13 Септември, 2016 16:19 10 386 5

Не ни пука за ООН - шоуто е при нас!

  • оон-
  • шоуто-
  • бокова-
  • президент-
  • милен ганев
Не ни пука за ООН - шоуто е при нас! - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И дойде денят за регистрации на парти и коалиции за президентските избори. Както обикновено, вече за единадесети път – подобрен национален рекорд – Цветан Цветанов беше пръв на стълбите пред ЦИК. Може от ГЕРБ последни да кажат името на кандидата си, но пък са царе на формалностите – безапелационно първи на опашката за регистрация. Някои се правят на три и половина, но Цветанов внесе папките рано-рано, както първият петел надава глас в три и трийсет сутринта.

Докато светът тръпнеше от надвисналия римейк на 22 юни 1941 г., заради нашите Ирина и Кристалина, с блеснал поглед на човек, изпълнил мисията си, Цветанов гордо рапортува, че пак е бил пръв. А през това време Германия и Русия  си скърцаха със зъби. Меркел уговаряла руснаците за спешна рокада – да подкрепят еврокомисарят ни Георгиева за генерален секретар на ООН, пък те се дърпали. Държали на шефа на ЮНЕСКО – „комунистката“ Бокова. И на всичкото отгоре, взеха че разгласиха всичко, което не кореспондирало с джентълменското поведение.

Че нещо такова бе подготвяно от по-рано, се усещаше отдавна. Успоредно с писъмцата на „доброжелателите“ на Бокова, получавахме редовна справка за отстъплението й в световната ранглиста, макар и не с темповете на Григор Димитров. От трето място, тя вече се е сринала на пето, научихме за последно. Да бяхме издигнали  Ивет Лалова – тя нямаше да допусне подобен срив. Пък и в ООН и подобни организации лаладжии да искаш.

Номинирана по времето на кабинета Орешарски и оставена от Борисовото правителство като наша кандидатура, Бокова бе подложена на пълна идеологическа, родова и в далеч по-малка степен професионална дисекция от знайни и незнайни повелители на перото.

„Представянето на Бокова в битката за ООН не е убедително“, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова, подготвяйки елегантно населението за предричаната смяна на финалната права. Дори когато Германия и Русия се разкриха, нашите пак шикалкавеха, че ако има нещо такова, той Бойко ще каже. Той мълча-мълча, пък накрая отсече – Бокова остава наш кандидат.

Още по времето, когато Борисов прие избора на кабинета „Орешарски“ предричахме, както и стана, че Бокова ще бъде оставена да се оправя сама през цялата кампания. Че стана така призна и посланикът ни в САЩ и дългогодишен дипломат Елена Поптодорова. Бокова така и ще продължи по пътя си. Ако някой каже добра дума за нея, това ще са колегите й извън страната. След скандала между Берлин и Москва можем да сме горди с влиянието ни – великите сили се карат заради нас. Счепкаха се за нещо, което предизвиква нищожен интерес у обикновените хора в България, а в дадени региони вероятно и нулев. Каквато сигурно щеше да е разликата за страната ни, ако не Ирина, а Кристалина или някой чужденец бяха заели шефското място в ООН.

Но да се върнем на изборите у нас. Ако удържат на думата си и внесат изрядна документация, то сред кандидатите ще има сериозно присъствие на мераклии с експресивен натюрел. Радо Шишарката, баща на химна на 90-те „Тигре, тигре“,  се нави да бъде вице на Мито Пищова и двамата обявиха старт на кампанията си от китно Арбанаси. „Докато бях в болницата, бях изпаднал 20 дена в кома. Яви ми се сам Господ и ми каза, че на 6 ноември ще направя важна стъпка в живота си. Тогава още не знаех, че на тази дата ще са изборите за президент. След изборите на 7 ноември трябва да отида на гроба на дядо си, а на 8 ноември ще раздам курбан за всички боляри пред общината във Велико Търново. Така ми нареди Господ преди да изляза от комата”, обяснява решението си Пищова. За всеки гласувал за двойката щяло да има ядене на корем и по една манекенка да го радва.

Митьо, Митьо – как може да ти хрумне да замениш тихото Арбанаси с „Дондуков“. Да източиш джакузито и да укротиш питона под строгия костюм. Не е разумно…

Очакваме завръщането на политическата сцена на гърмения заек Владо Кузов. „Признавам, че съм хомосексуалист. Моят избор е цивилизационен. Искам за първи път да имаме президент гей. Това ще постави България на световната карта“, заявява Кузов. Той планира да освободи всички престъпници от затворите и да опрости дълговете на всички граждани и фирми. И на свой ред пита: „Ако приемем, че българският съд е корумпиран и некомпетентен, няма как да приемем, че всички осъдени в затвора са виновни“. Какво умело жонглиране с логиката.

Първият обявил, че ще участва в надпреварата – Жорж Ганчев – вярва, че най-накрая ще успее. „Жак Ширак се яви четири пъти на избори и накрая спечели. Аз съм човек с кауза, не могат да ме спрат хора, които са далеч от моето ниво и моята лига“, убеден е Жорж. „Трябва да има разлика между състезателен кон за надбягване, муле и магаре. Недоучените хора, които Боко, Моко, Цецо, Мецо ги събират от улиците и площадите – като онази гарга, която я направи министърка на здравеопазването, съвсем случайно на някакъв пазар я беше намерил – така не може. Каквато ще да е, не е за министър. Неприемливо е нашият народ, нашите баби, дядовци, бащи и майки, да бъдат оставени на самотек, с ограбени пенсии“, завъртя старата латерна бардът.

Самотният борец срещу картелите Веселин Марешки също е в играта. Той планира да открие гигантска бензиностанция с над 40 колонки в столицата. Събитието ще е съобразено с датата на изборите. Марешки очаква да стигне до балотаж, като пресмята, че за целта са му необходими 20 процента от вота на гласувалите. Комунизмът беше електрификация плюс съветска власт. За Марешки печелившата комбинация е евтино гориво плюс достъпни илачи.

Е, как да ни пука кой ще е шеф на ООН, като шоуто не е при световните чантаджии, а у нас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соломон Вагенщайн

    0 0 Отговор
    ЧЕРВЕН ИНТЕРНАЦИОНАЛ,РОЖБА НА ЧИФУТИТЕ,КОИТО МЕСТЯТ ФИГУРИТЕ НА ПЛАНЕТАТА-ЗЕМЯ.
  • 2 прост народ слаба държава

    0 0 Отговор
    Не се тревожете ,
    пак ще ни прецакат
    няма да изберат нито сдната ,нито другата българка.
  • 3 zevs

    0 0 Отговор
    Тая балалайка-Бъчварова на всяко гурне мерудия.Никой не я пита,а тя бръщолеви само глупости.Да я иадигат за шеф на ООН и да се приключи въпроса!?Оправи нМВР-то и понеже няма друга работа плеще на ляео и на дясно.Бъхтън от такива управници.
  • 4 ЛЪЧ НАДЕЖДА

    1 0 Отговор
    До момента всички ни крадоха - МАРЕШКИ е първият, който нещо дава на бедния НАРОД-ПОНЕ ДА СЕ ВОЗИМ ПО ЕВТИНО.Няма да пиша повече,че няма да ми стигне цял ден.Знам, че винаги ще има недоволни, но ...такива сме си,никой не ни угоди...всички знаем много...Може в момента да разсъждавам тесногръдо ,но до тук стигнахме ...Аз ще гласувам за Г-н МАРЕШКИ,а ВИЕ РЕШЕТЕ САМИ....
  • 5 Гост

    0 0 Отговор
    Марешки президент