Last news in Fakti

9 Декември, 2017 00:30 6 360 9

Закуската на Казанова за сексуална мощ

  • закуска-
  • казанова-
  • секс-
  • афродизиак-
  • стриди

И още от необичайните афродизиаци, които са пробвали хората по света

Закуската на Казанова за сексуална мощ - 1
Снимка: Shutterstock

През вековете и двата пола са търсили начин да подобрят сексуалния си живот. В открити записи от древността се споменава за отвари, подобряващи сексуалността. Така например, корен от мандрагора е бил високо ценен от гърците и римляните за увеличаване на сексуалното желание. Дори Питагор и Плиний са го споменали в своите записи.

Жените в Древен Рим варили комбинации от билки, които били толкова силни, че криели опасност за здравето. Поетът Лукреций ги описал като „отвари, от които може да полудееш“. Дори могъщи императори попадали под ударите на тези коварни жени-прелъстителки. Великият Калигула също е бил хвърлен в пристъп вследствие на специална отвара, приготвена от жена в опит да запази неговата привързаност. Императорът бил убеден, че морковите също подобряват неговата полова мощ.

В своите писания гърците и римляните са записали името на вид орхидея наречена satyrion. Според легендите Херкулес се е възползвал от нейната мощ и се смята, че за една нощ е можел да обладае до 50 жени.

Древните гърци приготвяли специален хляб, който бил във фалическа форма. Те вярвали, че това ще им даде повече мъжество в любовта. Плодовете също били на почит. Гроздето и смокините са сочени за мощен афродизиак от гърците и римляните.

През 16 век в Китай мъжете консумирали рог от носорог, защото смятали, че това подобрява притока на кръв към половите органи на мъжа по време на секс. Как точно са го приготвяли и са извличали неговите ползи не се знае.

Един от най-големите любовници за всички времена – Казанова, консумирал по 50 стриди на закуска, за да бъде в отлична форма в спалнята.

В наши дни се доверяваме на шоколада, мидите, боровинките, ядките и т. н. Въпреки това в някои култури имат странни методи за повишаване на сексуалното желание. Вижте някои от тях:

Кобра

В някои части на Азия тази смъртоносна змия не само се отглежда, но се консумират нейните кръв и месо с цел подобряване на половата мощ. Месото дори се смята за деликатес, а кръвта често се смесва с напитки, съдържащи алкохол.

Скротум

В някои култури се смята, че консумирането на скротум от елен или тигър повишава половата мощ.

Фугу

Фугу е причудлива риба, наричана още риба балон или риба таралеж. Въпреки че е смятана за една от най-смъртоносните риби, тя е приемана и като храна, която увеличава сексуалната възбуда. Разбира се, тези риби трябва да бъдат приготвени от майстор-готвач, в противен случай могат да застрашат живота на консумиращия ги.

Балут

Балут е азиатски деликатес. Представлява оплодени яйца от патица, сварени в черупките си и сочени като натурална виагра.

Амбра

Интересно име за нещо, което ще предизвика вашата погнуса, но повишава половата мощ. Амбра е восъчно вещество, което се получава от храносмилателния тракт на кашалота. В някои арабски текстове също го описват като любовен стимулант, пише diana.bg. Амбра често може да бъде открита във водите или на брега на Бразилия, Мадагаскар, Африка, Малдивите, Япония, Индия, Австралия и други, а ако скоро е била отделена, има много силна и неприятна миризма.

Морски краставици

Това са морски животни с издължена форма. Поради високата концентрация на витамини и минерали, тези същества, които обитават морското дъно се смятат за секс стимулант или поне в Китай.

Урина на павиан

В Зимбабве също са намерили начин да премахнат сексуалните си проблеми. Местните хора приемали урина от павиан заедно с бира, която те си приготвят. Местните хора се кълнат в ефикасността на напитката с урина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Чудно

    10 3 Отговор
    Абе все съм се чудил 16век от къде китайците са взели рог от носорог при положение ,че по техните земи такова животно нема и как аджаба им е дошла малоумната идея да го пробват на вкус пък и да установят , че им рипат минитюрките баш от това . И това при положение ,че състава на рога е същия като ноктите и косата на хората, кравешките рога и копита , конските копита и въобще
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бесен Язовец

    8 0 Отговор
    Вени миличка защо не спинкаш или не гушкаш гаджето ами пишеш такива важни статии?

    Коментиран от #9

  • 6 радев

    18 0 Отговор
    АБЕ НЕ ТИ ЛИ СТАНЕ ОТ ГОЛ ЖЕНСКИ ЗАДНИК, ПИШИ ГО БЕГАЛ
  • 7 The TRAPPER

    8 2 Отговор
    Рог от носорог , кръв от кобра , урина от павиан , - какви са тези извращения ?Аз като ида у комшийката , още като й прекрача прага и съм турбо.
  • 8 Гост с име

    12 0 Отговор
    Не е трудно да обладаеш 50 или 100 жени за една нощ. Трудно е да задоволиш даже 2.
  • 9 Stefko 88

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Чудила се е какво да му сготви за да строши спалнята и е попаднала на рецептите