15 Март, 2018 00:30 10 237 11

Как да достигнете оргазъм само със силата на ума (ВИДЕО)

  • оргазъм-
  • ум-
  • мозък-
  • тяло-
  • гениталии-
  • докосване-
  • жени

Контролът на оргазмите е свързан с мозъчната активност

Как да достигнете оргазъм само със силата на ума (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Оказва се, че някои хора наистина могат да достигнат до оргазъм използвайки само силата на мисълта си.

В началото на 90-те години на миналия век, изследователи от университета "Рътджърс" наемат 10 жени, които твърдят, че могат да преживеят оргазъм само чрез мисълта си, и поискват от тях да си доставят удоволствие, използвайки ума си, докато в същото време им измерват пулса, кръвното налягане, диаметъра на зеницата и прага на болката, пише offnews.bg. Когато след това същите жени достигат до оргазъм по старомодния начин - физически стимулирайки гениталиите си - учените забелязват, че промените във физиологичните им параметри са почти същите, както когато преживяват мисловно предизвикани оргазми. Това доказва, че те не лъжат и наистина могат да си създават истински оргазми, използвайки само силата на ума си. Но изследователите нямат представа как го правят.

Съавторът на изследването Бари Комисарук (Barry Komisaruk) заявил пред IFLScience, че когато моли участничките да опишат мисловните образи, които използват, за да достигнат кулминацията си, отговорите са изненадващо разнообразни.

"Някои жени казват, че имат еротични мисли, докато други твърдят, че си представят, че любовниците им нашепват мили неща в ухото", обяснява изследователят.

Други пък се фокусират върху по-малко еротични образи:

"Една жена разказа, че си представя, че ходи по брега на океана през топъл летен следобед, а една от жените, която практикува йога, каза, че си представя как чакрите й се движат нагоре и надолу по гръбнака й."

Какво става в женския мозък по време на оргазъм:

Какво се случва в мозъка?

Контролът на оргазмите е свързан с мозъчната активност, а последните проучвания установяват, че части от фронталния кортекс (кора), хипокампуса и малкия мозък се активират по време на оргазъм и изглежда, че участват в генерирането на сексуална възбуда и координиране на специфичните за оргазма мускулни реакции.

В същото време орбитофронталната кора и амигдалата се дезактивират, което води до потискане на поведението и намаляване на страха, като по този начин се създава правилното емоционално състояние за възникване на оргазъм.

Комисарук и неговият екип сега сканират мозъците на хора, които с мислите си предизвикват оргазъм. Резултатите все още не могат да бъдат напълно разкрити, защото изследването е още в процес. Но Комисарук потвърждава, че "се активират същите области на мозъка по време на мисловните оргазми като при оргазмите по време на физическа стимулация".

Отделни изследвания установяват, че се активират същите части от мозъка, когато хората мислят за докосване на гениталиите си, както когато наистина се докосват, въпреки че актът на представянето на действието също води до по-голяма активност в префронталната кора, което може да помага да се осъзнае, че няма действителна физическа стимулация, което потенциално ограничава степента на възбуда.

Да се ​​научим да контролираме специфични мозъчни региони не е лесно, но вече се използва техника, наречена био-обратна връзка (biofeedback), за да се помогне на хората да се научат да манипулират мозъчната си активност, за да преодолеят различни форми на сексуална дисфункция и потенциално да доведат до по-силен оргазъм.

Как да достигнете оргазъм само със силата на ума (ВИДЕО)

При тази техника мозъчната активност се следи с електроди, а компютърен екран визуално представя тази нервна активност. Когато възникне определена желана промяна в мозъка, потребителят може да види това на екрана и така да се научи да генерира този вид нервна активност по желание.

Комисарук обяснявва, че хората, които могат да контролират мисловно оргазмите си, вероятно са се научили да го правят, използвайки "своя собствена система за вътрешна био-обратна връзка", чрез която "много ясно осъзнават чувствата си" и така могат да разпознават и пресъздават тънките промени в своето психическо състояние.

Постигането на такава хиперосъзнатост на вътрешните процеси не е лесно, но няколко проучвания разкриват, че практики като медитацията спомагат за увеличаване на синхрона между половите органи и умствената възбуда, като обучават ума да стане по-проницателен за това, което се случва в тялото.

Всъщност медитацията често се използва, за да помогне на хората да преодолеят сексуалната си дисфункция и това може да е пътят към по-голям контрол на оргазма.

Какво се случва в тялото?

Бевърли Уипли (Beverly Whipple), която е съавтор на изследването върху жените, които могат да предизвикват оргазъм с мислите си, заявила за IFLScience, че по отношение на физиологията "наистина няма разлика между оргазъм, предизвикан от мисли и оргазъм от физическа стимулация".

И в двата случая симпатиковата нервна система - която подготвя тялото за действие чрез ускоряване на сърдечния ритъм, наред с други неща.

Симпатиковата нервна система е част от вегетативната нервна система, което означава, че тя е предимно автоматична и не може да бъде контролирана със силата на волята, въпреки че съществуват някои техники за повишаване на способността за съзнателно влияние върху нейната активност и увеличаване на шансовете за възникване на оргазъм.

В едно проучване група жени са помолени да хипервентилират, което води до увеличаване на мускулното напрежение, сърдечната честота и няколко други процеси, контролирани от симпатиковата нервна система. Докато това се случва, изследователите измерват вагиналната им възбуда с помощта на апарат, наречен фотоплетизмограф, и откриват, че тя се увеличава и при активирането на симпатиковата нервна система.

Изследванията също така показват, че медитацията води до увеличаване на способността за контролиране със силата на волята на симпатиковата нервна система, така че практикуването на тази древна източна техника може да бъде най-добрият начин да тренирате както тялото, така и мозъка си, например, за достигане на оргазъм.

Как да достигнете оргазъм само със силата на ума (ВИДЕО)
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 me be re

    26 1 Отговор
    У Перник, млада девойка пита минувач:
    - Извинете как да стигна до родилното?
    - Абе ие*ане си трябва !

    Та и стаз работа така.
  • 4 аааааа

    5 3 Отговор
    абе......друго е да си напраиш една ч.кия
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Русенец

    5 0 Отговор
    Жащо само жените се изследват !? А мъжете не могат ли умствено да стигнат до оргазъм или трябва да си плащат ?

    Коментиран от #8

  • 7 Безсилието

    10 3 Отговор
    Силата на ума не е силата на жените...
  • 8 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Русенец":

    При нас поне по-лесно ще се разбере дали симулираш ;)
  • 9 Палко

    3 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Как да достигнете оргазъм само със силата на ума
    Това е мисия невъзможна за блондинките! Те достигат до оргазъм само с кожена "палка"!!!!
  • 10 Гост

    0 0 Отговор
    Уж конвенцията ще приемаме, пък пак разделение на жени и мъже???!!! Мисля, че авторката носи отговорност за това!!! Щом ще сме "джендъри" по съзнание и усещане- какви са тези теории???
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.