Last news in Fakti

12 Февруари, 2018 12:28 36 478 17

Ще се изненадате кои родни звезди са газили и убивали хора на пътя

  • катастрофа-
  • пътен инцидент-
  • блъснат човек-
  • убийство-
  • отнел живот-
  • звезди-
  • известни личности-
  • христо сираков-
  • максим стависки-
  • филип найденов-фатик-
  • кирил маричков-
  • георги калоянчев-
  • васил василев-зуека

Близките на една от тези ВИП личностиин били убедени, че над фамилията им тегне проклятие

Ще се изненадате кои родни звезди са газили и убивали хора на пътя - 1
Снимка: shutterstock

Един от най-популярните комедийни актьори у нас Васил Василев-Зуека, има голям грях, който му тежи вече 17 години. През май 2000 г. Господарят на ефира блъска с малкия си „Хюндай” старец на булевард „Цариградско шосе” и пенсионерът загива. Възрастният човек загинал на място, а Зуека често отказва да дава интервюта от страх, че ще се зачекне темата за катастрофата, пише в. "Уикенд".

По това време актьорът живеел в столичния квартал „Гео Милев”, а офисът на „Глобал филмс” се намирал на ул. „Шипка”. Докато шофирал по „Цариградско шосе” на път за работа, пред колата му внезапно изскочил възрастен мъж. Старецът притичал на място без пешеходна пътека, а Зуека нямал време да реагира и го блъснал. При удара пенсионерът издъхнал. Макар че неблагоразумният дядо не оставил никаква възможност за реакция на актьора, Зуека все още изпитвал терзания, че е отнел човешки живот.

2001 г. се оказва драматична за великия комик Георги Калоянчев, който преживял подобен инцидент на пътя. Двамата със Стоянка Мутафова пътували в посока София-Созопол. В района на паркинг „Бялата чешма” внезапно, промушвайки се под мантинелата, пресичала 63-годишната Дора Боярова. Появата й била толкова неочаквана, че Калоянчев нямал техническата възможност да реагира и я блъснал. Малко след инцидента тя починала. Сливенският съд приел, че Калоянчев се е движел със скорост, несъобразена с конкретните пътни условия, и го признал за виновен. Ветеранът на Сатирата получил условна присъда, тъй като пешеходката пресичала в опасна зона. Нещастието и чувството за вина обаче съсипали Калата и здравето му след катастрофата изведнъж рухнало.

Легендарният „Щурец” Кирил Маричков бил на крачка от самоубийство, след като отнел живота на жена на пътя. Той също като Зуека избягва да се връща към най-голямото нещастие в живота си. След катастрофата, в която убил жена, той мислел, че никога повече няма да пропее на сцена и отново да създава хитове. „Лекарите криеха от мен, че има загинал човек. Но аз разбрах и ми се прииска да сложа край на всичко. Преживях всичко много тежко. Трагедията все още ми тежи на съвестта. Не бях пил, не карах с превишена скорост и се считам за много внимателен шофьор, но... не видях този знак „Стоп”. Той беше поставен от лявата страна на пътя, вместо отдясно, в едни храсталаци, зад мантинела. Не се виждаше просто! Ние бяхме цяла колона от автомобили. Движехме се по околовръстния път Асеновград-Пловдив и точно преди кръстовището със стария път Пазарджик-Пловдив се случи това. Никой от колоната не видя този знак, но аз бях лошият късметлия, който направи удара с идващата отляво кола. По-късно разбрах, че е имало 12 катастрофи със смъртни случаи на същото място. Сега кръстовището е пълно със знаци и предупреждения за опасност. Всички храсти са изрязани. Но както обикновено у нас, не преди, а след като се случи тежък инцидент”, признава Маричков. Музикантът бил осъден на 3 години условно и платил обезщетение на близките на убитата жена, тъй като застрахователят хитро се измъкнал.

Дълбоко в публичното пространство вече близо 40 години се пази тайната за смъртта на две момичета, нелепо загинали в столицата през 1982 г. Три ученичките на по 17 години пресичали на пешеходна пътека столичен булевард привечер, когато върху тях връхлетял тузарски черен „Мерцедес”. Зад волана й седял младият тогава Филип Найденов-Фатик, който обожавал високите скорости. Той помел и трите девойки, като две от тях издъхнали на място, а третата оцеляла като по чудо, но останала инвалид. Фатик успял да се спаси от затвора, но не и от клетвите на роднините им. Преди 4 г. племенникът му Исмет загина в адска катастрофа, а близките им от клана Фатик били убедени, че над фамилията им е тегнело проклятие.

10 години след зверската катастрофа, която предизвика пиян край Приморско, двукратният олимпийски шампион Максим Стависки прекрати активната си състезателна кариера. Заедно с житейската си и творческа половинка Албена Денкова руснакът продължава да участва в шоу спектакли върху лед. В катастрофата загина 24-годишен мъж, а приятелката му Мануела след тежка кома е в тежко състояние и до днес, но Максим бе съден като олимпийски шампион, а не като обикновен простосмъртен. Той получи условна присъда от 2,5 години, 90 000 лв. за родителите на убития Петър и 80 000 лв. за родителите на Мануела Горсова, която към този момент все още е прикована на легло.

Единственият ВИП, лежал в затвора заради катастрофа, в която е отнел живот, е известният бохем Христо Сираков. Преди повече от 30 години той убил при ПТП свой приятел. Стоте манекенки шофирал с бясна скорост ладата си, която се разбила в крайпътен стълб близо до Ябланица. Единственият син на режисьора Въло Радев – Ради, загинал, а след случилото се станало ясно, че писателката Милена Фучеджиева, е бременна. 7 месеца по-късно се родила дъщеря й Радина. По това време бащата на Стоте Манекенки Христо Сираков-старши, имал солидно влияние в държавата като търговски директор на авиокомпания „Балкан“ и представител на „Ер Франс“ за България. Той светкавично организирал транспортирането на младежите с хеликоптер до София, но въпреки намесата му, голямата трагедия не била избегната.

„За съжаление Ради не издържа, а аз бях 17 дни в кома в реанимацията на „Пирогов“. Лежах година и половина в Централния софийски затвор заради причинената катастрофа. Беше в едно време, когато нямаше зимни гуми, нито скъпи коли. Автомобилът се завъртя и след това не помня нищо. Ради беше мой много близък приятел и до днес не мога да си простя случилото се“, признавал е Сираков.

Ще се изненадате кои родни звезди са газили и убивали хора на пътя
Снимка: shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дикембе Мутомбо

    64 22 Отговор
    Точно така - Фатик и Христо Сираков са най-големите звезди, Мария. Какви са тези другите самозванци - разни ми актьори и певци...

    Иначе искрено съчувствам на такива, които са блъснали човек на Цариградско или магистрала. Повтарям - на "извършителите" съчувствам, не на "жертвите" в подобно безумие.

    Коментиран от #10

  • 2 Гоуст

    113 5 Отговор
    А Николай Михайлов, който уби 1 и рани 5ма, карайки пиян служебен джиб
    на БФС??? Покрихте случая и се спря да се говори. Дори не се стигна и до съд
  • 3 Ivan S

    96 12 Отговор
    Някои хора още помнят ! Кирил Маричков се връщаше от предизборен концерт на СДС и беше пил! Пиян! Да не се забравя!

    Коментиран от #16

  • 4 гнида

    125 3 Отговор
    А аз си мислех , че фатик е престъпник (конрабандист на наркотици ,оръжие и крадени коли) ! Той бил звезда !
  • 5 Да ама надали

    38 14 Отговор
    Имах си аз да не са изскочили внезапно на пътя🤐 само в България превозните средства са със предимство 😪
    Както и парите под масата.
    Затова на стената ще има 23 000 престъпници който се издирват.
  • 6 Прост от село

    53 14 Отговор
    Ако всички ограничения на скоростс се спазват, катастрофите ще намалеят с над 50%!

    Коментиран от #13

  • 7 Вълчан

    36 3 Отговор
    Фатих матих...Просто бащите на тези девоики са цървули страхливи.Иначе да са го изкормили този келеш някъде...Както и на останалите жертви.Страхливци.
  • 8 Vasik Atanasova

    22 2 Отговор
    повдига ми се от тези
  • 9 незнайко

    40 0 Отговор
    И един депутат , който се направи на хитър на пътя да изпревари колоната между Илиянци и Требич и уби шофьор , който си е карал нормално в неговото платно и правилната посока !

    Коментиран от #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Окихавената Марийка

    6 1 Отговор
    Няма какво да кажа.
  • 12 отм

    30 2 Отговор
    Също и за Ставийски изкормване само ще го спаси и него.Олимпиец пияница страхлива мишка ниедна.Не заслужава да се споменава тази гадинка.
  • 13 Прост от село

    7 10 Отговор

    До коментар #6 от "Прост от село":

    Благодаря за минусите. Това е красноречиво. Няма какво да добавя.
  • 14 Даниел

    9 1 Отговор
    Тъпия Зуека преди 12 години щеше и мене да утрепе на една от пресечките на шипка само че тогава беше с американска кола

    Коментиран от #15

  • 15 Vasik Atanasova

    19 2 Отговор

    До коментар #14 от "Даниел":

    каква ирония
    хора убили други продължават да шофират
    и това им се разрешава
    да убият и други
    шофирането не е за всеки
  • 16 гост

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ivan S":

    И аз така знам, че е бил пиян. Мой роднина беше тогава в МВР и каза, че това го крият като факт, но той си е бил напълно виновен и е трябвало да лежи.
    Ставийски също не разбирам защо не бе осъден макар и в нашата корумпирана държава. Толкова очевадно престъление, спряли са го полицаи за проверка и са го пуснали, понеже бил известен, доста подпийнал, не малко, и навлиза в платното на другите. От Велико Търново съм и знам бащата на Емануела, който пък й опукваше събраните пари на машинки. Максим се радва на детенцето си, докато другите ги погребаха заради него, доброволно даже трябва да влезе в затвора, какво остава съдията да не го направи.
  • 17 име

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "незнайко":

    Без името все едно нищо не си казал.