Last news in Fakti

12 Октомври, 2018 17:36 16 639 25

Какво се случва с телата ни, ако не пием алкохол един месец?

  • алкохол-
  • здраве-
  • организъм-
  • човешко тяло-
  • въздържание
Какво се случва с телата ни, ако не пием алкохол един месец? - 1
Снимка: shutterstock

Учени от Университетския колеж в Лондон представиха подробна картина на възможните промени, които биха настъпили в човешкото тяло при отказ от алкохол за период от един месец.

Резултатите от експеримента, в който участвали 26 доброволци, се оказват много интересни, съобщава BBC News.

Участниците били разделени на две групи. Представители на едината продължили да пият алкохол в съответствие с навиците си, докато останалите участници напълно спрели да пият за период от един месец.

В началото и в края на теста бил извършен пълен медицински преглед на доброволците. Сравнението на неговите резултати позволили да се види разликата в състоянието на тялото на хората в периода на "алкохолна свобода" и след месец на въздържание.

"Всички, които се въздържаха от алкохол, подобриха анализите си: тези хора загубиха тегло и намалиха процента на мастната тъкан на черния дроб, подобриха качеството на съня и способността си да се концентрират", казаха учените.

В началото и в края на теста бил извършен пълен медицински преглед на доброволците. Сравнението на неговите резултати позволили да се види разликата в състоянието на тялото на хората в периода на "алкохолна свобода" и след месец на въздържание.

Според тях най-значително подобрение в параметрите на работата на тялото се наблюдава при хора, които преди експеримента не са употребявали алкохол, пиели не повече от шест чаши бира или вино седмично.

Що се отнася до участниците, които предпочитат по-високи дози алкохол, експериментът неочаквано им помогнал да започнат да пият по-малко — три седмици след края на теста, връщайки се към обичайното си съществуване, те започнаха да консумират алкохол със 70% по-малко.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубенов

    22 1 Отговор
    2 пъти пишете едно и също да си запълвате инфото... цццц Публикувано във факти.бг: В началото и в края на теста бил извършен пълен медицински преглед на доброволците. Сравнението на неговите резултати позволили да се види разликата в състоянието на тялото на хората в периода на "алкохолна свобода" и след месец на въздържание.
  • 2 Пиандур

    21 10 Отговор
    Според царковния календар всеки ден е празник така че моля да се оважаваме на празниците все пак!! А празник без пиячка не е празник!

    Коментиран от #3, #15

  • 3 Голям Слон

    12 7 Отговор

    До коментар #2 от "Пиандур":

    На тАпаците и негрЪмотниците им е лесно...

    Коментиран от #7

  • 4 Врачанин

    35 2 Отговор
    Незнам за другите-ама аз ако не цокам ще ръждясам. И нямам нито един познат или приятел който да не пие-някой повече-други по-малко. У нашият див Северозапад без пиячка няма да оцелееш баце-факт-до там ни докараха...макар ,че не е файда голяма че оцеляваме...

    Коментиран от #6

  • 5 Будабоко

    41 3 Отговор
    Спирате алкохола, ставате вегани и накрая герберасти и достигате нирваната !

    Коментиран от #20

  • 6 Шпек Салам Народен

    36 1 Отговор

    До коментар #4 от "Врачанин":

    Не бой са,брат,и в североизтока така оцелявяме!
  • 7 Пиандур

    12 6 Отговор

    До коментар #3 от "Голям Слон":

    Смотен днес е свети- Мартин Милостиви и преподобен Кузма и то само за днес 12 Октомври! ЩЕ ИЗПИЯ ЕДНО ШИШЕ РАКИЯ ЗА ДА ПОЧЕТА СВЕТЦИТЕ ХРИСТИЯНСКИ А ТИ МОЖЕ ДА ПИЙНЕШ ЕДНО ЧАШЕ ПРЕСНО МЛЕКО В ПРОСЛАВА НА АЛААХ!!
  • 8 Киркор

    21 1 Отговор
    Дали има англичанин който може да не пие 30 дни?
  • 9 гошо

    28 2 Отговор
    разсъхваш се,и ти падат обръчите
  • 10 Пуйо

    6 6 Отговор
    Аз пък правя уникален алкохол по своя рецепта.
    300гр. чист спирт се разреждат с 500гр. вода.След това се слага в сместта 500мл. Кока-Кола и 50мл паста за детска паста за зъби-вкус по избор.
    Пие се студено в чаши по 50мл.,алкохолния процент е 45%,което на цена от около 5лв/литър е доста добра оферта за летните дни
  • 11 kkk

    15 5 Отговор
    Остава да спрем да се храним и направо да умираме!Човек вечер ако не удари една 44-градусова с една вкусна салата,за какво да живее???Да ходи да вдига железа в фитнеса като ачкюпек или да бяга на пътеката,да живее до 130 години да се напива в памперси ли?
  • 12 Д-р

    21 4 Отговор
    Стига с тези фалшиви новини ! Който спре да пие се разболява и умира !

    Коментиран от #16

  • 13 Д-Р ХАУС

    14 7 Отговор
    КОЙТО ПИЕ ВИНО И РАКИЯ,ТОЙ НЕ ОСТАРЯВА....ЩОТО МЛАД УМИРА..

    Коментиран от #18

  • 14 ежко бежко

    8 2 Отговор
    Всекакви луди!!!!!Удари едно малко оригинално ,ако ти е гадно , чисто,ако не с малко лед!!!!Удари и една ароматна цигара,да не мирише на фъшкия!Има продължение..........!!!!!!
  • 15 Голям прос

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "Пиандур":

    Не съм чувал цАрковния и Оважаваме
  • 16 Виго

    13 3 Отговор

    До коментар #12 от "Д-р":

    Всички болести идват от нередовно пиене!
  • 17 ЯХО

    7 1 Отговор
    Не схващам нещо смисъла на предпоследния абзац. Какво подобрение наблюдават тези "учени" при хората, които не са пили преди това? А и не виждам какво му е толкова научното на този експеримент. В днешно време всеки знае, че алкохола не е полезен, особено прекаляването с него. Тук изключвам чаша бира или домашно вино на ден. Края на статията наистина ме окуражи! Значи тези учени спокойно могат да излекуват алкохолизма. Като приложат тоя експеримент 2 пъти на някого и ще намали употребата на алкохол със 140 %.
  • 18 Виго

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Д-Р ХАУС":

    И да пукна няма да умра, и вечно ще е свежа мойта кожа защото алкохола който съм изпил няма да позволи да се разложа!

    Коментиран от #19, #25

  • 19 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "Виго":

    Ти да не си жена ,да искаш свежа кожа?Почваш да натискаш пак газта!По спокойно я давай!Мойта уста да не е на задницата ми?
  • 20 С едно наум

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "Будабоко":

    А на теб известно ли ти е, че продължителната злоупотреба с алкохол изменя генетичния код на сперматозоидите? А на теб убива потентността? 😉 Поркай, баце, природата си знае как да отсява.
    Апропо - транс, джендър, хомо и прочие недоразумения също 😉😉
  • 21 Миле Китич

    0 0 Отговор
    Утепляци!!!
  • 22 Николай

    0 0 Отговор
    Нищо ново не са открили. Всичко това се знае още от преди 1980г.
  • 23 Ева

    8 0 Отговор
    Защо не пишете какво става като спрем да консумираме тези отрови т.е храните като сирене, което не е сирене месо тъпкано с хормони, за кремвиршите и колбасите да не говорим, защото и котките не ги ядат, прясно и кисело мляко с 6 мес срок на годност, гмо ориз, да не говорим за вафлии подобни безалкохолни. Дори диетичните на времето солети сега са пълна химия. С две думи всичката храна ни е пълна с химия...
  • 24 Пацо пойзана

    1 0 Отговор
    Най вероятно ще почнем да се разлагаме
  • 25 Д-Р ХАУС

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Виго":

    ПРАВ СИ БРАТО...

    НА ГРОБА МИ НЕ СЛАГАЙТЕ ВОДА...
    НА ОНЯ СВЯТ НЕ ИСКАМ ДА СЕ МИЯ...
    И АКО ВЪЗКРЪСНА НЯВГА ОТ ПРЪСТТА,
    ТО ЩЕ Е ,ЗА ДА СЕ НАПИЯ...