16 Май, 2019 11:41 20 665 14

Амбър отслабна с удивителните 200 кг., но после... (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • амбър рахди-
  • отслабване-
  • тежка-
  • напълняване-
  • тегло-
  • операция

Амбър Рахди участва в риалити шоуто "Моето 300-килограмово тяло"

Само на 24 години Амбър Рахди тежеше внушителните 300 килограма. Момичето признава, че храната за нея е била зависимост и утешител.

Обстоятелствата обаче я принуждават да промени драстично начина си на живот и да се превърне от грозното пате в красив лебед. Това е историята на Амбър, която успява да свали невероятните 200 килограма от теглото си.

Заради наднорменото си тегло младата жена от Орегон вече не можела да се движи сама и се налагало да се придвижва чрез специализирана електрическа инвалидна количка. Именно поради тази причина Амбър заживяла обратно при семейството си, защото не можела да се грижи сама за себе си.

Амбър получава инфекция и се разболява тежко след това. Девойката преценява, че здравето ѝ е много по-ценно и решава, че ще даде всичко от себе си, за да отслабне.

Първата стъпка към успеха е участието ѝ в риалити шоуто по TLC „Моето 300-килограмово тяло”. Специалистите в проекта помогнали на 24-годишната американка да свали доста килограми, а след това ѝ направили специална коремна операция. Крайната цел обаче все още била далеч. За да се избегнат усложнения, Амбър трябвало да сваля по 10 килограма всеки месец.

С правилната диета тя успява да постигне резултат от минус 8 килограма всеки месец и след време се подлага на повторна операция.

Съвременната медицина е в състояние да направи истински чудеса, но нищо нямаше да е възможно без упоритостта на Амбър. Половин година по-късно Амбър вече е на още минус 42 килограма. След малко повече от година - още 143 килограма.

Това е истинска победа. Огромен проблем, който е типичен за хората, които губят толкова много тегло, застига и девойката. Кожата по цялото ѝ тяло увисва. Тогава Амбър осъзнава, че адът с операциите не е приключил и ако иска да бъде красива, ще се наложи да се подложи още една хирургическа интервенция.

Благодарение на поредната операция Амбър се отървава от излишната кожа, като след това идва дълъг и труден период на възстановяване. След като вижда обаче фигурата си в огледалото след няколко месеца, тя осъзнава, че всички усилия са си стрували.

Въпреки добрите резултати до тук, Амбър въобще не планира да спира и да се задоволи с постигнатия резултат. Момичето се придържа към режим на здравословно хранене, редовно спортува и посещава психолог, за да се пребори с коварния проблем от корена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шашавото

    73 4 Отговор
    Краденето и далаверите са по-лесни от отслабването. Нали така, г-н Пеевски?

    Коментиран от #6

  • 2 Ники

    36 4 Отговор
    Чъдя се всеки път .. колко точно трябва да се тъпчеш за да стигнеш до там ... на 24 години ...

    Коментиран от #5

  • 3 Радо

    8 5 Отговор
    Анорексията е много коварно психично заболяване.

    Коментиран от #4

  • 4 Алко

    28 1 Отговор

    До коментар #3 от "Радо":

    Правиш ли разлика между анорексия и булимия. Неграмотни хора
  • 5 Груйо

    26 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ники":

    Това е психична зависимост, те осъзнават вредата, но не могат да спрат. Да кажем като алкохолизма.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Ц. Василев

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шашавото":

    Но моля ви Господине..
  • 7 Аз Варна

    22 3 Отговор

    До коментар #5 от "Груйо":

    Вредата си има име -ЛАКОМИЯ!Нормалният човек прави разликата между-„Живея за да ям”и „Ям ,за да живея”.
  • 8 гост

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "Груйо":

    Или цигарите. Може тялото ти да крещи за помощ с поредица от заболявания и да си от лекуване в лекуване, ама на, няма да спреш цигарите, макар и да знаеш, че те тровят. Единственно воля се иска, има си физиологични ограничение, не всеки може да бяга бързо, да скача високо и др., но това дали днес ще минеш 20км. пеша или дали ще се натъпчеш или не, това е само психика. Не може да ме убедиш, че не ядеш, а качваш или че не може да спреш да ядеш, защото ограничиш ли храната и увеличиш движението, винаги има ефект.
  • 9 Госта

    35 0 Отговор
    Желязна воля за което евала. Аз самият от един месец съм редовен в фитнеса и постигам невиждани резултати. Нито аз ги виждам,нито другите

    Коментиран от #14

  • 10 Балу

    9 1 Отговор
    Първо трябва психолог.Като при всяка зависимост.И останалото всички го знаем-здравословно хранене и спорт.Едно само не разбирам- като тръгнат по наклонената плоскост защо не се стегнат навреме, а чакат да станат по 300 и повече кг.Превръщат се в безпомощни инвалиди, но не спират с яденето.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ти не си добре,шаблон...!

    10 1 Отговор
    Ти чувал ли си за болни жлези, че такива неща обикновено се дължат на хормонални нарушения...!!!
  • 13 318tds

    2 3 Отговор
    Срам, не срам ще си кажа моята бивша на 16 годин беше 160см и към 80 кила, а преди това е била и повече, когато тръгнахме отслабна и кожата и виснеше като на тая от снимките, сега е същата свиня както е била, тя за това не си е намерила никой а аз след раздялата вече смених 3 😁😁😁
  • 14 хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Госта":

    Интересно за месец какво точно очакваш да видиш хахаха всеки спорт изисква години упорит труд и дисциплина ти си влязъл 10 пъти във фитнеса да се разходиш и вече искаш резултати хахахахха