2 Февруари, 2018 10:38 25 949 72

Първа глоба у нас за "Ще ти скъсам п..."

  • глоба-
  • скъсам-
  • 200 лева-
  • сексуален тормоз-
  • истанбулска конвенция

Нагрубената жена цитирала текстове от Истанбулската конвенция

Млада жена "уреди" солидна глоба на мъж, подхвърлял й сексуални намеци на централна улица в София, пише news.bg.

25-годишната жена е станала жертва на неприлични намеци от напълно непознат мъж, с когото се разминавала на столичния бул. "Дондуков".

"Ще ти скъсам п....", подхвърлил непознатият. Жената се възмутила и се почувствала засегната. Затова хванала мъжа и го завела до стоящите наблизо полицаи. Там обяснила, че е жертва на сексуален тормоз и им цитирала текстове от Наказателния кодекс и Истанбулската конвенция, според които "насилникът" бил в нарушение. Полицаите останали удивени от тази ситуация, но в крайна сметка намерили решение.

Написали акт за 200 лева на мъжа за хулигански прояви на обществено място.

Указ № 904 за борба с дребното хулиганство

Чл. 1. (1) За дребно хулиганство, извършено от лице, навършило шестнадесетгодишна възраст, се налагат следните административни наказания: задържане до 15 денонощия в структурно звено на Министерството на вътрешните работи; глоба от 100 до 500 лв.

Според чл. 2 - Дребно хулиганство по смисъла на този указ е непристойна проява, изразена в употреба на ругатни, псувни или други неприлични изрази на публично място пред повече хора, в оскърбително отношение и държане към гражданите, към органите на властта или на обществеността или в скарване, сбиване или други подобни действия, с които се нарушава общественият ред и спокойствие, но поради своята по-ниска степен на обществена опасност не представлява престъпление по чл. 325 от Наказателния кодекс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бесният язовец на оня с коня

    254 11 Отговор
    Ахахаха, какв е тази жена, бе- "затова хванала мъжа и го завела до стоящите наблизо полицаи"!!. Да не е била с мустаци???

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Темида

    197 11 Отговор
    Тоз се е прецакал .....200лв....да беше я блъснал пиян на пешеходна без книжка там дават пак 200лв глоба.....Ахххххх как обичам закона и съда в БГ........
    ПИРИН ПИРИН ПИРИН!!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 BILL

    158 8 Отговор

    До коментар #1 от "бесният язовец на оня с коня":

    Полицаите са били в грешка, защото жената в случая(хванала мъжа и го завела до стоящите наблизо полицаи) се е правила на мъж. А нас мъжете не ни защитава Истанбулската конвенция, и няма доказателства, че мъжа е говорил точно на тази овца. Жени по улицата колкото искаш.

    Коментиран от #8, #27

  • 5 Ярослав Станчев

    102 3 Отговор
    Венелина май е прекалила с кафетата.
  • 6 smeh

    106 3 Отговор

    До коментар #1 от "бесният язовец на оня с коня":

    По-скоро какъв е бил тоя "мъж"...само на приказки, а после жена го води. Заради ей такива п*чкопоклонници масово жените се помислиха за много независими и после нямало раждаемост, нямало деца...само одъртели самотни лелки ревящи, че нямало мъже.
  • 7 Иван

    87 4 Отговор
    Да ма прощаваш Вени, ама от статията не разбрах за кое нещо жената е хванала мъжа.
    Ако е за онова нещо, за което си мисля, най-вероятно човека си е платил удоволствието и после и жената доволна и той доволен
    Ама 200лв. за едно е...не ми се вижда много
  • 8 бесният язовец на оня с коня

    93 2 Отговор

    До коментар #4 от "BILL":

    Братко, такава да не ти е в къщата!!! Ще те млати и после ще се позовава на конвенцията, понеже е "слабия пол". Познавам такива по 90 кила и нагоре, трудно можеш да ги наречеш "слабия пол", особено като видиш мъжете им какви са изсъхнали чирози ахахаха
  • 9 JEEP

    80 2 Отговор
    Какви са тия глупости? Ми тя тази може да води всеки втори при полицаите. Може и в комбина да е с тях.
    Дори да й го е казал(което е супер тъпа постъпка), тя е длъжна да го докаже със свидетели, записи и т.н.

    Егати мъжа, щом се е оставил тя да го заведе....
  • 10 Ads

    66 2 Отговор
    Посочената реплика не е форма на сексуален тормоз, а закана за извършване на средна телесна повреда.
  • 11 джендър бизнес

    67 3 Отговор
    Пълен фейк нюз! Ми утре някоя ковра, ще каже на някой "каня те на кафе", ще ги заведе до първия полицай и ще каже "истанбулска конвенция" и ще го уреди с една глоба и после, ще си я делне с ченгето.
    Ма това, закони, конституции няма братче някаква неприета конвенция е е над всичко и най-важното без доказаелства, достатъчно е да имаш пу.ка !?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Иван

    60 0 Отговор
    Да допуснем, че ситуацията е така, както е представена. За чий ни е тогава прословутата конвенция при прилагане на закона?
  • 14 Иван

    37 1 Отговор
    Да допуснем, че ситуацията е така, както е написано! За чий ни е тогава тази конвенция? Така и така при прилагане на закона нещата се случват..
  • 15 Ривалдо

    37 3 Отговор
    Мислел си е , че го води към тоалетните да й скъса ..... ааа каквото там й е казал, за това е вървял доброволно
  • 16 Ривалдо

    25 1 Отговор
    Мислел си е , че го води към тоалетните да й скъса ..... ааа каквото там й е казал, за това е вървял доброволно
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 BILL

    54 0 Отговор
    Това е то! Жената била мъжествена, полицаите женствени!
  • 19 Go Sho

    65 1 Отговор
    Статия изсмукана от пръстите. Съчинена, за 5 мин. в тоалетната, докато кенза. Никакви конкретни факти, имена, източници. Клоака.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 PlimP

    31 2 Отговор
    щом се кланя на Истанбулски конвенции да иде да живее там, биели ги по автобусите щото ходели с къси поли, не оправдавам загорелия човечец, но за едина псувня, леко ме съмнява, да няма предистория, въпрсоната със заплахата за скъсване на пу..ата да не се разкарва редовно по пу..а, като е топло временцето, па знае ли се, може доволна да остане, пичът може да е ракъсвач на шунди
  • 22 Именно

    9 21 Отговор
    Съмнявам се новината да е достоверна, но е добре да се наказва проявата на неуважение към хората (били те жени, мъже и каквито си искат)...
    На тези, които се отнасят неуважително към жените и не мислят, че трябва да има последствие за това, им задавам следния въпрос - Какво мислят - добре ли е някой да се отнеся така с майка им, сестра им, дъщеря им? И какво ни различава от мюсюлманите, които не смятат жените за равни на мъжете?
  • 23 no name no face no number

    31 3 Отговор
    Мъжете отиваме на зле
    ..... Не се ли организираме и противопоставим на женското безобразие сме свършени по закон
  • 24 Азазил

    7 9 Отговор
    Тоя тъпанар си е за глоба от всякъде, НО понеже сме в България, да осъди полицаите които са му наложили глобата (може и жената). Да се позове на скорошно решение за един съдия, който така си говори (такъв си му е изказа, ясно е, че посред бял ден няма да и скъса ...).
  • 25 смяяяях

    39 0 Отговор
    "и им цитирала текстове ... Истанбулската конвенция"... чл. 69

    Много плоска пропагандна статия ... ама МНОГО!

    Като сте толкова отворени, ще ви стиска ли да направите референдум и да си седнете на задниците веднъж завинаги! ДА, на задниците. Те служат основно да се седи на тях!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Кобрата

    9 19 Отговор

    До коментар #4 от "BILL":

    Не, просто може да му е казала, че ще го почерпи с топло п..е и лесно го е подмамила да го последва тоя ми.ерник
    Браво на нея, така се прави!
    Този е бил много прост, за тези 200 лева е можел 2 да си наеме и то VIP ESCORT , ама така му се пада като не знае къде какво да говори, даже му е и малко тази глоба, трябвало е още една 0-ла да има
  • 28 Гнида

    34 2 Отговор
    Ако беше казал учтиво : Здравей , красавице , желая да проникна в онова дето си показала изпод късата пола ! Ти съгласна ли си ! Може и - желая да обладая половия ти орган .... Ето това е абсолютно законно вербално средство , за подкана за разплод чрез секс ! Сигурен съм , че човекът е желаел дадената дама да стане майка на неговите деца ! Относно истанбулската конвенция - не е приета тук и не важи !
  • 29 filo

    32 3 Отговор
    Има ли балами, които вярват на тези глупости. Всяка нормална жена мечтае някой да и скъса п..та, защото е пълно с такива, на които просто няма кой да го направи и си купуват вибратори. Представям си тази женица колко изтормозена би се почувствала да седне на един твърд и сочен к...р. Сега ще си ходи незадоволена, но духовно удовлетворена.
  • 30 Гост

    36 1 Отговор
    Хахаххахаххаххахаххахаааааааа... Лелелелеллелеллеее.... Ще падна от смях! Няма такава измислена статия, заклевам се! Хайде, спрете се моля Ви! Какви са доказателствата, че й е казал това?! Да не е била с диктофон?!
  • 31 питанка

    36 1 Отговор
    Тия полицай да не са от новите, дето се носи мълвата, че щяло да има поделение Джендърмерия?
  • 32 бббббб

    38 1 Отговор
    Как тънко ни клатят да приемем тази конвенция като нещо хубаво.
  • 33 гостЪ

    21 1 Отговор
    Чудя се, кога ли ще излезе закон точно срещу такива фалшиви новини, които един или друг "журналист" списателства където и както му скимне! Заслужавате една яка глоба, която да Ви държи влага достатъчно дълго време! С такива евтини номера заслужавате да се закрие медията Ви! Впрочем, това важи не само за Вас!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Кольо

    24 0 Отговор
    В случая какво общо има истанбулската конвенция, просто е ползвала НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНИЯ закон
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ОвЧевадно

    14 0 Отговор
    Нагласена история. Но какво се чудите - те циганка убиха, за да говорят за 'Стамбулския ферман', та за един (гей)актьор ли ще се засрамят?
  • 38 гост

    15 1 Отговор
    Ако е бил някой циганин пука му за актове, той и 10х.лв да има натрупани пак няма да плати и лев. Нали никой не ги задължава да плащат.
  • 39 Радо

    20 1 Отговор
    Може дамата да се е оплакала в полицията, че мъжът само я е залъгвал с празни обещания и лъжи, а тя да се е надявала на нещо друго.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 anaslex

    21 1 Отговор
    От всички неща, за които е писала Вени и които не са се случили, това не се е случило най-много.
  • 42 Теодор

    16 0 Отговор
    Ето,че можем и без Истанбулската конвенция!
  • 43 Съседа

    12 1 Отговор
    Съседката за тези парички щеше да ме приюти поне 5 пъти. Колегата е трябвало да предложи на нея тези пари, а не да ги дава за глоба на полицайте. Да не се ядосва, все едно ги е проиграл на тото и не е улучил числата.
  • 44 бай Хой

    19 1 Отговор
    Абе вие сериозно ли?По плоска лъжа,и по НЕсполучлива пропаганда едва ли може да измислите.Трябваше да се убедим и ние,дето сме против конвенцията,че благодарение на нея,правдата вече ще възтържествува.Ура!
  • 45 цонйо

    11 2 Отговор
    ФАЛШИВА НОВИНА?
  • 46 ПЕЮ

    7 0 Отговор
    пред повече хора-КАМ ГИ ОРАТА
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ехаа

    15 0 Отговор
    Фалшива новина, скалъпена с цел създаване на добър имидж на конвенцията. Съшита с бели конци... ако жената е нещо различно от шампион по щанги, едва ли ще е в състояние да завлече мъж при полицай НАБЛИЗО (колко предвидливо). Но ако е толкова здравичка, едва ли би предизвикала подобен коментар...
  • 50 грешница

    12 1 Отговор
    Стоя си аз на тротоара в перфектно работно облекло...той се приближи до мене и ми прошепна в ушенцето:ще те скъсам...
    и нали това ми е работата,хващам го под ръка,пребърквам му джобовете и като не намерих пари реших че иска да ме изнасили.
    И нали съм умничка -веднага се сетих защо им плащаме на полицията
  • 51 изтрезнял

    11 0 Отговор
    Аз за истанбулската конвенция няма да гласувам докато не впишат вътре че :
    Всеки мъж има право да си пие ракията при комшийката ако не му харесва салатата в къщи!!!!!!!
  • 52 Манчо КуРестия

    11 0 Отговор
    Или тази новина е измислица, или сме свидетели на поредната крава с телосложение на среден слон, искаща да покаже, че жената-слон се е засегнала. Както преди години,ако си сппомняте, осъдиха Загорка за рекламата "..какво му трябва на човек- хубава кола, хуава жена и една добра бира" И някъв 200-килограмов мамут от женски пол ги осъди за сексизъм.
  • 53 Пав

    0 9 Отговор
    И какво ако е крава или слон?Бай Ганьовци
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ХХХ

    7 0 Отговор
    Това е фалшива новина, не се палете толкова. Май жендърите започнаха преждевременно да се превъзбуждат и да фантазират!
  • 56 обущаря

    6 0 Отговор
    права е жената да се обиди та то от тая част на женското тяло се прават наи здравите обувки немат кьсане
  • 57 обущаря

    5 0 Отговор
    права е жената да се обиди та то от тая част на женското тяло се прават наи здравите обувки немат кьсане
  • 58 Eva

    2 11 Отговор
    Всички сте за глоба, като чета, какви цинизми употребихте за тази жена.

    Коментиран от #61

  • 59 Бати Злати

    9 0 Отговор
    На мен пък са ми много интересни такива "мераклий" !
    Абе какво ще скъсаш бе?!?
    Ще ти подскочат два-три пъти т*шаците и... край...
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 До Ева

    8 0 Отговор

    До коментар #58 от "Eva":

    Трябвало е да каже ,че ще и скъса задника."Жената" е травестит и няма вагина и се е обидила и затова го е наклепала.
  • 62 РОМ

    6 0 Отговор
    Питам се,докога чужди държави ще ни диктуват как да живеем в собствената ни Държава.,,ИНСТАМБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ,Ами да ни задължат да ставаме ИСЛЯМИСТИ,свинско да не ядем и прочие промяна на Българския народ.ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,засрамете се вече,за да угодите на НЕЧИИ ИНТЕРЕСИ на ТРЕТИ СТРАНИ,ни обърнахте на РОБИ в собствената ни държава.КЪДЕ Е СВОБОДАТА НА СЛОВОТО.Виждал съм жени с такива оскъдни дрешки,че найстина те предизвикват да се испуснеш какво би и направил,и точно тук се възползваме от СВОБОДАТА НА СЛОВОТО,стига словото да не го чуват малки деца ако има на около.Така че според мен,човека си е разсъждавал на глас.
  • 63 РОМ

    7 1 Отговор
    Тази история ми се струва измислена.КОЙ е отишъл при журналистите,да им разкажат тази история,та те да я напишат тук.Пак са взели пари за да агетират народа да гласуват за ТУРСКАТА КОНВЕЦИЯ.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 zliat

    5 1 Отговор
    човек вече да не направи комплимент.....днес Истанбулска конвенция...утре друга и накрая мъжете ще трябва да сме по-женствени от жените.
  • 66 Боляр

    4 0 Отговор
    Fake news, та дрънка....
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Ввв

    5 0 Отговор
    Фейккккк,стига глупости бе
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 ХАХА

    0 0 Отговор
    Малоумника ако й беше предложил 200 кинта наистина щеше да й скъса п....а,а сега е ма сухо с 200 кинта глоба.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.