31 Юли, 2016 11:00 16 613 20

Светът се е побъркал! Шоуто продължава

  • светът-
  • побъркал-
  • шоуто-
  • продължава

От Факти.бг ви предоставяме топ анализите за тази седмица

Светът се е побъркал! Шоуто продължава - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Светът се е побъркал! И тази седмица атентатите и един опит за преврат продължават да стоят на дневен ред. Тези теми станаха част от ежедневието ни. Някъде измежду тях дори издрапа историята за една измислена планета и края на света. Шоуто обаче трябва да продължи...

От Факти.бг ви предоставяме топ анализите за тази седмица:

Светът се е побъркал!

Светът се е побъркал! 13 май - Ню Орлиънс, САЩ, 15 юли – Ница, Франция, 7 юни – Истанбул, Турция, 28 юни – Истанбул, Турция, 22 юли – Мюнхен, Германия, 23 юли – Ройтлинген, Германия, 23 юли – Кабул, Афганистан 24 юли – Ансбах, Германия, 24 юли – Багдад, Ирак, 25 юли, Форт Майерс, САЩ... Това са само последните атентати... Статистиката продължава цинично да се пълни. Медиите вече свикнаха с тикера и хранят публиката със заглавия, над които стоят дежурните надписите „на живо“ или „извънредно“. Проблемът е, че тези новини станаха всичко друго, но не и извънредни. Те станаха част от ежедневието, при това не някъде далеч, а у дома.

Нападенията в Германия през погледа на Ганковото кафене

Четири кървави нападения в рамките на една седмица шокираха публичното пространство в Германия, събудиха страхове и неврози, полязираха мненията из цяла Европа

Защо не си спомняте доклада „Армел“ и неговата формула?

Възможен ли е такъв ред, който да бъде признат като справедлив от всички народи и култури? Въпросът, зададен сега на фона на всичко, което се случва, е най-малкото неуместен, даже глупав. Всеки опит за отговор на този въпрос само ще предизвика гримаса и интелектуален гърч. И причините за това са повече от ясни.

Турция, Гърция и Западът

Турция, Гърция и Западът. С това заглавие гръцкото издание „Екатимерини“ описва настоящата геополитическа ситуация след опита за военен пуч на турска територия.

Теориите около опита за преврат в Турция

Рядко се случва професори по международни отношения да сравняват фактите от света на глобалната политика с... класически криминалета. Теориите около опита за преврат в Турция са „достойна история“ за перото на Агата Кристи, пише Мохамед Айюб, професор от Мичиганския университет и старши научен сътрудник в Центъра за глобална политика.

Трябва ли султанът да благодари на царя?

Враговете на живот и смърт отново станаха стратегически съюзници. На никой друг неуспялият военен преврат не е бил така изгоден освен на владетеля на Русия Владимир Путин и на лидера на Турция Реджеп Таип Ердоган, пише чешкото издание “Лидовки“.

За сближаването с Москва Анкара ще плати определена цена

Неотдавнашният опит за свалянето на турското правителство подтикна Анкара да възстанови отношенията си с Москва. Президентът на Турция Реджеп Ердоган и неговият руски колега Владимир Путин планират да преговарят по този повод на 9 август в Санкт Петербург.

Има ли изгода Путин от Тръмп?

Американските разузнавателни служби обявиха, че Кремъл стои зад кибератаката срещу Националния комитет на Демократическата партия. „Напълно убедени сме в това“, заявиха те. Не са сигурни, обаче, дали кражбата на имейли и документи цели да повлияе на президентския вот, или е „рутинен“ шпионаж.

Вината на Буш за 11 септември

Така дългоочакваните 28 "липсващи" страници от доклад на американския Сенат за терористичната атака от 11 септември 2001 г. («Декември 2002: „Съвместно разследване на действията на разузнавателната общност преди и след терористичните атаки на 11 септември 2001 г.“») се появиха в средата на юли, и по-точно на 15 юли, петък вечер.

ТТИП на везната между САЩ и Европа

„Европейските лидери не се обявяват срещу Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство, а срещу няколко неща, които смятат, че трябва да бъдат променени. За сега основният проблем е т.нар. арбитраж между инвеститори и държава. Американците и англичаните искат определени спорове, които възникват, да се решават от специален арбитраж, за процедурата, на който има подозрения от страна на европейските политици и правителства, че силно ще облагодетелства чуждестранния инвеститор или т.нар. международни корпорации. Ако тази пречка бъде премахната и се намери решение, ситуацията ще изглежда различно. “ Това заяви пред Факти.бг евродепутатът доцент Светослав Малинов.

Шоуто продължава!

Конституционният съд отряза три въпроса от референдума на Шоуто на Слави. Това се очакваше и няма как да стане изненада. Изненада щеше да е всичко друго, но не и това решение. Трудна работа е това с референдумите в България. И в този смисъл даже и тихо в ъгъла, не можем да кажем „България, Швейцария на Балканите“. Няма прилика с Конфедерацията, разбира се. Както се разбира от само себе си, че нито тихо, нито наум трябва да произнасяме фразата с швейцарската прилика. Но пък можем да си правим изводи.

Магистралните коловози на АМ "Марица"

Новоизградената магистрала "Марица" отново дефектира. От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) обявиха, че се работи по стария участък между Харманли и Любимец. Според държавните експерти причината е в изполвания битум, който не издържал на високите температури. В резултат, заради интензивния трафик на тирове, са се образували коловози, дълбоки 30 и повече сантиметра, които са опасни за движението. Ремонтите ще продължат до края на седмицата, те ще бъдат за сметка на нервите на шофьорите, които и тази седмица ще бъдат затруднени по този участък.

Измислиците за Нибиру и края на света

Има ли научни факти за съществуването на нова планета в Слънчевата система и коя е планетата Нибиру? Много автори твърдят, че планетата е известна на древните народи като шумерите и маите, и е описана в техните митологии. Според тях през този век Нибиру ще премине през Слънчевата система фатално близко до Земята, което ще доведе до унищожение на живота на земята. Провокирани от въпроса: „Възможно ли е това?“, от Факти.бг потърсихме мнението на директора на Института по астрономия към БАН проф. д-р Евгени Семков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волен Сидеров

    1 3 Отговор
    чакайте,интересното те първа престои...с какво ли-с големите катаклизми ......но този път ще удари самозабравилите се велики сили -например хамериканците и евреите

    Коментиран от #5

  • 2 Волен Сидеров

    1 3 Отговор
    Зщо никъде не се споменава-как америка съсипаха арабският свят за да напълнят с бежанци европа и да съсипят цяла европа-после тя да се разбунтува и да стане каквото не е ставало,защо не пишат как се опитват да съсипят русия и тя вече притисната да се вдигне на ....защо не пише как се опитват да съсипят турция за да създадат кюрдистан-но не предвидиха пак руснаците...сега ще се опитат да скарат турция и иран за да стане пак каквото искат тези проклети хамериканци...ако пак не успеят то ще се опитат китай-кореа-япония да направят пак туй онуй-ако пак не стане ...тогава ще провокират русия--е тука вече ще свършим всички...дано бъдат умни а дано ама....предупреждението към америка идва ще е догодина -дано се осъзнаят.....и да спрат с това мешене на всякъде и алчност и злоба която излъчват в едно с техните еврейски господари...

    Коментиран от #6

  • 3 Психиатър

    1 2 Отговор
    Айде марш да си пиеш хапчетата!!

    Коментиран от #4

  • 4 Чобански

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Психиатър":

    И да не си ги пие не е далеч от истината, външният дълг на Сащ е толкова голям че наличните пари в целия свят са по-малко, затова Сащ се опитаха на всяка цена да скарат ЕС и Русия чийто икономики вървяха доста успешно а и имаха взаимна изгода
  • 5 desti

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Волен Сидеров":

    Коментирай , не пропангандирай , моля !
  • 6 дести

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Волен Сидеров":

    Как САЩ и Европа могат да провалят "Арабският свят" ? Той е провален от хилядолетие , посредством ретроградната част на религията си.
    Русия си е провалена откакто започна да продава завладяната от нея земя - Аляска. Никой не е виновен за НЕКАДЪРНОСТТА на провалените държави , освен населяващите ги човеци , това важи и за нас - българите , които не се водим по нашите - български революционери , а по завоевателите ни - руската империя и нейните безродни подлоги у нас.
    Америка се развива , търпи удари от терористи и местни инфантили , но се развива. Да питам ли , къде се развиват най-новите технологии или се знае ? Да обяснявам ли коя е водещата световна сила или да слушам джафкане ? Аде стига с тази смешна пропаганда ! Вземете да свършите , това за което само плямпате!
  • 7 Guy Banio

    0 0 Отговор
    Докато си позволявате идиотския абсурд да слагате в един абзац м...лското "шоу на слави" и Швейцария, България ще се доближава повече до "циганската махала на балканите"..
  • 8 мъжкар

    1 0 Отговор
    Искам да коментирам мнението на ДЕСТИ защото по принцип мислех да не пиша ама като видях това мнение не можех да се стърпя като изчетох всичките глупости.Първо на първо арабския свят не е провален в никакъв случай примери мога да дам с държави като ОАЕ САУДИТСКА АРАБИЯ ИЗРАЕЛ и т.н.Та господин ДЕСТИ искам да ти кажа че събитията които се случиха в последно време в арабския свят са провокирани и са продукт изцяло на твоите "приятели" от САЩ.И ти си един от хилядите тъпи и ПРОСТИ НАИВНИЦИ които приемат за чиста монета това което им се казва по телевизията а то всъщност въобще не е така.Световната политика МОЙ ЧОВЕК се контролира от ЗАДКУЛИСНИ ИГРИ много често и договорки и подкупи от страна на разузнавателните служби.А това което се представя по медиите е за промиване на мозъка на хората.Пример мога да ти дам с това че утре мога да обява по телевизията в цял свят че ТИ СИ МИЛИАРДЕР и до вечерта вече целия свят ще знае че ДЕСТИ е милиардер но това не ми се вярва да е така.Същото нещо правят Американците в момента защото в случай че не знаеш ПИЧ най -големите световни медийни корпорации са американски и те представят нещата такива каквито ИМ КАЗВАТ да ги представят.А това че технологиите се били развивали това пък беше най-голямата простотия която можеше да изръсиш.Ако тръгнем да следим реда на твоята заблудена мисъл излиза че ако Америка я нямаше и технологиите никога нямаше да се развият ли ве ТЪПЪН?Технологиите се развиват в много други страни като Япония Швеция Германия Франция Русия и дори Китай.А това че България е на това дередже не мисля че РУСНАЦИТЕ ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ НИ ГО НАПРАВИ.Това го направиха пак твоите приятели от Америка защото на ТЯХ не има пука за такива като ТЕБ на тях просто им трябват две неща от България първо територията но без населението и второ природните богатства а тук има такива повярвай ми.Не ми говори глупости за водеща сила и не знам какво си защото положението на САЩ в момента е такова за сметка на ТВОЕТО ПОЛОЖЕНИЕ ТУК и ако има някой който може да се нарече ПОДЛОГА това си те само че американска подлога.Кажи ми като си толкова отворен за тези 26г какво НАПРАВИХА САЩ за нас Българите.Аз ще ти отговоря НИЩО.Русия навремето изгради едно огромна индустрия тук от заводи цели градове се издигнаха силна и мощна армия имаше и ти както и много други живяхте добре по онова време а сега плюете срещу това ами прав ти път мой човек ХОДИ ДА МИЕШ ЧИНИИ при твоите западни партньори.Каква е дефиницията на думата партньор ами това са хора които на база на своите приятелски отношения си помагат а кажи ми ТИ С КАКВО АМЕРИКА НИ Е ПОМОГНАЛА ДО МОМЕНТА?Единственото нещо с което съм напълно съгласен с теб е некадърността на населяващите тази територия тук.Тази некадърност се състои от два полюса от една страна неспособни и слаби политици които нямат никакъв авторитет на световната политическа сцена и които преследват единствено и само лични облаги подхранвайки масовата престъпност и беззаконие в страната и от другата страна народа който 26 г вече спи и дреме и оставя това положение да си върви и който предпочита да мие чинии при "ЗАПАДНИТЕ ПАРТНЬОРИ" да излезе по площадите в градовете.И ти като си голям революционер ти какво си направил за да промениш нещо а??Никой не ни е виновен просто САЩ не е държава която да се е намесила някъде по света и нещата да са цъфнали и вързали такова нещо няма това е така наречената ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО която цели създаване на нов световен ред и колонизация на света.И пак чрез нейните подкупни медийни корпорации именно САЩ води пропаганда срещу Русия като едва ли не се стреми да я демонизира в очите на света но не се притеснявай ПИЧ в момента света е на нокти и рано или късно ще има ОТВЕТНА РЕАКЦИЯ БОГАТИ СРЕЩУ БЕДНИ РУСИЯ СРЕЩУ САЩ И Т.Н.Лошото е че ние отново сме на грешната страна и такива като теб с глупавите си мнения ни тикат още повече към тази грешна страна.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ГОСТ 7777

    0 0 Отговор
    Браво Мъжкар,точен си!Промити мозъци много,за съжаление!
  • 11 мъжкар

    0 0 Отговор
    Абе ПЛОВДИВ като не ти стига акъла да разбереш какво искам да кажа по-добре не се напрягай.Тия бомби защо ги нямаше преди 35г ве??Защо преди 35г никъде не избухваше нищо?Кой разбута положението в СИРИЯ ве?Сигурно са Руснаците може би аааа???Кой създаде МУДЖАХИДИНИТЕ В Афганистан и Ислямска държава в Сирия ве??Или сигурно ще кажеш че тия нискограмотни цигани там просто така от нищото се научиха да правят бомби и да боравят с леко и тежко стрелково оръжие.А парите с които купуват нелегално оръжията от къде идват ве?А кой ги тренира кой ги обучи ве.Един неграмотен мангал от къде ще се научи на нещо освен ако някой ЕСКПЕРТ не го научи ве.Не дойдоха ли тези експерти точно от САЩ ве?Ти от коя планета си ??Явно ти си точно от тия дето вярват в "СПРАВЕДЛИВАТА КАУЗА " на САЩ които са добрите самаряни за това налагат "мир " по целия свят.Мой човек пак повтарям специално за такива като теб че на САЩ не им пука нито за ЕВРОПА нито за България.За това те разрушиха домовете на невинните сирийци и ги принудиха да бягат към Европа това е всичко с цел дестабилизация на Европа.Така че тия бомби дето избухват за тях трябва да благодариш на САЩ и продължавай все така усилено да вярваш че САЩ се борят с лошите и ще спрат това което се случва в Европа.

    Коментиран от #12

  • 12 Plovdiv

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "мъжкар ":

    Предпочитам да съм "ТЪПЪН" (което говори за "грамотността ти"), отколкото да трия постове, дето не ми изнасят, вместо като мъж да си поема отговорността за мненията. Всичко това, което се случва, не е шоу, това е нещо ужасно. И ако ти е все едно, на мен не ми е, защото имам две деца и не ми е все едно в какъв свят ще живеят. И ако наистина си журналист... Пази Боже...
  • 13 Plovdiv

    0 0 Отговор
    И още нещо - като си "мъжкар", върни ми много удобно изтритото мнение, да видим къде съм писал тия идиотии, дето си ги съчинил по мой адрес. И да обясниш, като имаш претенциите да пишеш статии, откъде ти идват всички тия безумия в главата - от дилър ли, от другаде ли...
  • 14 gama

    0 0 Отговор
    Аз пък карам ауди А 4!
  • 15 Чорбаджията

    0 0 Отговор
    Аз пък акам във ФВ Пасат
  • 16 БАЙ ГАН4О

    1 0 Отговор
    Ами,като нямаш клозет на село ко да прайш
  • 17 Иво Георгиев

    1 0 Отговор
    цит. ''Вината на Буш за 11 септември

    Така дългоочакваните 28 "липсващи" страници от доклад на американския Сенат за терористичната атака от 11 септември 2001 г. («Декември 2002: „Съвместно разследване на действията на разузнавателната общност преди и след терористичните атаки на 11 септември 2001 г.“») се появиха в средата на юли, и по-точно на 15 юли, петък вечер.'' Уважаеми госпожи, госпожици и господа, как си обяснявате, след като тази информация стана достояние на цялата световна общественост, липсата на каквато и да било реакция от страна на американското общество??? Много Ви моля, споделете Вашето мнение по този въпрос!
  • 18 мъжкар

    0 0 Отговор
    Аз мога да си го обясня но зададох въпроси тук на някои хорица които не намериха логично обяснение как да ми отговорят на тях иначе пишат с ентусиазъм но явно без да имат каквито и да и наблюдения върху случващото се по света и в България към този момент.Та въпросите ми бяха следните 1 Защо преди 35г тия групировки ги нямаше?2Защо никой не се взривяваше в Европа преди 35г? 3Кой създаде муджахидините в Афганистан? 4 Кой създаде Ислямска държава??5 Кой финансираше и финансира до ден днешен тези ракови образувания??6 Кой обучи бойците на тия групировки да боравят с леко и тежко стрелково оръжие както и да правят бомби?Нима тия неграмотни туземци ислямисти се научиха сами??Ха ха ха.7 Кой и защо ликвидира сума ти държавни лидери които не им бяха удобни като например Милошевич в Сърбия като Кадафи като Садам.8 Кой разпали войната във Виетнам Афганистан Сърбия Ирак Сирия някои държави в Африка и т.н. Айде отговорете си сами който е достатъчно умен ще знае отговора но който не е ще вярва сляпо на телевизията.

    Коментиран от #19

  • 19 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "мъжкар ":

    Само да добавя един два въпроса - 1.Кой изпрати и откъде тази свободна опозиция в Сирия? 2. Кой и с какви средства и оръжия ги въоражи? 3.Не бе само Сирия, преди нея Либия, Тунис, Египет, Йемен, Судан, Чад, Мали ит.н.

    Основните въпроси относно засекретените страници тепърва предстоят. Тогава бе обвинен садам и бе нападнат Ирак. Ако не бяха засекретени тези страници и бе станало ясно че виновни са судитите пак ли Ирак щеше да бъде нападнат или може би СА едва ли не?

    И тук излиза на повърхността въпроса за едно ужасно престъпление срещу човечеството и света а именно за избиването на милион и половина иракчани и разграбването на Ирак.

    Вече се знае че те не са виновни за атентатите от 11 септември и дори се знае че тогавашните управляващи сащ са го знаели. Защо тогава са извършили тези ужасни престъпления? Те надминаха дори хитлеристите.
  • 20 мъжкар

    0 0 Отговор
    А дали Бен Ладен наистина е мъртъв или може би си пие текилата някъде на някой остров със сменена самоличност под протекцията на тия които го създадоха а именно ЦРУ.Иначе доста гръмко го обявиха по техните подкупни световни медии че бил мъртъв само че уважаеми българи някой от вас виждал ли е трупа ??Показаха ли нещо по телевизията отговора е НЕ.Просто поднесоха тази информация по световните медии и много хора като някои тука те се знаят кои са го приеха за чиста монета и помислиха че той е ликвидиран а той просто си е свършил работата като агент и са решили да го отстранят от играта уж че е мъртъв.Това изглежда като сценарийна филм но той е напълно възможен не мислите ли?Колко удобно нали.Иначе Бай хой е прав в коментара си като казва че изродите от САЩ задминаха дори хитлеристите.Истината е че нищо добро не очаква България докато е васална страна на САЩ.Нито пазари за бг стоки ще има нито бг производство ще има а техните корпорации ще ни заливат тепърва с боклуци.