9 Август, 2016 11:54, обновена 9 Август, 2016 12:08 11 343 42

Кой се страхува от генерал Радев?

  • кой-
  • се страхува-
  • генерал радев
Кой се страхува от генерал Радев? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Имахме философ. Имахме историк. Имахме астролог. Време е за главнокомандващ на българската армия.

В какво можеш да упрекнеш мъж, който е служил на родината си десетки години с чест и мъжество? Да, генерал Радев открито казва, че членството ни в НАТО не значи да забравяме за собствените ни национални интереси. Генерал Радев не е против НАТО. Та той е натовски генерал. Но той знае, че не е добра идея всичко да се "аутсорсва". Дадохме на концесия горите, плажовете, водата, тока и подземните си богатства. Генералът казва, че не трябва да дадем на концесия и отбраната на родината си. Кой не е съгласен с това?

С президент Радев, България за пръв път ще има човек с опит в това, как се работи с НАТО и техните генерали. В допълнение подкрепен в работата от силна и ясно изразена партийна кандидатура. Защо не жена, която да допълни неговото познаване на процесите в НАТО, с познаване на процесите в Европа, опит в европейските институции, както и с висока медийна култура. За да можем най-накрая да имаме екип, който да знае, какво прави, когато преговаря с тези мощни международни организации.

Колкото до вътрешнопартийното допитване в БСП - то се състоя. На национално ниво. Всички членове и партийни организации казаха своята дума. За разлика от всички останали български политически партии, този процес бе публичен и широко отразен в медиите. В Българската социалистическа партия решенията не се вземат еднолично от лидера.

И точно защото допитването се състоя, каквото и да  се случи от тук нататък се случва при ясна отговорност и прозрачност. Това, че лидерът на партията избра да застане зад кандидатурата на генерал Радев, а не просто на човека с най-голям брой номинации, е факт. Както е факт обаче и, че г-жа Нинова именно в качеството си на лидер е в правото си да заложи своя авторитет зад това, което вярва, че е най-добро за България. Ако генерал Радев спечели - печели цял един народ, ако загуби - губи само партийното ръководство. Трябва да се признае - с генерал Радев все повече говорим за победа, а не просто за "достойно представяне".

Анализатори от дясно непрекъснато тръбят - конкуренцията води до качество. Ето ви реална конкуренция – не плюйте, изправете се в битка и ако можете я спечелете.

Тезата, че генерала бил човек на Първанов издиша. Човек служил десетки години в българската армия може да бъде човек само на Републиката.

За това зад генерала се обединяват иначе инакомислещите в леви партии. Нещо повече - това няма да са последните избрали да застанат зад него. Воден от възпяваната си обич към родината, зад генерал Радев би било логично да застане и любимият шоумен на народа?!

Остава само един въпрос. Дали от нямане накъде ГЕРБ ще пуснат в битката за президент своят о.р. генерал-лейтенант от МВР? И ако да - дали срещайки на телевизионен дебат с действащия генерал-майор от ВВС Румен Радев, о.р. генерал-лейтенант от МВР Бойко Борисов ще козирува?

"Президентските избори са лидерски избори, а предстоящите са от изключителна важност, с оглед на геополитическата ситуация, защото президентът е върховен главнокомандващ на армията." - премиерът Бойко Борисов най-добре аргументира кандидатурата на генерал Румен Радев. Най-накрая държавническо мислене над партийното.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 OMG WTF

    2 1 Отговор
    Никой не се страхува от този генерал, защото на всички ни е ясно, че няма как да стане президент.

    Коментиран от #21

  • 2 що стана ма

    1 2 Отговор
    Елементарна, простовата и плитка статия, повече приличаща на платена реклама.
    Подбора на кандидат за даден пост е МНОГО ПРОСТ!
    Първо, гледа се квалификацията!
    Второ, ОПИТ!
    Трето, допълнителни умения!
    Ген. Радев подходящ ли е?
    Подходящ е, НО за Генерал, не и за Президент!
    Няма нито опита, нито образованието му е подходящо, да не говорим, че уменията му по чужди езици сигурно са на много елементрано ниво.
    Все пак ако искаме да насочим нашите самолети Миг 21 срещу врага, можем спокойно да гласуваме за Генерала, ако искаме работни места, по високи доходи, по високи пенсии, трябва да си намерим друг човек.
    Същата история е и с другия Генерал, който е супер за охрана на паркинг, но не за поста, които заема днес.
    Защо се получава така?
    Ами, защото България НЕ Е нормална държава, а повече прилича на турски кенеф!
  • 3 Патриот

    3 0 Отговор
    Само не разбрах, това рекламна статия ли бе?
  • 4 що стана ма

    3 1 Отговор
    "Генералът казва, че не трябва да дадем на концесия и отбраната на родината си. Кой не е съгласен с това?"
    ..................................................................................................................
    Уникален стил на писане, развеселява ме "интелекта".
    Не съм съгласен и ще ти кажа защо.
    Щото треат КИНТИ, МЪНИ, ДЕНГИ, които ГИ НЯМАМЕ и тези самолети са на "гол шкембак чифте пищови", щото, като нямаме кинти трябва да си траем, не да се големеем и да се правим на ударен самолет.
    Защото държавата се краде и източва, като КТБ на квадрат, защото Генералите нищо не правят по въпроса, а на всичкото отгоре купуха летни Кугъри за почти 400 000 млн евра. Само далавери, навсякъде, а БАЧКЕРИ МАЛКО.
    Аз не страдам от комплекси, че примерно полски самолети ще охраняват въздушното пространство, но пък Генерала явно има ИЗГОДА да хвърлим милиарди за няколко железни щайги, вместо да ги инвестираме в нещо по полезно, като болници, училища, домове за стари хора, равойни дейности и нови технологии, нещо, което поне малко ще направи живота на по добър, вместо да летим из облаците и да се правим на много велики.
    Военните са въздух под налягане, не произвеждат нищо, висят на бюджета, а иначе само за патриотизъм и чест говорят.
    Тия времена отминаха, сега всеки гледа само ПАРАТА и на никой не му пука за смешния патриотизъм.

    Коментиран от #6

  • 5 петров

    1 1 Отговор
    Аз се страхувам защото човек уж ас не може да си позволи да прави лупинги над най-големия град в страната. То не може и над най-малкото село. Тоя е неуравновесен и безмисловен.
  • 6 българин

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "що стана ма":

    Получавам рак само като чета тъпите коментари на петровци що станали и тн , които нямат и представа какво значи суверенитет на въздушно пространство и колко е важно то да бъде охранявано. За чий са измирали нашите деди, че да си сдаваме свободата?
    @Петров: ти по колко пъти проверяваш дали е заключена входната ти врата преди да си легнеш и да заспиш? А будиш ли се да я проверяваш в 3 часа? Ти си за психолог драги, ще ти платя прегледа да ти спестя мъките.

    Коментиран от #17

  • 7 OMG WTF

    1 1 Отговор
    Абе, електоратът на БКП-то не измря ли вече? Не можах да разбера аква свобода сдаваш? Там един друг пич по-доло го каза - за да си охраняваме небето ни требе денеро. Ама нема. А познай защо! Заради същите тези русороби, които издигат този измислен генерал за президент!!! Нашите деди не знам дали са измирали за да не ни защитава чужда държава небето, но със сигурност не са измирали, за да може сега тия измекяри да са на власт.

    Коментиран от #11

  • 8 БУКО

    1 1 Отговор
    НАЙ ДОБРЕ Е НЯКОЙ КАТО ПЛЕВНЯКО ДА Е И ТОГАВА ЩЕ ВИ ПИТАМ КАКВО ЩЕ ПИШЕТЕ . НА БЪЛГАРИЯ И ТРЯБВАТ МЪЖЕ НЕ ПРЕДАТЕЛИ ДУПЕЛИЗЦИ.
  • 9 ТИКВОЧА

    1 0 Отговор
    А МОЖЕ БИ НЯКОЙ КАТО ТОЗИ ДЕТО ЕДВА ЛИ Е БИЛ Б.Г ВОЙНИК ЩОМ НЕ ЗНАЕ ЧЕ НА ГОЛА КРАТУНА ЧЕСТ НЕ СЕ ОТДАВА.
  • 10 Славян

    2 0 Отговор
    А къде беше генерала, когато Първанов уби армията и продаде оръжията на родината? 6 милиарда лева се лапнаха, разкрадоха се казарми, военни окръжия, техника и оръжие. На Доган в едното поделение, му дадоха билки да отглежда. Тихомълком се разпродаде армията, къде беше този достоен генерал тогава?

    Коментиран от #12

  • 11 Про

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "OMG WTF":

    А електоратът на МУТРИНСКОТО БКП увря ли ми акъла ...като избере Тиквата за президент на какъв език ще слуша приветствия - на МУТРИНСКИ ИЛИ КАРУЦАРСКИ...и на какъв език Тиквата говори с Путин ..съмнява ме дали знае и бъкел Руски ...
  • 12 летящият холандец

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Славян":

    Ква армия бе симпатяга, айде стига с тая "велика" армия, на цоциализъма, смешна армия, 100 000 маймуни, облечени във въшкарници, половината от, които бай мангал от строителни войски "дай вар, дай киреч, бягай, че довара пада", пълни смешковци!
    България в момента има 30 000 армия, но армията е много по боеспособна от онази палячовската.
    И знаеш ли, какво казваха тогава моите колеги, войничета от донарбоната служба:
    "Само да стане война, старшината и млад сержантите ще бъдат първите, които ще застреляме!"
    Значи първо започвахме да трепим нашите шапкари и след това си плюем на петите...... :)
    Такъв беше "бойния дух" в издуханата кашимерия.
    Гледам, че някои алкохолици, русофилистици си мечтаят за "Великата армада", въздушна обаче.
    Ами, като искате самолет, ИЗКАРАЙТЕ ПАРИ И СИ КУПЕТЕ БЕ, то не е само да си караш самолетчето, а пък оня дето бачка цял месец за жълти стинки да ти плаща керосина, пък после и новичко самолетче да ти купи, да СА ПРАЙШ на "ТОП ГЪН".
    Топ гън ли искате, айде хващате се за гъновете и да ви няма.:)

    Коментиран от #19

  • 13 Не спокойният

    2 0 Отговор
    Абе да не излезе келеш тозе Радев !!??? Като други от комунистическата партия, нали си имаме традиция в тази област, сладкодумни са и кротки а пък после направо цела банка си заграбват
  • 14 Не спокойният

    2 0 Отговор
    Аз не се страхувам ама знам какво ще последва, застой, корупция, ще заложи мини които ще избухват десет години
  • 15 що стана ма

    1 1 Отговор
    Иванов, мутрите те оправят всяка вечер, всеки ден и всеки час, кво те боли за суверенитета?
    Нема пари, щото Иванов едно е да пърдиш и да даваш дупе, друго е да си размърдаш дупето и да кажеш "Стига", ама не го казваш, щото да се мечтае за стара слава е по добре, отколкото да се бориш.
    И моите дядовци са се били и умирали за България, но реалността сега е такава, няма икономика, няма пари, няма самолети, има само м*нети.
  • 16 Бай хой

    1 1 Отговор
    Най страшното за нашата Родина е профанизацията, чалгарството и необразоваността.

    Прочетете по долните коментари и ще станете свидетели на тотална простотия. Някои твърдят че пилотите пне знаели чужди езици.Е това е тотална неграмотност. Други твърдят че поради липса на средства ще плащаме на чужди държави да ни пазят. Къде по света е по евтино да си плащаш за услуга вместо да развиваш свои собствени такива? Само в главите на националните предатели.Друг "умник пък твърди че преди армията ни била не боеспособна. Това от козяк ли ти го спуснаха бе нещастник? Та тогава въоражението ни бе от най модерните в света. Та нали сега четвърт век по-късно търкалят същите оръжия и самолети само че в нищожен процент. Къде ходите може би? Когато им е удобно - комунистите са им виновни и като говеда подминават факта че лидерите им са все бивши членове на БКП и то от най номенклатурните котила.
  • 17 петров

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "българин":

    кратък отговор: да страх лозе пази. такива като този генерал много. напр. -бригадир ас, симеонов и др. ай с....р /цитат от бг филм/ а и нещо лично "българино" безмисловността е много хубаво нещо колкото по-малко мисъл толкова по добре и за сведение IQ мие с 60 % по-високо от средното за БГ
  • 18 деимос

    0 2 Отговор
    до гост 10.баркаш братле!армията я разпродаде костов.по ясни при4ини.а оня дето пише 4е 6тял да трепе при жоина командирите си...ми що не каза при соца бе?или ти се привидя под.34000 усмивки ж гр.плевен?
  • 19 Jack Bauer

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "летящият холандец":

    "Летящия" май си загубил връзка с контролната кула. "Онази" армия от 100 000 беше със съзнанието да защитава Българския народ и Българската държава и го правеше. Гранични войски пазеха границата ни, останалите подразделения поддържаха бойна готовност и техника каквато няма да видиш в нито едно сегашно българско поделение. И като се приземиш ще видиш че сегашната, прехвалена от теб армия, са платени клоуни които правят каквото им наредят началниците от НАТО, а не каквото е необходимо за да се защитят интересите на БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #22

  • 20 destilator

    2 0 Отговор
    Предизборна пропагандна статия от щаба на все още действащият генерал Радев - на това ми прилича този нескопосан материал. "Обединителят - генерал литва" и събира под "крилата си" целокупният български народ и най-вече "левите сили", най-после !
    Направо пионерско вдъхновение и комсомолки жар или обратното , все едно.
    Ами той агент Гоце сам каза , че Радев е негов генерал. Моля другите да не се присламчват , не ви е дошъл реда!
  • 21 дестилатор

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "OMG WTF":

    Вярно е , че генерала не буди страх и , че е неизбираем , но защо "+"-сът към коментара не работи ?
  • 22 Пиф

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Jack Bauer":

    Точно казано. Иддеята умря, но я съсипа не перестройката, а фалша на ръковоителите на соца - наричаха черното бяло. аз вече не бих отишъл в мобилизация, за да зашитавам мафията на постовете. И за пари не бих отишъл. а и вече не вярвам на командуването - преди поне имаше идея, че сме народ и държава, но сега се вия какви вълци са повечето хора. Затова и не вярвам вече а има обеддинение като народ. защото личният пример показва. за Радев не мога да кажа нищо лошо, уважавам го, той е практик, летец. но дали като Президент би ни бил полезен, не зная? това става във всеки момент на власт. Те и предните дойдоха с красиви лозунги, но реалността показва, каквии врагове са ни. Фактите говорят. Ако ще е полезен за нас и България, да го вотнем! Ала дали? не мога вече да вярвам на никого, следд ддесетилетия лъжи от всякакви лица на постовете тук. но пък и ако има полза за нас да е президент, нека стане! На Първанов не вярвам и на усмивката даже, ни на предните. тези хора ни се подиграват с демагогията си - красиви думи и грозни дела.
  • 23 Пиф

    1 1 Отговор
    Но ще е интересна битка - генерал от авиацията, среку паричен дженерал... Баци. това определено е интересна президентска кампания - все едно е Джордж Буш срещу Хилъри. Радев е спокойна натура, има манталитета за Президент, освен това като летец познава страната и картографски буквално...отгоре. знае какво ще му е на главата, а и няма дда могат да го баламосат с красиви доклади. Въпроса е, какъв му е морала като презиент и какво ще ни донесе? бих гласувал за него, ако Слави или Преслава не се кандидатират - падам си по шоуто и няма как да не ги подкрепя. Ала дженерала ще е по-пекан май като Президент? на Баце и Гоце и техните хора вече не вярвам след толкова заблуди и самозаблуди от моя страна. но този човек не го познавам и е възможно да е полезен за нас и България. кой ти знае? но поне е практик. Не партиен секретар и няма много дематотия в устичката си. А това буди надежди.
  • 24 гост

    1 1 Отговор
    Като знам какви хора ще се кандидатират за президент тоя генерал ми се струва много добър вариант. Човека е образован, офицер който е свикнал на порядки и си има понятие от структура, йерархия и т.н. Като се вземе предвид че президентът е и главнокомандващ мисля че сегашният момент е много подходящ един висш военен да бъде избран на този пост. Изглежда солиден и създаващ добро впечатление човек. И не трябва да се бърка с оня другия "генерал", който всъщност не е никакъв генерал, служил е малко в пожарната и после селд дълго отсъствие от активна служба изведнъж го изтипосаха полковник, главсек, генерал го направиха.......леко незаслужено според мен, а и не само.
  • 25 дсад

    1 0 Отговор
    Защо не пишете платена статия :?. То е ясно, че е платена ама все пак. Само да кажа нещо не ме интересуват Генералите. Всички са за метеж. Радевци Бойковци, нищо хубаво не праввят. Айде Бойко има сега възход. Ама като си спомням какво беше след станишев... нямаше такава криза ... сринаха всичко. и то за кво да продадат 5 имота на чужденци... Няма в България честен политик. Затова трябва да се направи система без политици... Мислете мислете мислете. Иначе ще я докараме не циганите да ни карат да ядем сурова риба ами други неща да им дъвчем ...

  • 26 onq s konq

    1 2 Отговор
    На въпроса "кой се страхува от ген.Радев", верният отговор е НИКОЙ.И какво значение за политиката на България /външна и вътрешна/ има че е бил генерал и разбира болките на армията от личен опит,СЛЕД КАТО ПАРИТЕ ОТ БЮДЖЕТА ЗА АРМИЯТА СА ОГРАНИЧЕНИ?То всички разбираме от хубавота,но като няма пари за осъществяването му си оставаме само с "разбирането"!Въпросът е съвсем на друго място,а именно:КОЯ ПАРТИЯ ГО ИЗДИГА?!...И след като е БСП-ясно...-потенциален слуга на Кремъл,саботираш натовските идеи и предоставящ инфо на противника.Не е противник Русия ли?Ами тя цели 45 г. не само че не беше противник,ами беше и "Големия брат" когото славехме до полуда на всяка манифестация.А ако те няма на манифестация или не викаш с цяло гърло-утре си подаваш молбата за напускане!Не зная дали на някого не му е все още ясно че Президент -бесепар предполага връщане на "Тройната коалиция" на власт.Е няма как да стане ПО НИКАКЪВ НАЧИН!

    Коментиран от #27

  • 27 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "onq s konq":

    Така ще е! Някои диспансери стават все по-малко, а клиентите им все повече!
    Хитлер добре е правил.

    Коментиран от #29

  • 28 simonm

    2 1 Отговор
    А бе без това дженералче може нашата армия,той става за разстрел,унищожил Българските ВВС сега бега като по.ран,демек става за президент
  • 29 onq s konq

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Монго":

    Аве Монго виждаш че съм те игнорирал тотално щото не си ми на интелекта, и продължаваш да ми се вреш в краката.Ще ритне коня ве еееей!...А иначе редовно ме "лекуваш" с хапчета,в лудница ме пращаш,някакво знаме ме караш да познавам и развявам...И не се опитвай да ми пишеш с други никове,щото винаги те познавам по миризмата на чорапите.Затова се вземи в ръце и не се пускай за нищо на света,но преди това си посипи главата с пепел в знак на съжаление за простотията си-ако нямаш,ще ти тръсна от цигарата -такъв е ритуалът!Ама КЪДЕ СИ БЕ ПУТИН?...да си прибереш вересиите:)

    Коментиран от #36

  • 30 аман

    1 0 Отговор
    Партия като БСП, която никога не се извини за десетките хиляди българи избити след 1944 г, за предателството на комунистите срещу България, за далаверите на ДС и Политбюро, за далаверите с АЕЦ Белене и т.н. и т.н не може да бъде българска партия.
    Е не мога да подкрепя и човек, който е съгласен да бъде излъчен от такава партия.Това е.
  • 31 ткт

    1 0 Отговор
    омг, един псевдопатриот, дето се крие от медиите и иска да седи на два стола за по-сигурно, а и на всичко отгоре има наглостта да съди? поредния масковски болшевик-пионка и опит за "троянизиране" на държавата
  • 32 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    от този генерал се страхува само ...всъщност никои не се страхува .дано обаче бъде избран искам един такъв начело да се види кво си пожелават тук и как им се получава ,а после и рева що така стана:).иначе съм против военен да е начело на политиката ни щото тва са хора без акъл като цяло.имахме един или двама бивши военни дето бяха вицета поне за семерджиев се сещам.уникално тъпо парче!този щом се върза на бсп глупостите явно е подобен!
  • 33 Мунчо

    0 1 Отговор
    Едно е сигурно - Радев е много по-умен от всеки вероятен кандидат за президент. Ще ги унижи на дебатите по телевизията. Особено интересно ще е ако и генерал Борисов е там.
  • 34 Мунчо

    0 0 Отговор
    Как кой го е страх от генерал Радев? Цяла България трябва да се страхува от генерал Радев. Има ли някой представа колко е опасно да те управлява военен. Да не дава Господ. Военен дойде ли на власт жална ни майка.
  • 35 даммм 7777

    1 0 Отговор
    С няколко думи-меките китки се страхуват от генерала...евро-атлантическите пепинчовци също ги тресе страха-защото генерала е истински мъж....Не че съм за БСП-напротив-ненавиждвам ги--но ни е нужен такъв човек начело на държавата-а не днешният...
  • 36 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "onq s konq":

    Какво казваш за интелекта? Ми аз ли бъркам унгарското знаме с българското? Много бързо забрави, че в езна тема имаше емблемата на НАТО със знамената на някои държави от алианса под нея. А, ли изпростях, че българското(а то беше унгарското) било до английското(а то пък беше исландското)! Аз ли писах в друга тема, за управлението на Кадафи в...Ирак? Аз ли си направих друг ник-o&q и в автомобилните теми пиша пост от единия ник, и веднага си хваля поста чрез новия ник? Аз ли бях това, "драги ми смехурко"? Нека да те знаят хората!
  • 37 волен сидеров

    0 0 Отговор
    кервана си върви кучетата си блеят или там кот беше-що си правите експерименти с народа-той си е тъп по принцип 26 години го доказва с търпението си и оденето под строй без да мисли с горната си глава-ама много се чудя при положение ,че боко ще се кандидатира що ли се натискат разни образи-военен или жена да ме управлява ай си..ир-полицай и военен умни да сте виждали -не че народа пак не е гламав ,като една камара време пожарникар го върти на х.я си де..... и 240 гълфона го подхвърлят тоя народ а на мене а на тебе....всеки народ си заслужава орисията -така сме още от преди минимум 690 години от робствата насам ...Като наближат избори и като почне едно облизване по задн..и и плюене по други и става в мътна вода риба се лови с главни циркови номера и участие- народа
  • 38 bbbb

    0 0 Отговор
    егати платената статия.....
  • 39 Александър Цанков

    0 1 Отговор
    Не знаех, че когато един държавен служител в УЖ деполитизираната ни войска (Армия има в СССР , Севрна Корея, Китай, Куба..) и то военен показва открито, че е ПОЛИТИЧЕСКИ ОБВЪРЗАН и то с престъпната комунистическа шайка и СССР, пардон путКинска СССР и подобен помияр трябва да е обект на възхвала и почит ? За комунистите и рубладжиите сигурно е невероятен, но за нас българите, този човек е комунистически помияр, подметка на Кремъл, която ще е щастлива само, ако РУСИЯ пази въздушното пространство на България и тя се нарича НРБ , а той е съветски генерал !

    Коментиран от #40, #41

  • 40 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Александър Цанков ":

    Не ли точно цанков докара комунистическият режим в България? Даааа, точно така. ЗЗД така тероризираше Българите че нямаше как да не се случи червена революция, особено след националната катастрофа от ВСВ.
  • 41 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Александър Цанков ":

    Ми то и Б.Б
    Напусна МВР(преподавателското място във ВИПОНД-Симеоново) по време на деполитизацията, защото отказа да си хвърли партийния билет! Ей, новите демократчета имате избирателна памет-помните Д.Благоев ама Бойко с партийния билет не! И напусна, като майор, и как се става от майор генерал? Сигурно генерал-майор! Толкова сте елементарни...
  • 42 Гост

    1 0 Отговор
    "Тезата, че генерала бил човек на Първанов издиша. Човек служил десетки години в българската армия може да бъде човек само на Републиката."
    Не знам дали "Тезата,че генерала бил човек на Първанов издиша...", но тезата ,че "Човек служил десетки години БА може да бъде човек само на Републиката" здраво издиша!!!
    Не познавам лично този генерал,но познавам други във ВМС ,адмирали и котраадмирали ,главнокомандващи,зам. главнокомандващи ,достойни и не толкова достойни мъже.
    Едно обаче видях.
    По пътя нагоре в БА неполитизирани лидери няма.
    До едно ниво. После ,ако не приемеш да си "слуга" по- нагоре Не може !!!
    Ако този генерал е достоен човек ,жалко ! В политиката онези ще го омаскарят !