4 Март, 2018 00:30 14 765 29

Основната причина за женската изневяра

  • причина-
  • изневяра-
  • женска-
  • помощ-
  • домакинска работа-
  • битовизми

Липсата на помощ в домакинството води жените в чужди легла

Основната причина за женската изневяра - 1
Снимка: Shutterstock

Мащабно проучване на чуждестранния сайт за запознанства „Gleeden“ търси отговор на това защо жените изневеряват на съпрузите си. Почти 9 от 10 дами, участвали в допитването, са заявили, че се вбесяват от липсата на помощ в домакинството.

Възможно ли е това да бъде основната причина?

В изследването, проведено под формата на интернет допитване, са взели участие общо 10 000 французойки. Всяка от тях трябвало да попълни анкета, в която да отрази настроенията от интимния си живот.

Резултатите са смайващи:

73% от френските дами са споделили, че в даден момент са изневерявали на съпрузите си. Основната причина за прелюбодеянието жените намират в нарастващото напрежение между тях и партньорите им.

84% от жените твърдят, че битовизмите в най-голяма степен са отговорни за появата на търкания между влюбените, пише tialoto.bg. Така се пропуквало и доверието помежду им.

Според изследователите, когато между двама души, които живеят заедно, се появи яростно противоречие за дребни неща (като например кой да простре прането или кой да пусне прахосмукачката), най-потърпевши са представителите на нежния пол.

Данните от допитването показват, че една от десет дами е изневерила заради дребни кавги от ежедневието, които са поставили дистанция между нея и съпруга ѝ.

Подобни резултати бяха публикувани неотдавна и в журнала „Брак и семейство“. Американското изследване показва, че когато съпругът отделя по 7 часа седмично за домакинска работа, качеството на сексуалния живот се вдига 5 пъти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоу©т

    81 6 Отговор
    Битовизми са липсата на пари, усложия за живот и т.н. а ,че не си проснал дрехи и не си минал с прахосмукачка си е тъпизъм. По тази логика ако не пуснат на мъжете и хоп айдее отиваме по к*рви.

    Коментиран от #2

  • 2 Как пък не!

    33 42 Отговор

    До коментар #1 от "Гоу©т":

    Какво, тя да чисти, пере и готви като слугиня, а той да тропа с крака зад масата с нож и вилица в ръцете и да вика: дай ракиятааа, дай салататаааа! И да не и помага в досадната къщна работа, и после да правят секс когато той каже - е няма да стане! Истинският джентълмен се държи фино и красиво с дамите - като джентълмен!

    Коментиран от #3, #12, #18

  • 3 Джендъ®мен

    58 7 Отговор

    До коментар #2 от "Как пък не!":

    Джентълмени, дами, еднорози и подобни вече почти няма! Не се пере а се пуска пералня, после сушилня, храната е полуфабрикат или взета готова. 21 век е и жените са еманципирани и независими. И най-вече статията е за това за какво жените СА изневерявали на съпрузите си. Не се коментира дали дали мъжете са били джентълмени а жените бивши "дами".

    Коментиран от #7

  • 4 Този

    20 1 Отговор
    Е за това аз не излизам от кухнята
  • 5 vasik atanasova

    25 4 Отговор
    спри с тези глупости венче
  • 6 Aham

    48 5 Отговор
    Ийййй ма логиката хийч я няма... Ся аз като не помагам в кухнята, мацката ми да ходи да се клати с друг ли? Щото той ще й помага нали? А на мен като ми се натресе някое хубаво разочаровано пусле, аз какво да не скокна да пускам прането. Виж, аз не я карам да върши моята работа(щото не може), затова пък й слагам едно рамо събота сутрин в кухнята - щото тя и без друго си е мърла. Смисъл кочината не я дразни, даже вече мисля, че й харесва. Принцеса разбийш ли, цял живот слугини и майка й са правили всичко...

    Коментиран от #9

  • 7 Реалист

    24 9 Отговор

    До коментар #3 от "Джендъ®мен":

    Много си зелен още, мой човек. Все още ли не си наясно, че само една част от обществото живее по описания от теб начин. А не са и чак толкоз много еманципираните и независими жени, дори и в 21-ви век (особено в България). Всяка жена иска мъж който я разбира, а ще изостави тъпанара, ей ЗА ТОВА изневеряват! Пък сега относно джентълмените, разделението свестни мъже срещу боклуци си е било открай време и ще бъде така до края на света (с пълна сила важи и за жените това). Нищо ново под слънцето. Ново ти изглежда на тебе.
  • 8 Гербераси долни

    48 6 Отговор
    Когато мизерията почука на вратата ,любовта излизала през прозореца ,тази поговорка е доста вярна ,каквото и да помага мъжа ,жената иска да бъде глезена иска уважение ,което за жалост доста често се поддържа финансово ,всеки излизал с омъжена жена знае че след третия месец (понякога и по рано) тя започва да се оплаква как мъжът и не и оставал достъчно пари как приятелката и си намерила "дълъг спонсор" а тя попадала на "боклуци" който само искали да я вкарат в леглото ,а не можели да я заведат дори до Италия .Или казано "интереса клати феса" и мили дами не се залъгвайте че един често сменящ жените мъж ще е с вас повече от година ,рано или късно вие започвате да му намеквате за сметките и ежедневните разходи ,а той вече е преспал с новата и гледа да се отърве от омръзналата си хленчеща бивша секс партнъорка ,стана така че се появиха много златотърсачки и дори и най големите джентълмени не оцеляват ако нямат "кинти"
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 робота

    31 2 Отговор
    Жените изневеряват глвано заради тръпката която губят с един и същт партнъор. Искат друг да ги докосва друг да ги гледа всичко е по друг начин различно и забавно и после се връщат на сигурното но скучно дългогодишно гадже

    Коментиран от #11

  • 11 ооооох

    16 2 Отговор

    До коментар #10 от "робота":

    Е, то и при мъжете е така.
    или, поне при мен.
  • 12 Кольо кварталния

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "Как пък не!":

    Фините и красивите ще разсипят света. Иска се здрава мъжка ръка и след това още по-здрав к... Няма място за лигочи,джендъри и простиране. Всеки да си знае мястото и да не навлиза в чуждата територия

    Коментиран от #26

  • 13 цоле

    15 4 Отговор
    леле бегам да мия чиниите, да пускам прахосмукачка и перална, та жената като се върне от комшията, вече половин час олио му иска, да ми пусне малко и на мен
  • 14 Велчев В

    10 3 Отговор
    Наследство от баба си..
    Круша джанка не ражда
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 бай село

    16 3 Отговор
    До как пък не ! Аз съм съгласен да поема цялата домакинска работа , ще чистя , готвя , пера салатка ще направя , ракийката ще изстудя , при положение , че половинката поеме моите задължения . А именно , да влезе в обора , да изрине на кравите , да ги издои ,да занесе млякото ,да зареди фуража , да пренесе 10-20 бали люцерна , после да мине да прекопае градината , да насече дърва , да изплакне колата , и като се върне весела и щастлива , че в къщи домакинската работа е свършена , пием ракийката и започваме бурен секс . Ако това стане ежедневие , вярвайте ми няма да има изневяра от нейна страна ! Ако не вярваш , ела да пробваме ! Жената изневерява , когато няма какво да прави , и дяволите в главата и се разиграят ! Трябва от време на време да и се укротяват дяволчетата !

    Коментиран от #24

  • 17 сексолог

    15 3 Отговор
    Жените изневеряват заради сърбежа и поради това, да живеят за мига!
  • 18 тото

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Как пък не!":

    Точно такъв "фин" за жена му женкар познавам.Има периоди с две любовници, а иначе много е внимателен, загрижен и изпълнителен в къщи.Изобщо не можеш да допуснеш, че кръшка-в присъствието на жена си никога не си позволява да поглежда друга, без мръсни вицове, думи за прелюбодеяние са табу-направо е "злато".Едновременно и подчинена във фирмата оправя и една в друга кантора и все семейни...Жена му-важна, високомерна скумрия.
  • 19 Минаващ от тук

    18 4 Отговор
    А любовника мие чинии сигурно :)))) Значи като една жена реши да тръгне през нивата най-, ама най-тъпото обяснение е вината на мъжа. К-ва000000000та си е такава сама по себе си. За съжаление голям процент от жените. Само че не си го признават. Затова търсят вината у мъжа. Понеже мъжете сме виновни за всичко, а сега и за забежките на к-воляка.
  • 20 природа

    18 2 Отговор
    Лъжат,
    даже сутрин да си първи,а вечер да си последен пак ще изневеряват.
    Нямат начесване/природа/
  • 21 FUCK OFF

    14 4 Отговор
    КАКВОТО И ДА ВИ ГОВОРЯТ ДА ЗНАЕТЕ,ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ....
  • 22 ДЕДО ВЛАДИКА

    11 2 Отговор
    Жената не мисли за изневяра само , когато я гони бясно куче или гази дълбока река !
  • 23 Така си е

    2 0 Отговор
    А така - свестни хора vs боклуци - 999 000 000 в полза на свестните!
  • 24 ЯКО ПЕРДАХОВ

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "бай село":

    ЕЛА ПРИ МЕНЕ, ЧЕ ТЕ УКРОТИМЕ ТА НЕМА ДА СЕ ПОЗНАЕШ!!!
  • 25 Анонимен

    3 0 Отговор
    Жена и вода като тръгнат спиране няма.
  • 26 ЯКО ПЕРДАХОВ

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Кольо кварталния":

    ЕЛА ПРИ МЕНЕ, ЧЕ ТИ ГИ ДАМ И ДВЕТЕ - И ЗДРАВА МЪЖКА РЪКА, И СЛЕД ТОВА ОЩЕ ПО ЗДРАВ К.. ЧЕ СИ ОСЪЗНАЕШ ДЕ ТИ Е МЕСТОТО И НЕМАА СИ ПОМИСЛИШ ВЕЧЕ ДА НАВЛИЗАШ В ЧУЖДИ ТЕРИТОРИИ!..
  • 27 paro

    4 2 Отговор
    Те жените хем искат да са еманципирани,хем мъжете да са кавалери.Е не става да стиснеш гъза и да пръднеш
  • 28 Guest10

    1 2 Отговор
    слаб характер
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.