30 Май, 2018 12:47 5 677 4

Невероятната история на сиамските близначки Хенсъл (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • сиамски близнаци-
  • учителка-
  • близначки

Близначките са две личности, които работят и взимат една заплата

Уникалните 28-годишни сестри Абигейл и Британи Хенсъл са истински пример за сила, търпение и вяра. Младите момичета са сиамски близначки и делят едно тяло, получават една заплата, но всъщност са две различни личности. Те са успели така да се приспособят към света около себе си, че живеят пълноценен живот и се чувстват такива, като всички останали.

За първи път шестгодишните момиченца от Минесота - САЩ са забелязани по време на шоуто на Опра Уинфри. Оттогава досега те са преминали през толкова много, за да се появят отново по телевизията и да си спечелят любовта на публиката - това става в документалния филм Joined for Life.

Случаят на сиамските близначки е известен и с това, че при тях почти всички органи са отделни - сърце, стомах, бели дробове, гръбначен стълб. Независимо от това лекарите смятат, че едната от сестрите не би преживяла операцията за тяхното разделяне. Според тях след процедурата качеството на живот на сестрите значително би се влошило, дори и двете да оживеят.

Затова и Абигейл и Британи решили да не се подлагат на опасната операция и се наложило да се научат как да живеят една с друга, неразривно свързани. Докато растели, техните вкусове започвали да стават все по-различни - от предпочитанията им към храната до избора на дрехи. Например, по думите на Британи, нейната сестра обича да си стои вкъщи, а тя самата предпочита да излиза с приятели и да купонясва. Британи предпочита математиката, а Аби - изкуството.

"Това са две различни момичета, но те могат да работят заедно така, че да правят всички прости неща, които и аз правя всеки ден и ги приемам за даденост", разказва приятел на двете сестри. Независимо от всички разногласия, момичетата следват упорито целите си. Те вече имат право да шофират автомобил, завършили са университет и сега преподават математика на дечица от началните класове. Макар и в момента договорът им да е за един човек, те са доволни.

"Може би след време, когато съберем повече опит, ще договорим и повишение. Отчитайки, че имаме две дипломи и можем да обучаваме децата на различни неща. Например едната от нас може да преподава, а другата да наблюдава учениците и да отговаря на въпроси", казва Британи.

Така и живеят тези две смели момичета - Аби контролира дясната страна на тялото, а Британи - лявата. Но е факт, че се справят заедно с всички трудности. Независимо от това, че личният живот за сиамските близначки си остава сложна и донякъде необсъдена тема, те умеят да се радват на това, което имат. Тези динамични и творчески настроени момичета обичат своята работа, а също така и много пътешестват. Те отлично се разбират с колегите си и са се научили да намират подход и към децата. И всеки ден променят в съзнанието на околните представата за хора с подобни особености.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 iQ5

    9 2 Отговор
    Уникално депресиращо уникално !
  • 2 Аз Варна

    2 1 Отговор
    Май ми дойдоха в повече двете.Това създава доста неприятно усещане.Винаги едната близначка ще е в плен на другата в предвид общото тяло и различните интереси.Докато има консенсус-добре,но ако се случи разногласие?
  • 3 Никола

    0 0 Отговор
    Това е толкова стара и банална новина... Ама това журналистче случайно попаднало на нея и си мисли, че открива топлата вода. То е писано, писано, та се е изписал интернета за тях. Мале, не мога да повярвам колко няма новини и пишат за новина от преди 30 години.
  • 4 Хммм

    0 0 Отговор
    Горкичките! Само си представете една от двете глави да умре. как ще живее другата?