12 Февруари, 2018 17:45 3 774 6

Ще успее ли Меган да засенчи Катрин

  • меган маркъл-
  • кейт мидълтън-
  • принц-
  • хари-
  • уилям-
  • бъкингам-
  • сватба

И още въпроси около бъдещата съпруга на принц Хари... Ще наруши ли традициите на британската монархия, ще сбъдне ли мечтите на милиони афроамериканки да имат своя принцеса, ще устои ли на думите си да мине под венчилото с модерна и семпла рокля?



Меган Маркъл е тазгодишното доказателство, че по Коледа стават чудеса, пише elle.bg. Разведена, с тъмна кожа, католичка и американка, тя е на път да стане новия член на британското кралско семейство, след като с принц Хари официално обявиха годежа си.


Маркъл е родена на 4 август 1981 г. в Лос Анджелис. Баща й е главен осветител, майка й, афроамериканка, е клиничен терапевт. Меган е учила в девическо католическо училище, след което - в Северозападния университет в Илинойс.

„Майка ми ме възпита да бъда гражданин на света и да не затварям очите си пред суровата реалност“, казва Маркъл. „Бях на около 10 години, когато посетихме гетата в Ямайка. Никога не бях виждала такава бедност. „Не се страхувай, цветенце", каза ми мама - "Осведомявай се за реалността, но не се страхувай от нея“.

11-годишна, Меган пише писмо до първата дама Хилари Клинтън, за да изкаже възмущението си от реклама на сапун, според която мястото на жените е в кухнята. От тогава до днес тя не спира да бъде активист в борбата за равенство между половете. Винаги се е бунтувала и срещу желанието на обществото към нея да се самоопредели като „чернокожа“ или „бяла“ и отказва да се отрече от афроамериканското си наследство по майчина линия.

През 2002 г. Меган Маркъл дебютира в сериала „Централна болница“, едновременно с това работи и като фотомодел. Участвала е в още сериали като „От местопрестъплението: Маями“, „Безследно изчезнали“ и „Касъл“, но най-голяма популярност й носи ролята в „Костюмари“.

През 2011 г. се омъжва за кинорежисьора Тревър Енгелсън, но бракът им трае по-малко от две години. През ноември 2016 г. Меган се отказва от финансовата издръжка от бившия си съпруг. По същото време медиите съобщават, че тя има връзка с принц Хари. Двамата се запознават в Торонто, където живее Меган, след като обща позната им урежда среща „на сляпо“. Любовта между принца и американската актриса, която е с 3 години по-голяма от него, пламва веднага и не остава дълго в тайна.



Ще наруши ли протокола на британската монархия?

Меган Маркъл вече го прави. Почти всеки път, когато с принц Хари се появят на публични места, те нарушават традициите и протокола на британското кралско семейство. Често си позволяват да се държат за ръце и да говорят открито за връзката си пред журналисти, което е неприемливо според обичаите на Бъкингам.

Освен това Меган още не е свикнала, че член на кралското семейство не може да сяда с кръстосани крака. Дали ще свикне? Едва ли! Както заявява самата тя:

„Аз не се самоопределям чрез интимните си връзки. Нищо не е в състояние да ме промени – аз съм си същата!“

Съпругата на принц Уилям, която досега обираше лаврите на славата в Бъкингамския дворец, ще трябва да се примири, че в следващите няколко месеца, дори година, ще бъде на втори план. Нормално е – кралското семейство ще има нов член, към когото ще е насочено любопитството. Още повече, че в случая става въпрос за Меган Маркъл – достатъчно разкрепостена американка, която не се притеснява да гази закостенелите порядки на британската монархия, поне досега.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 3 Отговор
    Само да не последва съдбата на Даяна !!!

    Коментиран от #3

  • 2 Радва ма

    8 3 Отговор
    Тази новата прилича на циганка наркоманка травестит, което е хубаво щото Хари е истински тъпанар и не заслужава нещо повече, ще е забавно да проследиме трилъра, все пак и аз съм що-годе нещастник та ми олеква като гледам подобни издънки на "големите" фигури
  • 3 4444

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Вярно е!
  • 4 Пешо

    6 3 Отговор
    Кейт е, и ще бъде номер едно! А Хари си е ку-вар и си е намерил точният човек. Засега.
  • 5 Мунчо

    3 4 Отговор
    Кейт излъчва аристократизъм и е красива по особено очарователен начин, което е нещо рядко за англосаксонка, докато от Меган лъха повече на плеймейт, макар, че явно е умно момичето.
    А от Хари лъха на развейпрах, явно е осъзнал, че короната е на много високата полица и е решил да си поживее както намери за добре. Лошо няма, да му мислят поданниците на Нейно величество, дето ги вълнуват тези неща. А що се отнася до мен по този въпрос - имам два крачола ...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.