Last news in Fakti

8 Февруари, 2018 05:45 15 792 1

5 от най-странните животни, за които може би не подозирате (ВИДЕО)

  • животни-
  • странни-
  • изумителни-
  • ангорски заек-
  • червена панда-
  • листовиден морски дракон-
  • императорски тамарин-
  • маймуна саки

Чудати и вълнуващи същества бродят наред с нас по Земята

5 от най-странните животни, за които може би не подозирате (ВИДЕО) - 1
Снимки: shutterstock

Природата не спира да ни изненадва и удивлява със своите творения. На планетата ни растат повече от 300 000 растителни видове и я обитават над 66 хиляди вида гръбначни и над 1,3 милиона вида безгръбначни животни. И макар учените да са успели да изследват, проучат и опишат почти всяко кътче на Земята, всяка година се появяват нови, неизвестни до сега видове.

За да ги открият, учените преброждат джунгли и пустини, гмуркат са на невероятни дълбочини, спускат се в тъмни и влажни пещери, или преравят музейни сбирки, проучвайки различни животински видове, чиито характеристики да им помогнат в търсенето.

Разнообразието от биологични видове е толкова голямо, че много от вас едва ли подозират за съществуването дори и на половината създания, с които делим планетата.

Вижте 5 животни, за които може да сте чували, а може и да не сте, но те със сигурност ще ви изумят, защото са едни от най-странните, които някога сте виждали.

Ангорски заек

5 от най-странните животни, за които може би не подозирате (ВИДЕО)

Пухкавият ангорски заек е една от най-старите разновидности на домашния заек. Произходът му е от Анкара, Турция, а в миналото е отглеждан заради меката си вълна. На дължина, тя израства до около 8 - 10 см, но ако се остави да расте по-продължително време, може да достигне 20 - 25 см. През 18 век ангорският заек бил сред любимците на френския кралски двор.

Червена панда

5 от най-странните животни, за които може би не подозирате (ВИДЕО)

Червената панда има една от най-миловидните муцунки и е истински косматко - има козина дори върху стъпалата. Обитава горите в Хималаите, Южен Тибет, Мианмар и Югоизточен Китай. Основно се храни с бамбук. Малко по-голяма е от домашна котка, а на тегло стига най-много до 6 килограма. Учените отдавна спорят за ксасификацията на този вид, който притежава черти и характеристики присъщи както за мечките, така и за американските еноти.

Листовиден морски дракон

5 от най-странните животни, за които може би не подозирате (ВИДЕО)

Морският дракон прилича на разлистено клонче заради многобройни израстъци по красивото му и ефирно тяло. Именно заради тях, тази риба от семейството на морските игли, лесно може да се сбърка с плаващо водорасло. По този начин се предпазва от хищници. Обитава водите в Индийския океан, около Австралия.

Императорски тамарин

5 от най-странните животни, за които може би не подозирате (ВИДЕО)

Този тамарин получава името си заради великолепните си мустаци, с които прилича на император Вилхелм II. Тази симпатична малка маймунка е представител на семейството на остроноктестите маймуни, което обединява мармозетки и тамарини, капуцини и саймирита. Тя обитава джунглите на Перу, Боливия и някои части на Бразилия.

Маймуна саки

5 от най-странните животни, за които може би не подозирате (ВИДЕО)

Белоликият саки се нарича така, заради бялата козина на муцунката му, наподобяваща маска. Този вид маймуни обитават джунглите на Бразилия, Френска Гвиана, Суринам и Венецуела. Саки са моногамни и когато намерят своя партньор остават с него до края на живота си.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2399

    11 0 Отговор
    Е гледаме доста National Geographic. То Бг Тв много не гледам, е освен "Новите съседи" или "Двама мъже и половина"