7 Януари, 2018 18:03 4 264 3

Принципи на храненето, които поддържат Мелания Тръмп в супер форма

  • мелания тръмп-
  • първа дама-
  • сащ-
  • хранене-
  • здравословно-
  • полезно-
  • принципи-
  • супер форма-
  • фигура

Диетата на първата дама на САЩ включва здравословна храна в съчетание с позволени глезотийки

Принципи на храненето, които поддържат Мелания Тръмп в супер форма - 1
Снимка: shutterstock

Съпругата на американския президент Доналд Тръмп, приковава общественото внимание и погледи, не само със стилните си тоалети, подбрани с вкус, но и с прекрасния си външен вид. И няма как да бъде иначе, като се има предвид, че Мелания Тръмп е бивш фотомодел. Тя изглежда прекрасно — косата й е идеално боядисана, кожата й сияе, а фигурата й е стройна, стегната и женствена.

Първата дама на САЩ е на 47 години, а на такава възраст човек полага много усилия, за да поддържа формата си. Въпреки това съпругата на президента се справя с тази задача, като при ръст от 180 см Мелания тежи едва 56 кг.

Госпожа Тръмп никога не е била запалена по спорта, но със сигурност ежедневно прекарва част от времето си в тренировки и упражнения, защото такава фигура не може да се поддържа иначе. Мелания обаче не говори за фитнес или упражнения, известно е само, че след като родила, тя успяла да си върне формата с пилатес.

Освен това първата дама на САЩ обръща особено внимание на правилното хранене, което според нея й помага не само да изглежда добре, но и да се чувства жизнена и енергична.

Вижте кои са петте основни принципа на Мелания Тръмп за храненето:

1. Полезна закуска
Мелания започва деня си с овесена каша или витаминно смути от няколко съставки. Овесените ядки са богати на влакнини, затова подпомагат прочистването на червата и активизират храносмилателната система, осигурявайки нормално функциониране на организма през целия ден.

Освен това овесът е полезен за сърдечно-съдовата система и има кардио-защитен ефект за жените след менопаузата. Но на първо място овесените ядки се препоръчват на хора, които не искат да напълняват или се опитват да отслабнат. Този продукт има нисък гликемичен индекс и засища за по-дълго, затова ще ви предпази от ненадейното желание да хапнете нещо калорично между закуската и обяда.

Витаминното смути от няколко съставки също може да залегне в основата на продуктивния ви ден. То не само ще ви засити, но и ще попълни дефицита от витамини, което в дългосрочен план ще се отрази добре на кожата, ноктите и косата ви.

2. Fruit Goals
Госпожа Тръмп от дълги години спазва системата Fruit Goals, според която жената трябва задължително да консумира определено количество пресни плодове и зеленчуци.
По думите на фотографа и приятел на Мелания Матю Атейниън първата лейди на САЩ се придържа към тази система на хранене от самото начало на кариерата си като модел, като всеки ден изяжда поне 5 пресни плодове или зеленчуци. Идеалното количество е 7.

Съотношението между плодовете и зеленчуците не е от значение — можете да изядете 5 плода и 2 зеленчука (стига общият им брой да е 7).

3. Много вода
Като всеки фотомодел и Мелания знае много добре, че водата е в основата на здравето и красотата. Ако обърнете внимание на снимките от кастинги на манекенки или бек стейдж видеата от ревюта, ще видите, че всички модели си носят бутилка с вода.

4. По-малко захар
Някои издания пишат, че съпругата на Доналд Тръмп се е отказала напълно от продуктите с високо съдържание на захар, за да поддържа фигурата си. Но не е точно така.

Мелания наистина се старае да не консумира сладкиши и откроено вредни продукти, но не вижда нищо лошо това да се поглези понякога с парченце шоколад. Първата лейди вярва, че тези моменти са важни за здравословния начин на живот.

Ако не си поставяте строги ограничения, рискът да нарушите диетата си и да преядете със сладко намалява съществено. Освен това Мелания е късметлийка — тя няма зависимост от сладкото и дори не може да се похвали с любим „нездравословен“ десерт — тя предпочита плодовете

5. Разумен баланс
Както вече споменахме, Мелания се храни здравословно, защото благодарение на това се чувства енергична. Системата й на хранене е донякъде интуитивна — жената усеща от какво точно има нужда организмът й и му го дава.

Освен това тя не си налага строги забрани и понякога съчетава здравословната храна с не твърде полезни снаксове или с любимата си диетична кола.

Любимото ястие на Мелания се сервира в ресторант Jean Georges в Ню Йорк — пиле с пармезан. Но първата дама на САЩ рядко си позволява да се поглези с него. Впрочем, в задълженията на съпругата на американския президент влиза и контролът над храненето на целия Бял дом. Именно Мелания избира готвачите и контролира работата на кулинарите. Засега обаче не е изтекла информация за менюто в Белия дом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 естета

    3 0 Отговор
    Я вижте отличниците като бай Дончо какво "карат" тц тц тц !
  • 2 Иван Господинов

    14 0 Отговор
    Колко много празни приказки могат да се изпишат за да се каже, че жената има хубава генетика и в общи линии изобщо не се напъва да поддържа това които и е дал господ. Е поне не го съсипва с идиотски начин на живот. Отделно от това винаги е живяла в богатство. Преди Тръмп са я издържали други богаташи след това е уловила голямата цицка и не я е пуснала и до ден днешен въпреки, че като гледам доста я е гнус. Ама по-добре гнус отколкото глад. Айде да беше бачкала от 7 до 19 да видим дали щеше да е като кукла на 47. Просто лежачка, глезотийки, всичко което трябва да вършиш го вършат другите а за теб остава да си щипкаш по малко от най-сладкото и да си се харесваш. Не е лош такъв живот хич даже.
  • 3 Радо

    2 2 Отговор
    Потна вода не е пила, дет се вика, но и гените са си гени - славянски.