Факти.БГ

Нова телевизия готви грандиозна изненада за зрителите

„Събуди се“ стартира новия си сезон без Лора Крумова, вместо нея...

Милена Трачева

Съботно-неделния сутрешен блок на Нова телевизия „Събуди се“ се завръща в ефира на медията, с обновена визия за новия си сезон, този уикенд. Пилотното предаване ще бъде отбелязано със специален проект, посветен на примата на родната естрада Лили Иванова.

Той ще се разгърне в рубриката на Ива Софиянска със заглавие „Да обичаш Лили“. Зрителите ще видят певицата през погледа на музикантите, за които най-голямото признание е да застанат до нея на сцената. Не само професионалният, но и личният им живот е белязан от безкомпромисните стандарти на изпълнителката на „Ветрове“.

Веселин Веселинов–Еко ще сподели, че неговата майка се убеждава в музикалния му талант едва, след като започва да работи с примата.

Беквокалистките от триото LaTiDa казват, че често получават от нея и модни съвети за перфектна визия.

Водещата на „Говори с Ива“ разпитва още пианиста Оги Енев, цигуларя Орлин Цветанов, китариста Ангел Дюлгеров и барабаниста Росен Ватев.

Втората част на проекта ще бъде излъчен на 15 септември, когато за първи път тонрежисьорът Ангел Попов-Ачо ще разкрие подробности от 30-годишното си приятелство с Лили Иванова.

Първото за сезона издание на предаването ще представи нова документална поредица, посветена на демографската криза в България. За нея ще стане дума в авторската рубрика на Мария Йотова - "Къси разкази".

Според брояча на населението на ООН това лято българите вече са под 7 милиона.

В продължение на месец Мария Йотова ще показва хората и житейските ситуации, които стоят зад цифрите за ниската раждаемост, високата смъртност и напускането на младите. Човешките истории, а не експертите, ще очертаят актуалната снимка на България.

След като преди дни водещата на неделното издание на „Събуди се“ Лора Крумова даде живот на второто си дете – Мина, предаването ще се довери на професионализма на Мира Иванова и за двата уикенд дни.

Все още не е ясно дали Лора ще бърза да се върне в ефир.

България