10 Септември, 2018 06:30 1 703 0

Ползи от консумацията на папая

  • папая-
  • ползи-
  • плод-
  • здраве-
  • очи-
  • стомах

Плодът има ползи за зрението

Ползи от консумацията на папая - 1
Снимка: Shutterstock

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират. Ползите за здравето се простират далеч отвъд обикновените витамини и минерали, съобщават от foodpanda. Плодовете на папаята са такива, които са обичани от някои, но мразени от много други. Това е така, защото има необичайно мека текстура, но има и горчив послевкус, който не много хора харесват. За сметка на това, има много ползи за здравето.

Папаята е богата на витамини С, Е и много антиоксиданти

Нормалните физиологични процеси, които се появяват в организма, могат да доведат до образуването на редица свободни радикали, които могат да навредят на жизнените ни органи. Хубавото е, че папаята съдържа много здрави антиоксиданти.

Ползите от папая за сърцето: Когато става въпрос за здравето на сърцето, важно е да следвате здравословна диета и да извършвате редовни физически упражнения. В допълнение към това е от съществено значение да поддържате нивата на холестерола ниски, ако искате да поддържате сърдечните артерии хубави и чисти. Влакната, които присъстват в папаята, предпазват сърцето.

Ползите от папая за очите: Папаята е богата на витамин А, който е от съществено значение за поддържане на здравето на вашите очи. Клиничните проучвания показват, че тези хора, които не консумират достатъчно количество витамин А, могат да развият проблем със зрението си за определен период от време.

Ползите от папая за стомаха: Едно от другите основни предимства на папаята е нейният ефект върху храносмилането. Папаята съдържа в себе си ензим, наречен папаин. Този ензим спомага за разграждането на протеините, което улеснява асимилацията и смилането.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА