12 Октомври, 2018 15:33 2 926 1

Жена остана без крайници след като роди

  • жена-
  • майка-
  • раждане-
  • роди-
  • бебе-
  • дете-
  • здраве-
  • медицина-
  • болест

Линдзи прекарала първите няколко месеца от живота на сина си в болница

Жена остана без крайници след като роди - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Канадката Линдзи Хабли ражда първото си дете през март 2017 година. Раждането минава успешно и тя и синът ѝ били изписани след няколко дни от болницата и се прибрали вкъщи. Малко след това обаче болка в корема започнала да мъчи младата майка.

"Изпитах неконтролируеми мускулни спазми и болка. Това беше по-различно от всичко, което бях чувствала преди. Наложи се да извикаме линейка. Лекарят в болницата ме диагностицира със запек. Предписа ми да пия повече сокове и да приемам фибри", спомня си Линдзи.

След като се прибира вкъщи, тя се чувства малко замаяна и уморена, но смята, че това е нормално за жена, която е родила скоро. На следващия ден обаче, след като се събужда, Линдзи установява, че не може да се изправи от леглото. Налага се отново да се върне в болницата. След редица изследвания лекарите казват на младата майка, че има опасна инфекция - некротизиращ фасциит. Това е бактериално кожно заболяване, което обикновено се проявява в открити рани и се разпространява много бързо. Токсините ограничават кръвоснабдяването на тъканите.

Нито антибиотиците, нито защитните механизми на човек не могат да спрат тази инфекция. Без незабавно медицинско обслужване пациентът е обречен смърт. Медиците са длъжни да отстранят заразената тъкан.

След като диагнозата е поставена на Линдзи, тя е отведена в интензивно отделение и оперирана. Отстранена е матката ѝ.

"Прекарах две седмици в кома - първите две седмици от живота на детето ми. По това време претърпях пълна хистеректомия и претърпях много операции за премахване на заразената тъкан от стомаха, ректума и влагалището", спомня си Линдзи.

Събудих се и живеех с болкоуспокояващи", каза още тя. След като се събудила обаче, забелязала, че ръцете ѝ са покрити с черни хирургически ръкавици. Причината е, че инфекцията много бързо се е разпространила по ръцете и краката ѝ. Антибиотиците, които са били прилагани след операцията са помогнали, но не достатъчно бързо, че да бъдат спасени крайниците ѝ.

Първо ампутират ръцете на Линдзи, а малко след това и краката под коленете.

"Беше много трудно да приема това, в което се превърнах. Има дни, в които се питам защо се е случило точно на мен. Опитвам се просто да остана положителна и да се радвам на факта, че съм жива и мога да виждам сина си, който носих 9 месеца в корема си и който е плод на любовта ми", признава тя.

Линдзи прекарва първите 7 месеца от живота на сина си в болница. След това започва рехабилитации, които трябва да я подготвят за протези. Тя се надява, че благодарение на тях, ще може да се грижи за детето си.

Семейството на Линдзи в момента съди болницата, в която тя е родила. Обвинява заведението и лекарите в небрежност, която е довела до много тежки последици. Към момента от управата на болничното заведение няма коментар по казуса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    29 1 Отговор
    Ужасна история! Много сила се иска да продължиш.