Израелски учени са направили ново голямо откритие, което може да промени медицината. Изследванията са проведени от медицинския център Beth Israel Deaconess, съвместно с Intonation Research Labratories Pvt Lmt.
Експерименти с лабораторни животни доказали, че има природно съединение, което потиска развитието на тумори. То се състои от един от толкова любимите на повечето хора зеленчуци, с които отдавна се свързва намаления риск от развитието на рак.
Новото изследване разкрива молекула, която деактивира гена WWP1. Съединението се състои от броколи и други кръстоцветни, пише zdrave.to.
Броколите са една от най-хранителните и високоенергийни храни известни до сега; тя предлага изключително високо ниво като храна и е с много ниско съдържание на калории. От десетте най-често срещани зеленчуци, които се консумират в Северна Америка, броколите са отявлен победител по отношение на общото съдържание на полифеноли; имат повече полифеноли от всички други популярни храни; само цвеклото и червеният лук имат повече полифеноли на порция.
Развитието на рак в човешкото тяло е прогресивно заболяване, което започва на клетъчно ниво и обикновено само десет до двадесет години по-късно се диагностицира като рак. Въпреки че изследванията продължават с бясно темпо, да се намери начин да се излекува този смъртоносен нашественик, (най-големият убиец на американците след сърдечно-съдовите заболявания) повечето учени са на мнение, че ракът може да се окаже по-лесно предотвратен, отколкото излекуван.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 E ййй
.....СИГУРНО имаш ПАК нещо за СЕКС по късно...
14:05 23.05.2019
2 К.К.
Коментиран от #4
14:51 23.05.2019
3 нещо
Коментиран от #5
15:09 23.05.2019
4 В Маринова
До коментар #2 от "К.К.":
Пиша основно за краставици и мушмули, и за това...17:31 23.05.2019
5 има
До коментар #3 от "нещо":
карфиол23:00 23.05.2019
6 кой
23:02 23.05.2019