 1 Отговор
    Ипотечен кредит за 10-20г. върши най-добра работа.
  • 2 Радо

    3 3 Отговор
    Ний със жената преди 10-15г. се напивахме почти всяка вечер - съответно скандали, че да ни чуе целия вход...по някое време през нощта, като пооветряме един здрав сикиш, и на сутринта форматирани отново на работа...оцеляхме дет се вика, уважаваме се вече 26 годин и зайде.
  • 3 Съвет

    0 0 Отговор
    Съвет № 9: Давайте на животното всичките си пари и не искайте от него стотинка - иначе прошка няма!
  • 4 melissa barbara

    0 0 Отговор
    Тук съм, за да коментирам личната си среща с магията, която ми е помогнала да възстановя хармонията в брака си и той също ми даде нов смисъл. Искам всички вие да знаете, че свещеникът манука ми помогна да възстановя спокойствието в моя брак, който беше разрушен, и съпругът ми се върна в къщата и пое пълната отговорност на семейството, а също така е повишен в офиса с помощта на думите на свещеника манука просто не са достатъчни, за да се каже, благодаря ви. Вие наистина сте благословение за добрия свещеник манука. ако искате да се срещнете с този човек и да си разрешите проблема, моля, потърсете имейл от [email protected] Mrs.barbara
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Dave

    0 0 Отговор
    ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ:
    Дайв Вагнер, срещнах мощен заклинател и психик на име Д-р Огундейл, той е много истински, честен и истински .. Той ми помогна да си върна съпругата, няма лоша или отрицателна енергия. Д-р Огундейл използва бяла Магия и той ми помогна да си върна съпругата, тя работи само за 24 часа ... Жена ми се върна при мен, извини се за напускането и сега отново сме заедно и щастливи от всякога ... Ще насърчавам и препоръчвам всеки, който се нуждае от помощ по какъвто и да е начин, да се свърже с заклинателя и да го помоли за помощ. Д-р Огундейл прави всякакви магии също настрана любовните магии. просто му кажете вашето положение и той ще ви помогне ... можете да се свържете с него на WhatsApp или Viber Chat: +27638836445, Email: [email protected]. Той е много мощен и надежден.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Dion Dublin

    0 0 Отговор
    Здравейте на всички, казвам се Дион Дъблин, от Финландия. Искам да споделя свидетелството си тук, за да разбера на всички как съм върнал жена си с помощта на д -р Огундел, заклинател на заклинания. Съпругата ми ме напусна повече от 6 години, търсих помощ навсякъде, но никой не можеше да ми помогне. Миналата седмица открих хора, които говорят за д -р Огунделе в различни форуми и как той им помага и при проблемите им, веднага се свързах с д -р Огунделе и той отговори и започна работата си след 24 часа, жена ми, която напусна преди 6 години, ми се обади и се върна обратно у дома, това не са само истории, това е моят истински житейски опит, този човек е много мощен, свържете се с него за всякакъв вид помощ и ви уверявам, че ще ви помогнем на 100%. Свържете се с него на WhatsApp и Viber: +27638836445.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.