Last news in Fakti

1 Декември, 2018 18:38 18 120 26

Царят на разврата: Разкрития за съпруга на скандалната Ода Жон, опънала софра в НХГ

  • ода жан-
  • скандално-
  • разврат-
  • софра-
  • галерия-
  • съпруг-
  • вдовица-
  • тяло-
  • женско тяло

Вулгарен коктейл по случай откриването на изложба в Националната художествена галерия предизвика фурор

Една изложба се превърна в гореща тема у нас миналата седмица заради вулгарния коктейл за откриването ѝ. Творчеството на Михаела Дановска, представяща се с артистичния псевдоним Ода Жон, даден ѝ от покойния възрастен мъж – перверзния художник авангардист Йорг Имендорф, нашумя покрай стегнатата софра от няколко вида меса, шунки, луканки, зелки и карфиоли, подредени под формата на женски тела в Националната художествена галерия, пише "Уикенд".

Натюрморт вечерята, която събра точно 100 топ гости - български интелектуалци и чуждестранни арт представители, бе заклеймена не само заради разхищението на хранителни продукти по „време на чума”, но и заради тезата на авторката, която смята, че обществото ни консумира женското тяло по един варварски недостоен начин. Месищата по софрата символизират плътта на дамите, които са обиждани и малтретирани. Гипсовите отливки на женски тела, върху които са редени мезетата, били в различни пози, част от тях отправяли заявка към случките в „Кама сутра”. Цялата тази храна във вид на почерпка за откриването на изложбата на Дановска, озаглавена „Сърцевина”, е струвала на авторката над 40 000 лева, твърди още изданието.

Изстрадалият брак на младата художничка с доста по-възрастен от нея мъж интелектуалец вероятно е ключът към творчеството ѝ. Ода Жон е била съпруга на гений-перверзник, любител на наркотиците и груповия секс. След като още от ученичка се мести със семейството си в Германия, едва на 17 години Михаела Дановска се омъжва за преподавателят си в университета - скандалния Йорг Имендорф, влиятелен художник, който е с 34 години по възрастен от нея. Той е точно на 52, когато вижда крехката българка, която е почти дете по това време, и й предлага брак.

Имендорф е известен не само с това, че е ученик на големия Йозеф Бойс, но и с това, че е любимият художник на знаменития канцлер на Германия Герхард Шродер и негов официален портретист. Преподавателят-съпруг на българката обаче е много по-прочут с бурния си провокативен живот, който скандализира дори разкрепостената и развратна Германия. Той е известен като непоправим любител на качествените наркотици и бурни сексуални оргии. Посещава клубове за садо-мазо секс и без свян си поръчва проститутки, които дрогира и понякога измъчва, за да се вдъхновява.

Макар да е бил в инвалидна количка, не е "бягал" от пороците. Има колекция от над 60 вибратора, някои от които са с чудовищни размери, пише "Уикенд". На 18 август 2003 г., 2 години след като е сключил брак с Михаела и тя му ражда дъщеричка, немската полиция нахлува в стая № 207 в дюселдорфския луксозен хотел „Щайгенбергер Паркхотел” по сигнал на възрастна двойка евреи. Те чуват неописуеми звуци и стонове от наетия в съседство луксозен апартамент, който по това време струва 1100 евро на нощ, и се обаждат в полицията. Преди това подали оплакване на рецепцията, но от там отказали да смущават любимия си клиент Йорг Имендорф, пише в свой репортаж жълтия в. „Берлинер цайтунг”. Когато ченгетата нахълтват в стая №207, се натъкват на невиждана дори в най-бруталните порно фирми секс-оргия. Вътре е художника в компанията на девет проститутки и голямо количество кокаин. Някои от момичетата са с качулки на главите, една е завързана с метална верига, а две уринират върху зачервения от страст Йорг. Навсякъде е разпръснат кокаин. Медията не уточнява дали в стаята е съпругата му – днешната звезда на българската арт сцена Ода Жон, но има и такива намеци, твърди "Уикенд".

На 20 юли 2004 г. Йорг Имендорф (вече на инвалидна количка) е на подсъдимата скамейка заради деянието си. При разразилия се обществен скандал българката Михаела заявява пред медиите: „Журналистите ми задаваха много въпроси, но аз само им казах, че твърдо заставам зад съпруга си и нямам намерение да го напускам." Тя така и не отговаря на въпроса дали е наблюдавала и участвала в гнусните оргии на съпруга си. По времето на делото, Йорг Имендорф признава, че се е вихрил в около 30 подобни оргии. Той държи да е уточнено, че всички момичета са се включвали доброволно и им е било заплащано за това. Според медиите обаче, сред тях е имало и непълнолетни, а някои девойки са били заставяни от сводниците си да се отдават на перверзника. Всички взимали наркотици, които осигурявал твореца. Самият художник признава пред съда, че взима кокаин от началото на 90-те години. С него притъпявал болката от тежката болест, която го връхлетяла – АЛС.

По думите на съветника и кум на Имендорф – Хелг Ахенбах, цитиран от кьолнския в. „Експрес”, художника често му е искал суми от порядъка на 25 000 евро за заплащане на скъпи медицински процедури, които впоследствие се оказват чутовни сексуални оргии. Усъмнило го това, че искал парите в брой. Всъщност, според мълвата, Йорг Имендорф умира именно вследствие на излязла извън контрол сексуална оргия. На 28 май 2007 г. той издъхва в болница. Часове преди това обаче пак се вихри в само-мазо клуб, където взима голяма доза кокаин и колабира, докато наблюдава и участва в групов секс с проститутки и травестит.

Художникът е едва на 61-годишна възраст и се придвижва с инвалидна количка, което не е пречка да ограничава най-гнусните си сексуални щения, разкрива изданието. Внезапната смърт на Йорг Имендорф, представена от семейството му като „нещастен случай”, прави българката Михаела доста богата. Наследството му е в размер на 15 милиона евро, а колекцията му от картини и скулптури се оценява на над 40 милиона евро. Броени месеци след това Ода Жон се мести в Париж, тъй като спомените с перверзника я задушават. По-късно, когато всичко отшумява, тя заявява пред медиите: „Чувствам се освободена от миналото. За мен всичко свърши!"

Любопитен щрих е, че синът от първия брак на Йорг Имендорф води дело срещу вдовицата за наследството. Той твърди, че тя е подправила завещанието, възползвайки се от неговото нестабилно здравословно състояние. Така единствени наследници на авангардиста остават Михаела и дъщеря ѝ Ида.

У нас Ода Жон е докарана от Христина Бобокова, съпруга на един от собствениците на „Приста ойл”. Бизнесдамата-галеристка е неотлъчно до нея от лятото и с удоволствие лансира проекта ѝ „Прегръдката”. Почти през целия ноември „движещата” се статуята на можеше да бъде наблюдавана от пътуващите с влака през Искърско дефиле в района на село Заселе, край Вазовата пътека, доста близо до каменния паметник на дядо Йоцо. След това стига до двореца „Врана”, където по-любопитните столичани могат да ѝ се радват.

Темата на изложбата, последвана от арт плюскането в Националната галерия, е „Болезненото съществуване на жената”. Дали това е вдъхновено от личния ѝ живот не е напълно ясно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изстрадал поданик на ЕС

    79 4 Отговор
    Що за грях съм направил, че доживях такива времена... И това е така нареченият ХАЙЛАФ !!! Люде за завист и пример! Толкова преуспели и доволни та гротескни до циничност...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 отегчен

    68 2 Отговор
    Деграденти под прикритие на "авангардисти".
    Ма като има кой да им се връзва.
  • 4 Експерт

    58 9 Отговор
    Такива , като тази и Кристо Явашев са срам за България !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    2 17 Отговор

    До коментар #2 от "Иванов":

    А ти не ли си....?

    Коментиран от #19

  • 7 Leandra

    24 7 Отговор
    Браво на момичето, добра софра е спретнала, ама тия дето са я яли не са я разбрали
  • 8 хотел Холидей

    19 3 Отговор
    Колко има такива като Йорг!Картини, пари,разгулен живот....!Поне е бил богат,ами бедните Йорговци.....!?Нещастна работа,че ако и са болни.....!!!!!!?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 прелъстени и изоставени!

    14 7 Отговор
    Някой задава ли си въпрос,защото младата ковра е отишла при този художник....!?А един човек на изкуството , дори и храната може да я нареди върху масата ,като красива картина...!!! Един естет от всичко красиво,може да направи още по красиво,което да грабне на този очите,който наистина разбира от изкуство....!!!!!!
  • 11 ГосТ

    22 2 Отговор
    Германско изкуство.... айде са,дето имаше един лаф "един е Бах и той умря" . Добре де,и Вагнер. Виж, германското порно е известно.
  • 12 педалко

    10 1 Отговор
    Живото порно е по интересно май.....!Ръжда......!!!!
  • 13 Усмивката

    31 6 Отговор
    И нейният гений се отприщва баш в националната художествена галерия.Какво излиза .Че в българия с пари може си купи всичко .Дори и националната худ. галерия за временно ползване.Егати и държавата ,егати и Софията, световен град на културата....пфу
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Старият

    28 2 Отговор
    Било и трудно, а. Ама седя дойде пукне стария извратеняк та да му вземеш паричките. Прави се сега на много загрижена за жените. Лицемерка гнусна!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Радо

    12 4 Отговор
    Хората на изкуството са най-големите тарикати на света според мен - буквално от пръдня боя правят!

    Коментиран от #18

  • 18 гост

    1 6 Отговор

    До коментар #17 от "Радо":

    От тебе по гнусен и пръдлив няма....!!!Освен за анали и пръдни,друго знаеш ли да говориш....!Ръжда.....!!!!!
  • 19 педалко

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Тряскате минуси,без да знаете защо! Мадамата Злата,беше написала ,,измет,, ,а това се отнася за нея!Днес още по ревностно се защитават двамата обратни....!Любимата им позичка ,един след друг.....!
  • 20 дядо

    12 2 Отговор
    Как да кажа, че изложбата е фарс, веднага ще бъда определен за невеж. Затова,ако си спомним приказката са само детето казва че царят е гол.
  • 21 Иван

    7 0 Отговор
    Зомбита
  • 22 Гошо

    7 0 Отговор
    Животни
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Шаран БГ

    5 1 Отговор
    Този народ, българският, ТРЯБВА да затъпява и да се развращава! Интелектуалците са водещи - "будители" на нацията . Европейската култура е велика. Бая зор видяхме с усвояването на "съветската" ...... За това пък тази е по-лесно смилаема........
  • 25 Една

    7 0 Отговор
    Колкото и да са талантливи тези двамата извратенящината им е чудовищна. И михаела не прелива от ум щом е във в възторг от мъжа си, че и го подкрепяла била след всичко, което знае за него. Когато цената на таланта е толкова висооко гнусна, по-добре и без този "гении". Няма нужда да наричаме перверзията талант. Наистина няма. Тези двамата са душевно болни.
  • 26 Ийв

    4 0 Отговор
    ЛАНСИРАНЕ НА КАНИБАЛИЗМА!!
    ЖЕНСКОТО ТЯЛО КАТО ХРАНА за мъжете?!!НАСИЛА ЛИ СА Я ОМЪЖИЛИ ЗА СТАРИЯ ПЕРВЕРЗНИК,който е "консумирал "тялото и?!!И КОГОТО"ТВЪРДО ПОДКРЕПЯЛА"?!!!