29 Май, 2018 12:08 3 392 5

Тайната на дълголетието на 129-годишна чеченка (ВИДЕО)

  • тайната на дълголетието-
  • тайна-
  • дълголетие-
  • столетница-
  • млечни родукти

Диетата на една от най-възрастните жени в света се състои от млечни продукти и малко месо

Една от най-възрастните жени в света след броени дни ще отпразнува своя 129-и рожден ден.

Коку Истамбулова обаче, не се радва на дълголетието си и е категорична, че не може да го нарече щастие и късмет.

Причината за това е, че е погребала голяма част от роднините си, включително и децата си. Последната й дъщеря починала преди пет години на 104-годишна възраст.

„В младостта си се занимавах предимно с домакинска и земеделска работа“, споделя столетницата, добавяйки, че не е ходила на училище и не е имала време за забавления.

Тя е станала свидетел на дълбоки катаклизми в руската история, преживяла е двете Световни войни, рухването на СССР и много други събития. „Независимо от тежките ситуации, хората бяха състрадателни и щедри“, разказва Истамбулова със съжаление, че сегашното поколение, според нея, е по-различно.

В отговор на въпрос каква е тайната на дълголетието, столетницата предполага, че тя се крие в консумацията на млечни продукти и на малко месо.

„Бих искала да пожелая на младите хора да живеят щастлив, красив и дълъг живот, да му се наслаждават и да приемат с радост всичко, което им поднесе“, каза още Коку Истамбулова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име :

    14 0 Отговор
    Дръж се, наборке :)

    Коментиран от #3

  • 2 ежко бежко

    2 10 Отговор
    тази е като чумотевиците от нашите селски пейки!
  • 3 Лили Иванова

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Име :":

    От нашият набор само ние двете останахме живи.
    Яжте малко и трупайте пари. Вече банките могат да ти преведат парите и по сметката в отвъдното. За какво перих ръцете цял живот по сцените.
  • 4 Тато

    1 2 Отговор
    За какво е жива тази ?? Какво качество на живот има ?

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.