2 Юни, 2018 05:46 10 846 4

5 храни, които да похапвате ако изберете кето диета

  • кето-
  • здравословно-
  • диета-
  • хранене-
  • хранителен режим-
  • кето диета-
  • кетонна диета-
  • въглехидрати-
  • мазнини
5 храни, които да похапвате ако изберете кето диета - 1
Снимки: shutterstock

Може би се чудите дали кето диетата е добра за вас, тъй като през последната година тя стана много популярна в социалните медии. Това е диета с ниско съдържание на въглехидрати, която насърчава приема на здравословни мазнини, и гласи, че до 80% от общите дневни калории трябва да се състоят от тях.

Кето диетата има своите плюсове и минуси: някои са извлекли много ползи от това, но има хора, които трябва да избягват кето.

Ако сте решили да опитате кето, важно е да запомните, че само защото е диета с високо съдържание на мазнини, това не означава, че трябва да консумираме големи количества нездравословни мазнини. За щастие има много възможности за изгаряне на мазнини, докато сте на кето диета, съобщават от foodpanda.

Ето и храните, които да консумирате спокойно:

5 храни, които да похапвате ако изберете кето диета

Авокадо

Авокадото е една от онези храни, които съдържат много полезни мазнини. Този плод е пълен с фибри, витамини и минерали. Авокадото също така естествено не съдържа холестерол и натрий, което го прави отличен източник на мазнини, когато сте на кето хранене.

Масло

Можете да го готвите при високи температури, без да губите хранителни вещества. То е противовъзпалително, може да помогне на тялото ни с храносмилането и усвояването на хранителни вещества, а също така помага за укрепване на костите поради витамините, които се съдържат в него.
Други здравословни масла, които се използват в кето, са кокосовото масло и необработеното маслиново масло.

Ленено семе

Лененото семе е здравословен източник на омега-3, фибри, витамини и минерали. Поради високия процент влакна, те помагат на хората да се заситят по-дълго, като по този начин контролират глада.

Риба

Друг отличен източник на омега-3, диво уловени мастни риби като риба тон, сьомга, скумрия и треска са чудесно допълнение към кето диетата. Те също така са богати на протеини и витамин D.

Ядки

Повечето ядки съдържат едновременно мононенаситени и полиненаситени мазнини, които са полезни за сърцето и са добри за понижаване на холестерола. Те са силно питателни и съдържат високо ниво на антиоксиданти, така че включването им във вашата диета е определено полезно.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фишьор

    10 4 Отговор
    За маслото не разбрах , машинно ,моторно ,хидравлично или някакво друго ?
  • 2 Силв

    5 1 Отговор
    След какви ли не диети, знайни и незнайни се убедих в следното: 2-3 пъти седмично фитнес, плюс здравословно хранене (#диета) и резултатите ще са налице за няколко месеца. Всичко друго е до време, без активен начин на живот ще сте слаби но не и здрави, спрете ли с диетата килограмите се връщат.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хуго

    4 4 Отговор
    За маслото ако не сте разбрали Фишьор е краве масло! Но за вас е по добре да ползвате рибено олио ще ви помогне за мозачните гънки и следващияат път няма да пишете такива простотии!