7 Януари, 2018 09:05 2 887 0

Техниките на един хипнотизатор за по-щастлива 2018-а година

  • щастие-
  • усмивка-
  • стойка-
  • състояние на духа-
  • 2018 година-
  • хипнотизатор-
  • пол маккена

Да заменим нещастието, породено от негативното ни мислене с навици, които ни правят щастливи

Техниките на един хипнотизатор за по-щастлива 2018-а година - 1
Снимки: shutterstock

Влязохме в новата година с надеждата тя да бъде по-добра от предходната. Нещо, което правим всяка година. Сега обаче, един британски хипнотизатор може наистина да ви помогне да превърнете 2018 г. в година на щастието.

Британският хипнотизатор и автор Пол Маккена сподели няколко техники, които, ако следвате, могат да ви направят по-щастливи тази година, пише в. Daily Mail.

Щастието е естествено човешко състояние, като глада, яда, въодушевлението, отегчението, неутралността и бдителността. Всеки може да бъде щастлив. Щастието е начинът, чрез който умът и тялото ви водят към онова, което ви носи най-голямо удовлетворение. Веднъж щом тръгнете по неговия път, то ви води към още и още.

Техниките на един хипнотизатор за по-щастлива 2018-а година

"В случай, че си мислите, че е много хубаво, за да бъде истина, нека изясним какво означава щастието. То не изключва болката, трудностите, раздразнението и страданието в живота. Не означава, че мога да Ви накарам да се чувствате в екстаз постоянно", уточнява експертът.

"Аз знам какво е чувството на постоянна и дълбока депресия, да не виждаш смисъл в нищо, но съм намерил пътя си към нормалния всекидневен живот и към истинското трайно удивително щастие", добавя той.

Опитът на Пол Маккена е практически. Той е прилагал програмата си върху свои пациенти.

Причината да се чувстваме нещастни е, че сме избрали "неотзивчиви" начини на мислене и действие. Целта е да ги заместим с навици, които ни правят щастливи.

Силата на стойката

Техниките на един хипнотизатор за по-щастлива 2018-а година


Умът и тялото са свързани. Напрежението в тялото води до напрегнати мисли. Успокойте мислите си и тялото Ви също ще си почива. От йогата и древните бойни изкуства досега хората са използвали движението и стойката на тялото, за да постигнат спокойствие, баланс и благоденствие. Обикновено, когато не сме особено щастливи, ние се прегърбваме леко, свеждаме глава, а раменете ни се прибират напред. Тази поза се свързва с потиснатост. Всъщност, ако се чувствате добре и прекарате половин час в такава поза на тялото, ще усетите понижаване на настроението. Не го правете! Изправете се, вдигнете глава и не свивайте раменете си.

Силата на усмивката

Техниките на един хипнотизатор за по-щастлива 2018-а година


Когато се усмихвате, в тялото Ви се отделя серотонин, от който се чувствате добре. Усмивката ще Ви помогне да повишите нивата си на щастие. Смехът е източник и на ендорфин, който засилва имунната система и изчиства токсините от организма. Усмихвайте се 40 пъти всеки ден, а се смейте 20 пъти, цитира експертът съвети на колегата си доктор Робърт Холдън.

Силата на щастието

Техниките на един хипнотизатор за по-щастлива 2018-а година


Да си щастлив е лесно, трудно е да си нещастен.
Над 50 научни изследвания показаха, че, когато големи групи хора живеят в мир и щастие, има значително намаление в престъпността. Всеки ден, в който си щастлив, увеличаваш щастието в света. Споделяйте щастието си и то няма да свърши.

За финал авторът цитира следната китайска поговорка:
Ако искате да бъдете щастливи един час — подремнете.
Ако искате да бъдете щастливи един ден — отидете за риба.
Ако искате да бъдете щастливи една година — наследете състояние.
Ако искате да бъдете щастливи цял живот — помогнете на друг човек.

Техниките на един хипнотизатор за по-щастлива 2018-а година


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА