Last news in Fakti

18 Ноември, 2017 05:45 14 428 13

4 тайнствени същества, за които очевидци твърдят, че са реални (ВИДЕО/СНИМКИ)

  • чудовища-
  • сащ-
  • реални-
  • очевидци-
  • мотман-
  • дяволът от ню джърси-
  • хората гущери-
  • демонът от доувър

Множеството разкази на очевидци искат да ни убедят, че в тъмното не се крият само сенки

Съществуват множество легенди и приказки за страшни същества, които бродят по Земята. Във всяка една култура има поне едно такова чудовище, което някак остава незабелязано от обществото, но в редки случаи е било забелязвано от случайни хора. Дали наистина съществуват чудовища, които се крият в сенките?

Едни от най-известните тайнствени създания са описани в американските градски легенди.

Вижте няколко от тайнствените същества, за които очевидци твърдят, че са реални:

Хората гущери

Има легенда, че някъде в недрата на Лос Анджелис се крият гущероподобни хора. Те живеели в изгубен град, който преди 5000 години е бил унищожен от метеор.

Геофизикът и минен инженер Уорън Шуфелт бил обсебен от откриването на изгубения град. Той смятал, че в катакомбите се намират златни плочи и съкровища. Шуфелт чул за него от вожда на индианското племе хопи.

Той бил готов да разкопае центъра на града в търсене на гущероподобните хора, но не получил разрешение.

Според Шуфелт целият град имал формата на гущер.

Науката обаче отхвърля възможността за съществуването на цивилизация от хора гущери.

Дяволът от Ню Джърси

Най-известната легенда от Ню Джърси е свързана с дявола от Ню Джърси. Той бил забелязан за първи път в Ню Джърси през 1735 г., а после и в Лийдс.

Дяволът бил полузвяр-получовек и обитавал територия от близо 2000 квадратни мили от югоизточната част на американския чат Ню Джърси.

Според легендата в бурна нощ през 1735 година жена от Лийдс родила своето 13-то дете. То се родило нормално, но миг по-късно се превърнало в демон и излетяло през отворения прозорец, надавайки зловещ писък

Мотман

Мотман или Човекът молец е мистериозно създание, което е било наблюдавано между 12 ноември 1966 и декември 1967 г. в районите на Чарлстън и Пойнт Плезънт в Западна Вирджиния.

Повечето очевидци го описват като същество с размерите на човек, което имало големи рефлектиращи червени очи и огромни криле като на молец. Други го описват като безглаво чудовище с очи на гърдите.

Съществуват множество хипотези, които се опитват да обяснят големия брой очевидци, като според някои това е масова заблуда и чисто съвпадение, а според други паранормално явление и конспиративна теория.

Според някои очевидци Мотман е бил върху моста Силвър само часове преди трагедията в Пойнт Плезънт.

На Мотман е посветена книгата на Джон Кийл „Предсказанията на Мотман“ от 1976. През 2002 излиза и филмът „Послания от мрака“ с участието на Ричард Гиър.

Демонът от Доувър

Това същество е забелязано три пъти в град Доувър, щата Масачузетс, на 21 и 22 април, 1977 г.

Благодарение на външния му вид, има спекулации, че е извънземно идващо от друго измерение или плод на експеримент между човек и извънземно.

Демоничното създание е с непропорционално голяма глава, с формата на диня, искрящи оранжеви очи, дълги, тънки ръце и крака, с тънки пръсти.

Хората имали нещастието да го срещнат свидетелстват, че е без окосмяване, с груба, плътна кожа с цвят и текстура на шкурка.

Твърдят още, че Демона няма ясно изразени черти на лицето, като нос, уши или уста. Височината му е малко над 90 см., и издава ужасен шум, който е нещо между, писък на ястреб в съчетание със съскане на змия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ъъъъ

    56 2 Отговор
    Те САЩ много страшно место бе
  • 2 ИВАН

    59 9 Отговор
    От самите хамериканци, по страшни, гнусни и противни чудовища няма ... тия чудовища за които пише в статията са сладури в сравнение с повечето от сегашните обитатели на този континент :)
  • 3 бях там

    49 4 Отговор
    Интересно, имайки предвид, че там се ползват най - много наркотици а халюцинациите са основен фактор,както и загубата на реалност.
  • 4 ИВАН

    23 6 Отговор
    Някой хамериканец да ми се е обидил - те си се гордеят със себе си, за тях е комплимент да ги наречеш чудовища хелоуински, и душите са им чудовищни :)
  • 5 Бат Мишо

    19 1 Отговор
    тес ако си мислят че тес гадинки са страшни , ко ли ще кажат ако видят тъщата н з

    ще си метнат сами ядрения арсенал отгоре си само да я затрият
  • 6 хахо

    15 3 Отговор
    Поредните глупости на хамериканците , все на тях им се привижда , как па едно чудовище няма в България или Гърция или в Турция например.
  • 7 onq s konq

    13 1 Отговор
    Ако некои снима тъщата и тя ше влезе в тая класация!Даже ше е на първо място!
  • 8 Rumi

    24 7 Отговор
    Адът е населен с демони и не е чудно, че се появяват и тук. Адът, за съжаление е реален и е място, където отива душата на грешниците след смъртта им. Исус Христос дойде на земята, за да може чрез покаяние и вяра в Него да не отидеш при демоните в ада, а с Него в рая. Какво избираш ?
  • 9 хехехе

    5 6 Отговор
    А Нибиру ще дойде в непосредствена близост до Земята след две седмици :Д
  • 10 Готин

    15 0 Отговор
    И тук си имаме изроди, но не го правим на въпрос
  • 11 ВъйВъй

    3 0 Отговор
    Нарочете ги, че дължат пари или пренасят наркотици и много на бързо ще се разбере реални ли са.
  • 12 Me not speak HAmericano

    9 0 Отговор
    То и тука има ,ама са в парламента и са много по лоши и грозни
  • 13 Юлия

    0 0 Отговор
    яко ее