5 Февруари, 2018 13:51 8 035 19

Осиновен в Италия младеж пожела да остане при биологичните си родители у нас

  • осиновяване-
  • италия

Младежът цял живот искал да види биологичните си родители в България

Италианецът Микеле и българинът Васко Илиев са един и същи човек, но с променена самоличност при осиновяването. Преди 20 години се ражда Васко Илиев, но днес той е италианският гражданин на име Микеле Коради. Наскоро Васко се срещна с биологичните си родители в България след дълго издирване.

С годините желанието на младежа да се срещне с биологичната си майка се засилва все повече и повече. Психолозите, които работят с Микеле, съветват родителите му да направят всичко възможно и да открият биологичната майка, за да може осиновеното момче да сглоби липсващата част от пъзела на миналото си. Когато навършва 18 години Микеле и родителите му предприемат пътуване до България, за да открият майката. Но законът у нас, който пази тайната на осиновяването, прави тази мисия невъзможна. В дома за изоставени деца в Плевен и в общината отказват да дадат информация къде живее майката.

Когато се връща в Италия Микеле се влошава още повече и влиза в психиатрична клиника.

„Лекарите ми казаха, че имам болестта на изоставения“, споделя Микеле пред БТВ и казва, че приема медикаменти, за да крепи психиката си. Две години след неуспешния опит да открие родителите си, една публикация на отчаяния Микеле във Фейбук група на град Плевен е на път да преобърне живота му. Там дават информация на Микеле за адреса на майката.

20-годишният Микеле разбира, че има 11 братя и сестри и над 80 племенника в Бъркач. И срещата става факт. Той прекрачва прага на дома на майка си и се разплаква.

„Аз съм твоят син. Винаги си била в сърцето ми. Винаги съм те обичал, винаги съм те търсил“, бяха първите думи на Микеле. Възрастната жена от своята страна му отговори: „Аз съм мама. Не плачи“. „Мамо, някога ти си ме оставила за мое добро и ти благодаря. Благодаря, че си ми дала възможността да имам семейство. Винаги съм те сънувал. Ти си ми дала живот и искам да те прегърна“.

„Винаги мечтаех да те видя. Казваха ми лоши неща за теб. Че няма да ме посрещнеш с отворени обятия“, призна Микеле.

„Хората там не се ли сърдят, че си дошъл да ме търсиш?“, попита жената.

„Не“, успокои я той.

Оказва се, че биологичният баща на Микеле не е този записан в акта му за раждане, а е мъжа, с който майка му живее в момента. Когато се е родил, тя е имала брак с предишния и мъж и децата са били записани като негови. По-късно Микеле се срещна и с него и го прегърна.

Биологичният му баща споделя, че е бил в затвора, когато се е родил Микеле. Казва, че го е търсил, но нищо не е могъл да предприеме, защото по документи, момчето е записано с друг баща.

След съдбовната среща Микеле обещава да им гостува за един месец през лятото, а след това да се установи в България, за да е близо до майка си. Той обещава и да им помага с каквото може.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Наблюдател

    58 1 Отговор
    Циганска работа...
  • 3 Гост

    1 29 Отговор
    Единствено ви пожелавам децата ви да попаднат в ситуация да търсят родителите си. С днешните закони за Домашно насилие и практики за "осиновяване" ситуацията е съвсем реална, затова че няма да е чак толкова трудно да попаднете в такава ситуация. Или вие сте Велики българи - най-старата нация в Европа и на вас това не може да се случи?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    46 0 Отговор
    Сестра му седи на леглото сърдита, явно не му радва. Родата ще го ошушка и тоя повече няма и иска да чуе за БГ.
  • 6 Шибани мангали

    55 1 Отговор
    На тоя циганин италианците му дали живот дрехи хубави условия заприличал на човек. Пък шибаняка пак в мизерията щял да се върне. На това му се казва циганска работа.

    Коментиран от #8, #9, #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Росенчо

    22 0 Отговор

    До коментар #6 от "Шибани мангали":

    Тва му се вика шукар бути ама романо бути
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Радо

    30 2 Отговор
    "Кръвта на вода не става" са казали старите хора!!! Ей, че силен този циганския ген!!! Това са бъдещите българи след 50-100 години.
  • 12 БОКО

    29 0 Отговор

    До коментар #6 от "Шибани мангали":

    Вари го печи го, сиганина си е сиганин!
  • 13 ОСМАН

    30 1 Отговор
    Разбрахте ли най-после, че на това племе генетично е заложено да живеят номадски.Родителите италианци са интелигентни хора и са му дали всичко каквото поиска, но той поискал кон(по душа са конекрадци),не пожелал да учи, станал гей и пожелал да си дойде тук в махалата.Никога няма да се интегрират и да се оправят.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Vasik Atanasova

    9 1 Отговор
    то си е кръв
    тегли го
    кръвта вода не става
  • 16 Ники

    5 0 Отговор
    Тая история щеше да е топ ... само снимките развалят нещата. Аз ще се направя че не са тъмно зелени ...
  • 17 Димитър

    9 1 Отговор
    Хората са го казали хубава работа ама циганска!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ФОТИ

    2 0 Отговор
    ТЪП ЦИГАНИН.