Last news in Fakti

17 Април, 2019 19:20 15 178 26

Георги Христов скочи на “Капките” заради авторски права

  • георги христов-
  • като две капки вода-
  • песен-
  • авторски права

Песента му "Нямам нужда от много приятели" бе изпълнена в шоуто преди седмица

"Песента ми "Нямам нужда от много приятели" си има авторски права. Текстът е на Рашко Стойков, а музиката моя, аранжиментът на Борис Чакъров. Нима се забравя това." Така големият изпълнител Георги Христов се обърна към шоуто "Като две капки вода", в което преди седмица прозвуча хитът на изпълнителя, изпят от Стефан Илчев. Естрадната ни легенда явно се е подразнил от факта, че правата на песента не са платени, както според него е редно.

"Не искам да влизам в излишни коментари", не пожела да продължи темата Георги Христов, който съвсем скоро има концерт и гениалното парче "Нямам нужда от много приятели" ще е гвоздеят в него.

Певецът е категоричен и че не иска да коментира колеги и по отношение на имитацията на Стефан Илчев. "Не гледам българска телевизия, но адмирирам всеки талантлив млад човек", бе лаконичен големият Георги Христов, пише вестник "България Днес".

"Той е много труден и характерен образ. Изключителен. Надявам се поне за малко да съм се докоснал до това, което той успява да предаде на публиката. Но все пак да не забравяме, че аз съм в това шоу, за да се забавлявам", сподели веднага след изпълнението си Стефан, който спечели седмия лайв в шоуто със звездното си преобразувание благодарение на зрителския вот.

Съвсем скоро и Митко Щерев забрани негови песни да бъдат изпълнявани в шоуто "Като две капки вода". Композиторът смята, че няма точно и ясно уредени права между тв продукциите и композиторите, както и текстописците за използването на авторска музика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    28 26 Отговор
    Гей да скача
  • 2 за 5 леа

    74 24 Отговор
    Интересно изказване от човек, които изгради кариерата си имитирайки 1:1 Джордж Майкъл ?! Дайте му там парите да не мрънка и го забравете, но не збравяйте да му искате и парите за рекламата, която му правите ?
  • 3 нещоооАаа

    54 19 Отговор
    Как пък никой друг не скочи до сега за авторските си права, дори и чужди автори не са предявили претенции, което значи, че всичко е наред, само неговите не били уважени. СЛОЧАЕНОСТ?????

    Коментиран от #7

  • 4 Али Раза

    68 17 Отговор
    ТОЙ не бил гледал българска телевизия, ах Боже....... Лошо ми е, лошо ми е....
  • 5 Не ве просто:

    61 23 Отговор
    Видя, че момчето я изпълни екстра и сега го е яд да не му духне под опашката младока!
  • 6 Боко

    41 17 Отговор
    Бе що не вървиш да се пързаляш ,джендър!
  • 7 Гост

    30 8 Отговор

    До коментар #3 от "нещоооАаа":

    Ти да не мишлиш,че арменеца е платил авторски права на някой? Понеже сме 12дупка на кавала,никой не ни търси за права,но ако случайно някой се сети да търси права,жална му майка на арменеца. Ни шоу,ни Малдиви повече.
  • 8 Батман Боко

    24 8 Отговор
    Европейци сме,ама не съвсем!Авторските права са важни,родните ни изпълнители знаят това,а чуждите ,повечето от тях едва ли ни знаят,камо ли да познават някоя наша "звезда",а и едва ли знаят,че и пее техни песни.Печели арменеца,а те да се оплакват на арменския поп! Така е то в България!
  • 9 Голямата майка

    35 12 Отговор
    Много работи разбирам, това не мога да го разбера, хората му пеят песента да не се забравя, той трябва да им плати...!!

    Коментиран от #10

  • 10 Гоше

    20 6 Отговор

    До коментар #9 от "Голямата майка":

    Иначе песента е много е красива и ми е любима песен, въпреки че човек не може да разчита на никого в този овълчен егоистичен свят...! Аз на тази песен, винаги плача...! Мога да кажа още, но няма смисъл...!

    Коментиран от #12

  • 11 глупаци

    32 22 Отговор
    Значи, когато някой я изпълни по-добре от Жоро Христов, елате ми се обадете. Уникален глас. Но вие сте музикални инвалиди и няма как да го разберете това! Джендерите сте вие, а човека се е доказал!

    Коментиран от #18

  • 12 Гошо

    5 7 Отговор

    До коментар #10 от "Гоше":

    Не ти искам мнението !

    Коментиран от #16

  • 13 много смях

    32 3 Отговор
    Авторски права в шоу за имитации... хахахах

    Все едно във всяко караоке , кавър в y2be и ремикс на DJ да се имат претенции...

    Стига с тая безплатна реклама...
  • 14 Измекяр

    16 7 Отговор
    Понеже никой вече не го слуша!
  • 15 Трошко

    11 8 Отговор
    Сигурно гледа само руска ТВ с баба Алла и дядя Хуйло.
  • 16 Старата ромка!

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гошо":

    Твоето пък никой....! Я си слушай твоя любимец от оно време...!!!
  • 17 Бецален

    9 1 Отговор
    Май песента има друго име ,,нямам нужда нямам нужда от много хора да ми плащат стига да ми платят двама трима ,,има и друга ,,Тук всичко е пари приятелю всичко е пари..
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 гощо

    9 3 Отговор
    Тоз крещи само! Никакво пеене не е това! Има в Ю-туб едно концертно изпълнение с Васил Найденов двамата.Там се вижда кой пее и кой крещи!
  • 20 гост

    11 3 Отговор
    Май ти е добре в Гърция, стой си там, меши си мустачките с някой Йоргос и не гледай какво става у нас.
  • 21 Чичо Ангел

    12 3 Отговор
    Георги, ..........авторски права в България. Ставаш леко смешен. Всъщност , не. Знаеш защо го правиш. Няма лоша реклама. А това , че го използваха в капките - само ти прави реклама пред младото поколение под 30 год , което не те познава. Изобщо. А за авторските права....аз съм архитект, на твоите години, построил и проектирал съм сгради,,бройката, на коите е в пъти повече от песните ти. Най-големите авторски права ако трябва да коментираме , са в архитектурата. Така , че за авторски права....трудно е тук/да не ти кажа - невъзможно/. И накрая само ще кажа : харесвам песните ти и те уважавам. но ти се скри - във Волуяк ли , в чужбина ли...и не ти се показват песните. Просто времето си тече - неумолимо. Както обичате да пеете.

    Коментиран от #22

  • 22 ПРЪЧА

    9 6 Отговор

    До коментар #21 от "Чичо Ангел":

    АРХИТЕКТИТЕ СА НАЙ-ТЪПИТЕ ГОВЕДА,МОГАТ САМО ДА РИСУВАТ БЕЗ ДА РАЗБИРАТ НИЩО ОТ СТРОИТЕЛСТВО.СГРАДИТЕ СЕ ПРАВЯТ ОТ СТРОИТЕЛНИТЕ КОНСТРУКТОРИ.ТЕ ПРАВЯТ ВСИЧКИ СЛОЖНИ ИЗЧИСЛЕНИЯ ПО РИСУНКИТЕ НА АРХИТЕКТИТЕ.ТЪПИТЕ АРХИТЕКТИ САМО РИСУВАТ.

    Коментиран от #23, #24

  • 23 гуньо простия

    5 7 Отговор

    До коментар #22 от "ПРЪЧА":

    Точно така. Архитекта е нито инженер, нито художник. Един въздух под налягане.
  • 24 Бай Х

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "ПРЪЧА":

    Всеки има право да е тъп. Ти явно живееш в коптор и само хлипаш ,когато влезеш в някоя хубава сграда . Явно си от хората, на които никога през живота си няма да им се случи да имат удоволствието да си поръчат сграда или интериор или магазин при архитект. Всичко около теб е създадено от архитекти - улици, площади, сгради, градове......... В последните 2000 год. На Земята. Във Вселената - не знам. Бъди жив и здрав. Готов си за следващият Министър-председател. Примерно. А за депутат - "утрепал си се", както ти би казал. Разсмя ме. Благодаря ти.
  • 25 Аз Варна

    10 4 Отговор
    Мислех,че Георги Христов е широко скроен и много го уважавах.Явно е много „дървен” и без абсолютно никакво чувство за хумор.
  • 26 хърмърпърцунян

    1 0 Отговор
    Представете си, че имате скъпа и хубава кола и всеки, на който му хареса, без да пита, сяда и я кара, така е и с авторските права.