Last news in Fakti

9 Февруари, 2018 13:24 2 761 9

Всички се възхитиха на стореното от тази млада българка

  • българка-
  • гордост-
  • история-
  • добро дело-
  • метро-
  • случка-
  • изгубен телефон

Младата жена разказа какво ѝ се е случило и заяви: Горда съм, че съм българка

Трябва ли да се гордеем от факта, че сме българи? Разбира се! Защо да трябва да се срамуване от произхода си, от народа си, от страната си? Имаме толкова много примери за гордост, оставили отпечатъка си върху страниците на историята ни. За тях всички знаем, всички сме учили и постоянно ни се припомням. Но редом с тях съществуват и такива, които може би никога няма да получат място в дебелите книги или, за които никога няма да разберем, но те съществуват.

В днешно време много хора биха се срамували да се нарекат българи, аргументирайки се с куп примери, които най-често могат да бъдат открити в полицейските хроники и сводки. Тези хора са така съсредоточени да търсят лошото, че не забелязват добрите примери, случвайки се ежедневно около тях.

Именно такъв добър пример, повод за гордост, е в основата на следващата история, която набира все повече популярност в социалните мрежи.

Историята е на една българка, която на пръв поглед не е извършила нищо кой знае колко голямо, но примерът, който дава, е невероятен.

Ето какво разказва в социалните мрежи Ирина Негинова:

"Горда съм, че съм българка! Снощи прибирайки се към вкъщи в метрото намерих изгубен смартфон. Взех го и погледнах дали мога да звънна от него и да намеря собственика. За съжаление беше заключен с код, но по локацията на времето разбрах, че е на чужденец.

Качих се в метрото държейки го в ръце и очаквайки някой да звънне. След няколко спирки това се случи. Видях не български номер да звъни и понеже не знам добре английски се чудех как да кажа, че телефонът е в мен и искам да го върна. Вдигнах, от другата страна чух женски глас говорещ на български. Жената обясни, че продава билетчета в метрото и при нея са двама чуждестранни младежи, един от които е загубил телефона си… Казах й да им каже да ме изчакат, че се връщам да им върна телефона.

Когато се върнах видях две млади момчета чакащи с надежда… Но когато ме видяха се радваха като малки деца и не можеха да повярват, че съм върнала телефона. Предложиха ми пари, разбира се, че отказах! Бяха французи, дошли в България на почивка за няколко дни! Казаха ми на няколко езика, че ме обичат, посмяхме се, но също така с тъга споделиха, че във Франция никой не би върнал телефона!

И нека после някой да ми каже, че българите сме еди-какви си… Нека вярваме в доброто, нека правим добро всеки ден, нека има повече състрадание, независимо от расата, езиковите различия и всички извинения, които казваме, за да не сме добри! Аз вярвам в народа ни! Аз вярвам в доброто! А вие?"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    17 6 Отговор
    Е и намерил съм досега и върнал 5 смартфона от Самсунг до Айфон!!По новините ли да се пъча?!
  • 2 Ross

    19 1 Отговор
    " Скромноста краси човека" !!!
  • 3 НЯКОЙ СИ

    21 1 Отговор
    БРАВО !!!!
  • 4 ВМОРО

    20 1 Отговор
    И аз съм връщал, и на мен са връщали. Поздравления за постъпката!
  • 5 Този

    9 1 Отговор
    Да ама колко човека биха постапили като теб Браво
  • 6 Аман от селфита

    1 6 Отговор
    Малиии страшна работа браво браво медал стара планина да ти връчат само не рзбрах с кое точно се гордееш че си българка ....българите (не циганите )са добри и отзивчиви и помагат но мизерията ни овълчи а ти плещи глупости и си вярвай в доброто
  • 7 име

    1 13 Отговор
    Опитва се да се похвали, че са я оправили двама французи, ама по-културно.
  • 8 Батюшка

    0 9 Отговор
    Млада и наивна още колко ще го лапа бедна и е фснтазията
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.