Last news in Fakti

16 Февруари, 2019 14:23 12 564 15

Предсмъртните думи на медицинска сестра: Лекарите ме убиха (ВИДЕО)

  • лекари-
  • медицинска сестра-
  • здравеопазване-
  • рак-
  • лечение-
  • медици-
  • лекарства

Лекарите шест пъти не могли да разберат, че сестрата имала рак

49-годишната Джули О'Конър от Бристъл, Англия, посветила една трета от живота си на здравната система, която в крайна сметка я разочарова. Всичко, което жената искала в крайна сметка, било да накаже виновните и да се увери, че това няма да се случи на никого другиго. Ето защо семейството ѝ реши да разпространи историята ѝ, пише Mirror.

Както в началото на всяка история, нищо не предвещавало неприятностите, дошли преди три години. В един момент обаче Джули усетила, че нещо не е наред с нея. Като медицинска сестра тя имала лесен достъп до лекари, така че веднага отишла в болницата. След няколко теста тя научила, че е в перфектно здраве и няма причина за притеснение.

Странните усещания не изчезвали, както и тревогата на Джули. Времето минавало, болката - не. Джули отново се обърнала към лекарите. Отново тестове, отново биопсия - лекарите успокоили Джули и ѝ казали, че резултатите ѝ са отлични. Шест пъти медиците казвали на жената, че е напълно здрава.

Болката обаче само се засилвала, а състоянието ѝ се влошавало, затова Джули започнала да се съмнява в лекарите, които до сега я изследвали. Тя обаче нямала много избор и отново и отново правила тестове, които отново и отново излизали перфектни. Три години по-късно Джули решила да отиде в частна клиника, където била информирана, че има рак в четвърти стадий.

След няколко курса на химиотерапия жената, заедно със съпруга си Кевин О'Конър, решили да запишат видео съобщение до болничните лекари и служители от Министерството на здравеопазването, които подписали смъртната ѝ присъда.

"Обвинявам целия болничен персонал. Просто е отвратително колко много трябваше да издържам заради тях и да продължавам да търпя досега", споделя Джули О'Конър. Три дни след това тя умира.

Служителите незабавно предложили парично обезщетение на роднините ѝ, а лекарите от болницата се извинили на семейството и уверили, че това е единственият случай на небрежност. Но съпругът и децата на Джули не мислят така и ще търсят по-голяма публичност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългия

    86 0 Отговор
    Престъпно нехайство...жалко за жената...
  • 2 Оффф

    75 2 Отговор
    Във САЩ според статистиката по вина на лекарите смъртните случай са на четвърто място. То положението и във европа е същото, само че всичко се покрива.

    Коментиран от #5

  • 3 Бачо Киро

    60 3 Отговор
    Било единственият случай на небрежност... Да бе, вярваме го... Най-вероятно толкова си могат.
  • 4 Сканди

    50 5 Отговор
    ето такава е демокрацията на всякъде няма болнични заведения има само търговски дружества няма болни пациенти има само клиенти клиенти няма го човека

    Коментиран от #13

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Будалата

    29 3 Отговор
    Като знам какъв инженер съм как да ида на доктор. Те затова иде дума. Толкова си могат а в България ги поутупват да си припомнят материала от следването.

    Коментиран от #7

  • 7 инжинер

    31 3 Отговор

    До коментар #6 от "Будалата":

    Бяхме добри.Спрямо днешните,лекари търговци.
  • 8 Мосак фонсека

    2 1 Отговор
    Във този ке неф ,като се регистрираш за жи пи ,има въпрос дали при смърт даряваш органите си ,ако пишеш ”не” ,ще си винаги ”здрав ”както тази клета бяла (разбирай грешната раса) жена.
  • 9 еми

    18 2 Отговор
    За съжеление ние българите с години сме мислили, че Запада е " РАЙ" а България е "АД" с години и сега продължаваме да вярваме , че така ; от 2012 до сега съм обиколил и с месеци съм оставал истината е ,че прикриват много неща имам предвид пресата тв. и вестниците нямат прово повече от 10 % негативни нища да съобщават (познат който работи от много в медията ми го каза ). а ние всичко и всяко нещо веднага го казваме и по такъв начин хората изпитват към родината си недоверие омраза и т.н.

    Коментиран от #12

  • 10 vasik atanasova

    8 0 Отговор
    и баща ми Бог да го прости го убиха лекарите
    да ги видя как ще дават душа тези мръсници
    всичко се връща на този свят
  • 11 Panzer

    5 0 Отговор
    Всички знаем , че лекарите са убийци, без право на грешки. А в условията на пазарна икономика само големите компании имат права на печалба, образувана от гротеската реклама и продажба на евтини боклуци , натъпкани с бавни отрови, на високи цени. Даже е задължително да се радваме на собствениците им в каталози , като Форбс например. И да се стремим да сме каточаквали тях.
  • 12 Panzer

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "еми":

    Това за новините точно както в социалистическа България. .. Иначе в общи линии е така. Ние все мислим, че чуждата кокошка е пуйка (преди Русия - нарочно не казвам СССР- беше все по- добре и по - велики от нас, а сега тази роля е на САЩ и Запада, като цяло), а за нашите несгоди все друг виновен - я Ан- Рът, я Ян Бибиян
  • 13 БайТошо

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сканди":

    При соца никой не умираше, а лекарите лекуваха всичко дей,ба.

    Коментиран от #15

  • 14 бръснаря

    0 0 Отговор
    Просто напишете ,,,ТРЕТАТА ПРИЧИНА ЗА СМЪРТНОСТ,,,приятно гледане,,,
  • 15 МАЙКА ВИ Е РАЗПРАВЯЛА ЗА ИНО

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "БайТошо":

    ВРЕМЕШНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ. ВЛИЗАШ С БЪБРЕЧНА КРИЗА А ТЕ ИЗСЛЕДВАТ ЦЯЛ МЕСЕЦ И ЗА ВСИЧКО ДРУГО ОТ ДО ЦЯЛ МЕСЕЦ ДОРИ И СЛЕД КАТО СА ОВЛАДЯЛИ БЪБРЕЧНИЯ ПРОБЛЕМ.