12 Февруари, 2018 22:21 5 102 6

Шантави теории и шокиращи твърдения за космическата кола на Мъск (ВИДЕО)

  • илон мъск-
  • falcon heavy-
  • спортен кабриолет-
  • tesla roadster-
  • конспиративни теории-
  • скептици

Ескадрила от НЛО следи ракетата на Мъск, милиардерът изпратил трум в космоса и още много подобни идеи

Шантави теории и шокиращи твърдения за космическата кола на Мъск (ВИДЕО) - 1
Снимка: АР/БТА

Ексцентричният милиардер Илон Мъск, собственик на американската частна компания Space X, удържа на обещанието си да изпрати кола в открития космос. На 6 февруари свръхтежката ракета-носител Falcon Heavy потегли на своята първа мисия към Марс. Най-мощната в света ракета, както я нарича самият Мъск, изпрати в космоса, като товар, спортен кабриолет Tesla Roadster.

Мъск и екипът му се надяваха електромобилът, "управляван" от манекен с астронавтски костюм, да полети право към Червената планета, но впоследствие стана ясно, че колата лети към астероидния пояс между орбитите на Марс и Юпитер.

Първият автомобил извън пределите на Земята

Стартът на Falcon Heavy и полетът на Tesla Roadster предизвикаха невиждан интерес у хората от цял свят. Това епохално събитие бе проследено онлайн от милиони зрители, които със затаен дъх очакваха да разберат какво ще се случи с амбициозното творение на Илон Мъск.

Оказа се, че червеният автомобил ще стигне по-далече от първоначалните планове. Той трябваше да обикаля в елиптична орбита около Слънцето, като се приближава периодично до Марс. Но според публикация, която Мъск пусна в Twitter, ракетата изглежда е надхвърлила предвидената траектория и поставя Теслата в орбита, която излиза извън пътя на Червената планета.

Шантави теории и шокиращи твърдения за космическата кола на Мъск (ВИДЕО)
Снимка: АР/БТА

Някои специалисти предположиха, че двигателите са работили твърде дълго, така че електромобилът е променил траекторията на движението си и се е насочил към главния астероиден пояс между Марс и Юпитер като ще стигне сравнително близо до орбитата на планетата джудже Церера.

И докато светът се раздаваше на успеха на Мъск, любителите на конспиративни теории побързаха да споделят своите виждания за мисията и да вдигнат измамното покривало, поставено пред очите на обикновените хора, за да прикрие мащабен заговор.

Шантави теории и шокиращи твърдения за космическата кола на Мъск (ВИДЕО)
Снимка: Xinhua/БТА

Според една от хипотезите — която звучи невероятно абсурдно — Мъск е изпратил в космоса не манекен в скафандър, а истински труп. Според поддръжниците на тази идея, това бил тест на нов, експериментален метод, чрез който американците да се отървават от тела, за които никой не трябва да разбира.

Други конспиративни теоретици пък твърдят, че червеният кабриолет се следи още от самото му излитане от извънземни същества. Тази теза не се ограничава само с предположения, а дава редица визуални доказателства.

Шантави теории и шокиращи твърдения за космическата кола на Мъск (ВИДЕО)

Полетът на колата е следен от НЛО

Веднага след излитането на ракета-носител Falcon Heavy, няколко известни уфолози забелязаха странни светлини и тъмни, подобни на топки, апарати, които сновели в близост до автомобила. Извънземните явно са проявили истински интерес към този необичаен старт, изпращайки свои разузнавателни кораби да проучат нещата.

Уфолозите твърдят, че извънземните със сигурност са виждали милиони пъти нашите земни автомобили, но излизането на един от тях в космоса, е предизвикал недоумение и смут сред тях.

Колко дълго ще съществува "неземният" автомобил?

Прогнозите на учените дават сравнително кратък живот за космическия автомобил. Уилям Керъл от Университета в Индиана, САЩ съобщи, че дори Tesla Roadster-а да не бъде разрушен от космически боклук или микрометеорити, той ще бъде унищожен в рамките на година от космическата радиация и самият той ще се превърне в боклук.

Според него интензивното лъчение ще унищожи пластмасовите и карбоновите детайли на колата, след което тя ще се разпадне на части. По този начин, пътешествието по хелиоцентричната орбита на Марс, което Мъск смята, че творението му ще направи, изглежда също толкова фантастично, колкото и полетът до там на група колонизатори. Неслучайно мнозина смятат американския милиардер за един от най-големите популисти, чиито гениални маркетингови стратегии могат да бъдат сравнени сам ос тези на покойния Стив Джобс.

Шантави теории и шокиращи твърдения за космическата кола на Мъск (ВИДЕО)
Снимка: АР/БТА

Вярващите в плоската Земя не вярва на Мъск

Историческото изстрелване на Falcon Heavy нямаше как да премине и без коментарите на онези, които сляпо вярват в теорията, че Земята е плоска като тепсия.

Поддръжниците на тази спорна теория са убедени, че всичко около изстрелването на ракетата носител и последвалия полет на електрическия автомобил на Тесла, са постановка… като стъпването на първия човек на Луната, заснето в едно от холивудските студия. Те твърдят, че никаква ракета с кола не е излитала в космоса, а публикуваните от Space X кадри са майсторска фалшификация. Все пак не може да се вярва на всичко, което виждаме по телевизията или в интернет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 333

    7 10 Отговор
    Този е по-голямо чучело и от Тръмп.
  • 2 Кой

    6 8 Отговор
    Пълен идиот !
  • 3 незнайко

    8 2 Отговор
    НЯКОЙ ЯКО МУ ПЛАЩА НА МЪСК, ЗА ТОВА КОЕТО ПРАВИ !
  • 4 гост

    7 3 Отговор
    Човекът е физик, предприемач и мечтател. За него няма нещо невъзможно и той го показва. Никой от НАСА досега не се е сещал да приземянва рактите така, макар че разполагат с такива ракети и програми от 50г. Тепътва конкурентите се опитват да ги копират, но може да се види с просто око, че им е много трудно и техните ракети (с изключение на Блу Ориджин) са далеч от тези на Спейс Х, и въобще няма място за сравнение по товароносимост.
    Оспорват, че нямало смисъл да има ракета с такава товароносимост!?! А дали няма да се намери друг милиардер, който да иска да построи нова МКС за туристи и тази ракета да изнесе модулите на 10 пъти по-ниска цена в космоса?
  • 5 гостуващ

    4 1 Отговор
    "човека" е един стандартен наглец-паралия, който изпрати най-големия и абсолютно необоснован боклук в космическото пространство около Земята. А другите, които имат привилегията да правят това, го допуснаха само за да легализират и собственото си право. Досега космическия боклук около Земята поне можеше да се смята за приемлив като допустим за постигане на някакви научно- технически цели полезни за целия човешки род. След тая гнусна маркетингова комерсиализация не ми се мисли какво космическо осиране се стартира. Не стига, че изплюскахме планетата, а вече посегнахме и на близкия космос, който по право следваше да принадлежи повече на бъдещите поколения отколкото на нас.
  • 6 МИ ТО ТУКА БОКЛУЦИТЕ МУ СА КУПУВАТ

    1 0 Отговор
    САМО ОТ ПЕРАЧИТЕ НА ПАРИ.СЯ СИГУР ИСКА ДА ФАНЕ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ЗА КЛИЕНТИ НА БАЛОНИРАНИЯ МУ БИЗНЕС