15 Май, 2019 16:28 6 888 10

Съдят Ариана Гранде - качила своя снимка в Инстаграм

  • инстаграм-
  • ариана гранде-
  • съд-
  • дело-
  • папраци-
  • скандал-
  • авторско право

Певицата публикувала своя снимка, заснета от папараци

Съдят Ариана Гранде - качила своя снимка в Инстаграм - 1
Снимка: Shutterstock

Ариана Гранде попадна в центъра на проблем със закона заради своя снимка в Инстаграм. В съдебни документи попаднали в онлайн изданието E! News става ясно, че професионалният фотограф Робърт Барбера съди певицата заради авторски права над кадъра.

Според Робърт, Ариана е качила снимки в Инстаграм профила си, които той е направил без да отбележи на кого е снимката. В допълнение Робърт твърди, че певицата няма неговото позволение да използва или публикува фотографиите в страницата си.

Фотографът иска да бъде компенсиран финансово за нарушението, както и да бъдат поети таксите и разходите по делото, като цялата сума се равнява на приблизително 25 000 щатски долара.

Към този момент снимките са изтрити от профила на звездата. На фотосите Ариана носи прозрачна чанта, на която пише "Sweetener". Това е името, което носи и последният ѝ излязъл студиен албум. Постът на изпълнителката е събрал над 3 милиона харесвания преди да бъде премахнат от социалната мрежа.

Много от феновете на Ариана Гранде изразяват възмущението си от това, че певицата бива съдена за снимка, на която е самата тя, при това направена от папарак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостилничаря

    42 0 Отговор
    Папарак, нещо като Суши....
  • 2 асддса

    42 1 Отговор
    Такива гейчета най-ги мразя. С нищо не допринасят, само пречат и гледат да изцоцат за тяхна полза.
  • 3 Bubbles

    32 1 Отговор
    Ето защо закона за авторското право в този си вид е тотална кочина!
    Няк'ъв каун щракнал момичето и тя качила снимката на която е САМАТА ТЯ и оня седнал да реве за авторско право...
    Абе Онуфри ти пита ли я Ариана дали иска да я снимаш?
    Ся ако съм на нея директно ти завеждам дело за нарушаване на личното ми пространство и за снимане без моето изрично съгласие за това(ТОВА Е ЗАБРАНЕНО СЪС ЗАКОН) и ще те одрусам така, че свят ще ти завие!
    Другата простотия - Пешо пише текст, Гошо пише музика, двамата изсвирват песента а Сашо я пее, обаче Мишо бил продуцент и претендира за авторско право...
    Е ОТ КАДЯ НА КАДЯ?
    Каква работа по песента е свършил Мишо за да е АВТОР?
    Тук трябва да се добави термина ПРОДУЦЕНТСКО ПРАВО тъй като продуцента в повечето случаи е този които само спомага за разпространението на продукта но той НЕ Е негов автор.
    Тоест говорим за съвсем различни права и коренно различен закон.
    Същите са нещата и с останалите продукти защитени от въпросния закон, да не говорим за медиите които купувайки правата на даден продукт(филм/песен и т.н) също мърморят за авторско право без да имат правоа това.
    На кратко - Автора е създателя на продукта(или създателите), от тук нататък имаме различни термини, различни права и различни отговорнисти върху и към продукта.
    И преди някой да ми каже че си противореча - В конкретния случай от статията - Жълтуркото е снимал Ариана без нейното ИЗРИЧНО СЪГЛАСИЕ което противоречи на закона, плюс че самата Ариана е на сн

    Коментиран от #4

  • 4 Bubbles

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Bubbles":

    ...плюс че самата Ариана е снимката...
  • 5 1234

    9 1 Отговор
    Евроатлантически ценности, Баце, ако изнася!
  • 6 Кво ши я съдят........

    5 1 Отговор
    Тая нива иска дълбока оран.
  • 7 Иван

    7 1 Отговор
    Ха ! Тя тогава да го осъди за снимането и без нейно разрешение. Ще го осъди на сто процента и щему съдере кожата адажеможеи взатворадавлезеизагуби правата на фотограф. Журналисти, фотографи са достадолни същества
  • 8 истинко

    2 0 Отговор
    Тези американци хептен са изтрещяли! Да не мога да кача моя снимка в интернет пространството?! А преди да я снима искал ли й е разрешение да го направи?!
  • 9 Един

    2 0 Отговор
    А като са негови снимките , как Гранде ги е качила в нета?
  • 10 Бесен

    1 0 Отговор
    Гринговците са една тотално изтрещяла нация - лошото е, че искат всички останали да са изтрещелници като тях!