12 Октомври, 2018 16:09 9 084 4

Цветът на очите разкрива здравословните ни проблеми (СНИМКИ)

  • очи-
  • цвят на очина-
  • показва-
  • разкрива-
  • здравословни проблеми

Някои изследвания свързват цвета на очите с болести като диабет, меланома и витилиго

Цветът на очите разкрива здравословните ни проблеми (СНИМКИ) - 1
Снимки: shutterstock

Все по-често различни учени твърдят, че цветът на ирисите ни може да покаже към какви болести сме предразположени. Някои изследвания свързват цвета на очите с болести като диабет, меланома и витилиго. Очите ни вече могат да ни покажат пред какви опасности за здравето сме изправени и как да се предпазим от тях.

Ето болестите, към които може да сте предразположени ако цветът на очите ви е:

1. Кафяви очи
Колкото по-тъмни са очите ви, толкова по-голяма защита имат те и слънчевите лъчи много трудно могат да ви навредят. Хората с тъмни очи по рождение имат по-силна защитна бариера, която спасява здравето на очите и кожата им. При тях вероятността от развиване на рак на кожата или перде на очите е значително по-малка. Това не значи, че не трябва да се пазите. Хората с кафяви очи обаче по-лесно развиват витилиго, което е болест на кожата и косата и по-лесно се пристрастяват към алкохол и имат по-високи нива на стрес.

Цветът на очите разкрива здравословните ни проблеми (СНИМКИ)

2. Сини очи
Хората със сини ириси са податливи на алкохол, което обаче не е доказано защо е така. Учените признават, че са нужни още много изследвания, за да бъде доказано защо хората със сини очи имат слабост към алкохола. Ако все пак имате такъв цвят на очите, внимавайте с количествата алкохол, които приемате и честотата.

Цветът на очите разкрива здравословните ни проблеми (СНИМКИ)

3. Очи с лешников цвят
Хората със светло кафяв ирис са податливи на депресивни състояния и стрес. Също така, при тях по-лесно се развиват болки в тялото, за разлика от тези със сини или зелени очи. Ето защо, ако очите ви са точно в такъв цвят, добре е да помислите за занимания, които ви предпазват от стреса като йога, например.

Цветът на очите разкрива здравословните ни проблеми (СНИМКИ)

4. Зелени очи
Тези хора рядко страдат от депресия и трудно се поддават, на какъвто и да е стрес. Те са много силни характери, но UV защитата им е много слаба и са податливи на кожни проблеми свързани със слънцето. Ето защо, ако очите ви са такива, инвестирайте в слънцезащита. Никога не излизайте от вкъщи без очила и без да сте се намазали със слънцезащитен крем.

Цветът на очите разкрива здравословните ни проблеми (СНИМКИ)

5. Зачервяване на очите
Всеки от нас е имал дни, в които очите му са червени. Причините могат да бъдат много. По-важното, че ако няколко дни подред очите ви са зачервени, трябва да се консултирате с лекар. При по-възрастните хора зачервените очи се дължат на депресия. Фактори могат да бъдат недоспиването, замърсената околна среда, спукани кръвоносни съдове, сухота, алергия и др. Трябва да пазите очите си и от компютъра и телефона, защото те излъчват светлина, която е много вредна. Ако дневно работите по повече от 3 часа на компютър, си купете очила със специален защитен слой, който да предпазва очите ви.

Цветът на очите разкрива здравословните ни проблеми (СНИМКИ)

6. Жълтеникаво оцветяване на бялото на очите
Ако бялата част пожълтее, то е много вероятно да имате проблеми с черния дроб, затова незабавно потърсете лекарска помощ. Пожълтелите очи могат да са симптом на жълтеница или алкохолизъм.

Цветът на очите разкрива здравословните ни проблеми (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦСКА умре

    5 0 Отговор
    На последната снимка замалко щях да повърна и да се кръстя чиния с повръщано. WTF!
  • 2 qwerty

    2 0 Отговор
    Дайте нещо и за сиво-зелените, че като се погледнах в огледалото на такива ги докарах, когато блесне слънцето и приличам на японец със свитите си очи :)
  • 3 ежко бежко

    2 0 Отговор
    Значи сме като рибите,ако не са мътни ,всичко е ок!Ако са красиви и честни очите,това е най красивото нещо при човека!!!!!Да не ми кажете ,че съм обратен сега,но при мъжете най много харесвам това!!!!!
  • 4 Ас съм обратен

    0 1 Отговор
    И с красиви очи ама сам ром и не ми пука