12 Октомври, 2018 18:19 13 817 3

Посочиха основен симптом за появата на рак на белите дробове

  • рак-
  • рак на белите дробове-
  • бели дробове-
  • симптом

Британски онколози предупреждават: Не го подминавайте!

Посочиха основен симптом за появата на рак на белите дробове - 1
Снимка: shutterstock

Британски онколози смятат, че могат да идентифицират един от първите и основните симптоми за едно от най-коварните заболявания - рак на белите дробове.

Ракът на белите дробове е една от най-коварните болести, тъй като често не може да се улови в начални етапи, когато лечението на болестта може да бъде много ефективно.

Въпреки това, изследванията показват, че има симптом, характерен за появата на това заболяване. Това е дрезгавият глас. Според британците, ако възникне такъв симптом, е по-добре веднага трябва да се консултирате с лекар.

Разбира се, дрезгавостта може да означава не само такова сериозно заболяване, но и много други, дори и най-леките. Онколозите обаче предупреждават, че трябва да се обърне внимание на такива признаци, тъй като ракът на белите дробове е лечим само в началните етапи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мария

    70 4 Отговор
    Не насаждайте безпричинен страх сред читателите! Защо не посочите изследването, на което се основавате? Дрезгавият глас е симптом и на настинка, алергия, повишена киселинност в стомаха и т.н. Изключително некоректна статия!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Аз съм

    13 11 Отговор

    До коментар #1 от "Мария":

    Чукча не читатель, чукча писатель... "Публикувано във факти.бг: Разбира се, дрезгавостта може да означава не само такова сериозно заболяване, но и много други, дори и най-леките."
  • 3 ААА

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Мария":

    А също и анаболни стероиди.