12 Февруари, 2018 19:58 7 044 7

Необвързаните мъже са по-нещастни от самотните жени

  • необвързани-
  • самотни-
  • по-нещастни-
  • по-щастливи-
  • мъже-
  • жени-
  • любов-
  • допитване-
  • прооучване

Любовта невинаги ни прави щастливи, защото понякога единственото, от което се нуждаем, е да бъдем сами

Необвързаните мъже са по-нещастни от самотните жени - 1
Снимки: shutterstock

Ако случайно сте забравили, ние ще ви припомним, че наближава най-романтичния ден в годината (поне така се твърди) — денят на влюбените "Свети Валентин". Този факт обаче, едва ли радва всички необвързани и самотни души, които ще прекарат вечерта на 14 февруари сами.

Резултатите от едно ново британско допитване обаче, сочат, че някои хора понасят много по-леко самотата от други. По-конкретно, става дума за жените. Според проучването, жените са по-щастливи, когато са сами, за разлика от мъжете, защото да имаш връзка изисква толкова много усилия.

Въпреки всеобщото схващане, че жените изпадат в депресия, когато нямат мъж до себе си и отчаяно си търсят партньор, който да ги топли нощем, данните показват, че 61% от необвързаните жени са доволни от статуса си, а внушителните 75% от тях дори не си правят труда да си търсят половинка.

Необвързаните мъже са по-нещастни от самотните жени

Данните, събрани от анкетираните представители на силния пол, показват, че самотните мъже, които са доволни от липсата на жена в живота си, са едва 49%, а онези, които не се стремят да намерят любовта в живота, са 65% или с 10% по-малко от жените.

Необвързаните мъже са по-нещастни от самотните жени

"Има доказателства, че жените отделят много повече време за домашните задължения, отколкото мъжете, както и се натоварват много повече с емоционалната страна на партньорските отношения", обяснява професор Емили Грюни от университета в Есекс.

Експертите са на мнение, че причината за това се крие в свободното време и полагането на усилия. За една жена, връзката с мъж е свързана с полагането на много усилия и допълнителни грижи за външния вид, които отнемат от личното им време. Мъжете от друга страна не си правят труда винаги да са перфектни.

Друго предположение за това защо необвързаните жени са по-щастливи от самотните мъже е, че за някои представителки на нежния пол връзките са натоварващи, изморяващи и изнервящи, тъй като влагат много повече усилия да ги запазят и поддържат, отколкото мъжете.

Необвързаните мъже са по-нещастни от самотните жени


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Imthedevil

    18 4 Отговор
    Стига с тоя измислен празник на мръсните Американски капиталисти! По златните времето на комунизма такива глупости не съществуваха!!!
  • 2 Гост

    11 6 Отговор
    Аз кога бях свободен си бях бая щастлив. Всека вечер се намираше по някоя да опърди мамула.
  • 3 Сори

    24 1 Отговор
    Има ли самотни жени , самотни са само защото те го искат , реши ли да си намери някой само да излезе малко по оскъдно облечена и след нея опашки от мераклии ...При мъжете е по трудно ...още повече ако не разполагат с малко повече пари
  • 4 Bahti

    6 1 Отговор
    Трифон 1во... После квот сабя надене.
  • 5 FUCK OFF

    11 0 Отговор
    БРАКЪТ Е ОПИТ НА ДВАМА ДУШИ ДА РЕШАТ ПРОБЛЕМИТЕ СИ ,КОИТО НИКОГА....АМА НИКОГА НЕ БИХА ИМАЛИ АКО БЯХА ПООТДЕЛНО....

    НЕЖЕНЕН/НЕОМЪЖЕНА
  • 6 Вдигащ

    2 0 Отговор
    Необвързан Отвързан Мсжете имащи деца за гледане с Жени саааа обвързнни. Без деца с Жени Отвързаниииии.
  • 7 гггггг

    1 0 Отговор
    Аз съм 6 години сам 7 годин съм под карал да са живи и здрави самотните мъже