11 Септември, 2018 12:05 8 824 26

СНИМКА на кърмеща майка подпали мрежата

  • майка-
  • кърми-
  • кърмачка-
  • обществено място-
  • снимка-
  • възмущение-
  • джапанки-
  • маса-
  • кърмеща майка

Прав ли беше студент, който разкритикува майка, кърмеща бебето си в ресторант

СНИМКА на кърмеща майка подпали мрежата - 1
Снимка: shutterstock

Темата за кърмещите майки, които хранят децата си на обществени места, все още разпалва ожесточени дискусии в мрежата. Макар в последно време да не се говори толкова често за това, хората са разделени на два лагера — подкрепящите и възмутените, които твърдо се противопоставят на тази практика.

Наскоро из мрежата се завъртя поредната снимка на кърмеща майка, която предизвика сериозни дискусии и спорове и провокира словесна война между потребителите на социалните мрежи. Снимката предизвика такъв фурор, че много потребители бяха вдъхновени да създадат всевъзможни мемета с нея.

Снимката, направена от студентът от Филипините Джонас Туасон, показва майка, която кърми своето бебе на маса в заведение за обществено хранене. Младият мъж публикувал кадъра във Facebook а към нея написал: "Жени, не правете това!".

След появата на публикация, естествено много потребители на мрежата първосигнално се нахвърлиха на студента, затрупвайки го с гневни критики и коментари. Те застанаха в защита на кърмачката и обвиниха автора на публикацията в липса на толерантност и нецивилизовано поведение.

Съвсем скоро обаче истерията около снимката утихна и защитниците на жената от снимката замлъкнаха.

СНИМКА на кърмеща майка подпали мрежата

Каква е причината, която предизвика този внезапен обрат в общественото мнение и накара много от хулителите да застанат зад мнението на Джонас?

"Жени, не правете това! Това, което е нормално у дома, където никой не те вижда, е абсолютно недопустимо в обществените места, особено там, където хората се хранят. Не зная какво чувствате вие, но на мен лично ми е неприятно да гледам това. Вие може да застанете на страната на жената, но аз ще продължа да отстоявам мнението си. Недопустимо е такова поведение в обществото, сякаш сте си у дома и никой на никого не пречи. Умолявам ви, никога не слагайте на масата джапанките си. Това е ужасно!", гласи целият текст, който Джонас Туасон добавя към качената от него снимка в социалната мрежа.

Причината, която предизвикала възмущението на студента не била кърмещата жена, а джапанките, поставени върху масата. Подобно нещо е в нарушение на всички здравни и хигиенни норми и с това всеки един би трябвало да е съгласен.

Is this ok? from r/memes

Въпреки това, потребителите в мрежата се възмутили от написаното без дори да прочетат до край онова, което младият мъж е написал. Изваждайки думите от контекста или скривайки част от запечатаното върху снимката, много потребители започнали да критикуват майката, защото кърми детето си в ресторант, други пък се нахвърлили върху Джонас, защото си е позволил да прави забележки на младата майка, която трябва да нахрани бебето си. Никой от тях обаче, не обърнал внимание на поставените върху масата джапанки.

Постът на Джонас бързо завладя мрежата и за броени дни събра над 200 000 харесвания.

СНИМКА на кърмеща майка подпали мрежата


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хосе

    4 3 Отговор
    Е бозал
  • 3 мляко

    7 1 Отговор
    Аве тази мрежа не изгоря ли най-сетне ??? А иначе няма, какво да се възмущавате просто на публично място накърмете жена си и любовницата, но понеже имате само една "гърда", ще сучат подред !
  • 4 Валя

    15 6 Отговор
    Това за джапанките не ми е приятно и на мен , но кърменето е нещо естествено и наложително , според мен е достатъчно на тези които не им е приятно просто да не гледат

    Коментиран от #5, #20

  • 5 Д-р Корчев

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Валя":

    Лесно е да се каже да не гледат я да седнеш в ресторанта пa Митко на съседната маса да си го извади и изплющи на чинията да те видя, как няма да гледаш !? Харесва ти не харесва, ще не ще погледа ти, ще 'оди все на Митко на салама в чинията !!! Бас хващам !

    Коментиран от #6, #7, #11, #25

  • 6 Валя

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "Д-р Корчев":

    Ми това вашето е до степен на извратеност , в ресторант като седне човек обикновенно си гледа в яденето а не по масите кой какво прави , вашия егоизъм въобще не ми е интересен
  • 7 Валя

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Д-р Корчев":

    И ако не знаеш бебето се храни а не се задоволява сексуално , какъв доктор си там незнам
  • 8 хахахах

    4 3 Отговор
    Поредният траверс дето завижда че няма гърди , един въпрос към всички на който им е не приятно мислите ли че ще си оставя детето гладно само защото има някой джендър и какво по нормално от това има
  • 9 ГОСТ

    2 2 Отговор
    Джапанките са чисто нови, току що закупени от магазин в мола, където се намира и въпросното заведение. Жената ги е разглеждала малко преди да започне да кърми, след което просто ги е оставила на масата......
  • 10 Антон

    11 5 Отговор
    Не ми пречат кърмещите жени! Вие противниците сигурно не сте били кърмени. Въобще не ме интересува коя къде е решила да храни детето си.
    Само на мрънкащите ще им кажа: ама не ви пречи и не порицавате дамите когато се пекат по монокини плажа. Даже ви е гот и хвърляте по едно око. Що така бе двулични създания комплексирани жалкари!!!!!!

    Коментиран от #12

  • 11 алоооо

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Д-р Корчев":

    Абе докторче ти правиш ли разлика между нормално и вулгарно при това че целият ефир е залят с голи жени вие се хвящате за жена която кърми браво
  • 12 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Антон":

    Много точно и на място написано.+++++++++
  • 13 Пасатор

    4 1 Отговор
    Бебето си иска цицата, с нож и вилица не може да се храни.
  • 14 Пухина

    6 2 Отговор
    Жената е затова , като накърми бебето,после и мъжа!Всички да бъдат доволни!!!!!!!
  • 15 гост

    5 3 Отговор
    Няма по-хубаво нещо от това бебето да бъде кърмено и голяма похвала за майките, които продължават да го правят. Снимката е провокативна и целенасочено публикувана с двусмислие.
    Инак никой не се противи да гледа големи, разголени гърди, ама не може бебето да ги ползва, така ли? Ползвай ги бебе, сега ти е паднало.
  • 16 Крадец

    7 0 Отговор
    Браво!Голяма и хубава цица !
  • 17 Гост

    1 2 Отговор
    Па да гледа у гърдата на тае женица, кво и гледа у джапанките, мое да са и нови от мола, тое е некакъв гей и го е яд че нема такава гръд
  • 18 Гост7

    4 2 Отговор
    За мен нещата са прости когато хората вложат малко мисъл и са възпитани,но за съжеление народа върви към тотално изпростяване с цел лесното му манипулиране!
    Първо джапанките са за торбата независимо ,че са нови!
    Второ възпитаните майки си слагат шал и въпроса е решен!
    Елементарно ......Уотсън и същевременно просто!

    Коментиран от #19

  • 19 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Гост7":

    най ми се повдига от такива възпитани като теб
  • 20 ванката

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Валя":

    ми то и секса е нещо нормално ама ако го извадя в закусвалнята да ми духа мойта всички ще ревнат нали ...

    Коментиран от #21, #24

  • 21 хахахах

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "ванката":

    Иване Иване не напразно си кръстен на руски герой от приказките а имено Иванушка глупака то Иванушка е нормално и да сссс ереш но всичко нормално се разграничава до някаква степен на нормално как да ти кажа нямам толко време че да ти обяснявам това кое къде и какво е нормално да се прави се научава до към 4-5 г възраст след това е късно даряват те с гръмконо име Иванушка па ти се оправяй как можеш
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 агфдгд

    1 0 Отговор
    хранете ги където искате, но не се навирайте в чиниите ни с тези гърди, аман. аман от майки бунтарки да им видят ци***те
  • 24 Валя

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "ванката":

    Бебето се храни а не задоволява нагоните си , това знаеше ли го ? . В ресторант е проява на наглост да се оглеждаш по чуждите маси , а и честно казано трябва да се въздържаш да стоиш на публични места за да не ти скимне да изнасилиш някой(я) щом имаш толкова дълбоки сексуални наклонности
  • 25 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Д-р Корчев":

    Браво доктор Корчев!!!И салам в ресторант ще хапнем!Поне гарнитура ще има ли??!
  • 26 269

    0 0 Отговор
    добра цица! и другата да вади, да не ограничава така детенцето, нека си избере