29 Ноември, 2018 16:27 2 798 2

Кралицата на греяното вино издаде любимата си рецепта (СНИМКИ)

  • кралицата на греяното вино-
  • греяно вино-
  • триер-
  • коледен пазар-
  • вино-
  • германия-
  • триер-
  • рецепта

Германия избра нова носителка на титлата за 2018 г.

Кралицата на греяното вино издаде любимата си рецепта (СНИМКИ) - 1
Снимка: shutterstock

Германия избра своята нова Кралица на греяното вино. Това е 20-годишната Йордис Швайгщил, която обича зимата, предколедното суетене и разбира се греяното вино.

Швайгщил сподели своята любима рецепта за традиционната коледна гореща напитка:

"Предпочитам Дорнфелдер вместо традиционното греяно вино — приготвено с малко анасон, канела, карамфил и няколко резенчета портокалови кори."

Кралицата на греяното вино издаде любимата си рецепта (СНИМКИ)
Скрийншот: DW/ DPA

Швайгщил е шестата подред Кралица на греяното вино в германския град Триер. Макар топлата коледна напитка да се пие навсякъде из германия, само в този град, разположен до границата с Люксембург имат негов официален представител.

Едно от задълженията на Кралицата е да рекламира както червеното, така и бялото вино, което се предлага на коледния базар в града.

Кралицата на греяното вино издаде любимата си рецепта (СНИМКИ)
Снимка: trier-reporter.de

Амбициите на младата жена обаче не се изчерпват с коронацията ѝ. Тя има големи планове за кариера във винения сектор. В момента тя е на стаж в търговския отдел на местна винарска фирма.

"Много хора мислят, че греяното вино е просто сладка напитка, от която после ни боли главата", каза тя. "Но производителите предлагат чудесно греяно вино. Всичко зависи от добрата основа".

Коледният пазар в град Трир е един от най-красивите коледни пазари в Германия. От 23 ноември до 22 декември посетителите на града могат да се потопят в духа на Коледа, като се докоснат до местните празнични традиции, изкуства и занаяти, както и да опитат от специалитети на региона, един от които е греяното вино.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 висок

    8 6 Отговор
    При белите хора е така, в нашата путлерска кочина дрънкане на оръжие и далавери!
  • 2 Sunny

    1 0 Отговор
    Nutmeg в превод е индийско орехче, а не карамфил.