Last news in Fakti

22 Декември, 2017 15:41 5 665 4

Разкриха какъв език говори Учителят Йода от "Междузвездни войни" (ВИДЕО)

  • йода-
  • междузвездни войни-
  • език-
  • английски-
  • хаваи

Учителят джедай от "Междузвездни войни" говорил хавайски

Всички фенове на звездната сага не веднъж са си задавали въпроса "Защо Йода има такъв необичаен начин на говорене?" Учени откриха какъв е майчиният език на Йода. Това, смята британският лингвист Дейвид Аджър от университета "Куин Мери" в Лондон, е хавайски.

Оказва се, че майчиният език на учителят на джедаите е хавайският, пише "Дейли Мейл". Професор Аджър обяснява това така: "Всички други герои от "Междузвездни войни" говорят своите езици, като например уукитата, Джаба Хътянина, еуокитата и др. Йода, от друга страна, говори английски, но с различен акцент. Той променя словореда на думите в изречението като поставя сказуемото преди подлога. Това е много типично за хавайския език."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гуньо простия

    8 1 Отговор
    То и чичо Митко говори на хавайски
  • 2 за пример

    14 4 Отговор
    "..Учени откриха какъв е майчиният език на Йода. "
    Е това са учени харчат парите целесъобразно с тези смислени открития, а не като нашите от БАН 'дет и малкото пари харчат за физика, химия и пр. Нашите учени да се хващат за науката и да направят едни изследване на Винету на какъв език говори, как е предал мисълта си на великия вожд Бойко и как благодарение на това една страна е цъфтяща мизерия и т.н. и тогава може и да получат финансиране от държавата и похвала от ГЕРБ !!!!

    Коментиран от #3

  • 3 СссереМ

    3 9 Отговор

    До коментар #2 от "за пример":

    Пишеш глупости,какво общо има Бойко в случая,или по скоро да заработиш копейките.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.