25 Септември, 2016 18:00 4 948 6

Какво да му се коментира на едно говедо?

  • божидар димитров-
  • миленко неделковски-
  • каймак – чалан

Божидар Димитров отговори на провокациите на Миленко Неделковски

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Може ли да се коментира едно говедо? Божидар Димитров не коментира говеда. Той е журналист и има предаване. Прави се на маймуна. Няма нужда да се прави на маймуна, тъй като той си е маймуна.

Щом скопското правителство подкрепя този човек, как такива като него няма да се чувстват герои. За това в Македония ще гледат ЕС и НАТО през крив макарон. Ще им доставя няколко килограма макарони, през тях да си ги гледат.“ Така директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров коментира  пред Факти.бг последните изявления на македонския журналист Миленко Неделковски.

Неделковски участва в разрушаването на българския паметник в Каймак – Чалан. През последните дни той пуска редица обидни за България съобщения в социалните мрежи. В едно от тях заявява: „ Земетресение ли е това или т*шаците ми изтръпнаха, че татарският глупак Б. Димитров ще ме съди?!“. В много случаи Неделковски определя българите като татари. Димитров разясни и как НИМ възнамерява да възстанови разрушения паметник.

Как ще коментирате обръщението към вас от страна на Миленко Неделковски?

„Не само ще го съдя, но мои познати в Скопие ще изпълнят смъртната присъда. Шегувам се разбира се. Какво да го коментирам? Може ли да се коментира едно говедо? Божидар Димитров не коментира говеда.

Той публикува видео, в което нарича българите татари. Това е и обръщението в неговите съобщения в социалните мрежи?

Ако той нарича българите татари, моят въпрос е защо той нарича един от синовете си Борис? Борис е прабългарско име. Тоест според него е татарско, ако прабългарите са татари. Ако имате контакт с него го питайте защо е нарекъл сина си Борис?

Според вас не е ли това просто опит на един журналист да привлече внимание?

Естествено. Той е журналист и има предаване. Прави се маймуна. Няма нужда да се прави на маймуна, тъй като той си е маймуна.

В социалните мрежи има доста македонци, които подкрепят неговите думи. Показва ли това отношение към България?

Не само гражданите на Македония се наричат македонци. Това е името на един античен гръцки народ, което те са откраднали, както крадат и от нас история – Гоце Делчев, Даме Груев, цар Самуил и т.н. Аз днес пътувах и слушах радио. Разбрах, че македонското правителство няма да се извини, тъй като плочата била незаконна. Тя не е незаконна. Мога да ви обясня защо, от гледната точка на международното право. Щом скопското правителство подкрепя този човек, как такива като него няма да се чувстват герои. За това в Македония ще гледат ЕС и НАТО през крив макарон. Ще им доставя няколко килограма макарони, през тях да си ги гледат.

Как тогава НИМ възнамерява да възстанови паметника? Възможно ли е това?

Както сме направили 10 паметника в Македония и военни гробища. Това не е първият паметник, който те разрушават. Мога да спомена и военни гробища, които са разрушавали. Гробището на 9-та Плевенска дивизия в село Фурка например. То си беше цяло целеничко, като голямата кампания през 1966 г. го пощади, защото беше в един дол село Фурка, Дойранско. Там е бил и щаба на генерал Вазов. Правителството пусна слух, че българските войници получавали заплати в златни левове, за да стоят на фронта. В резултат на това, иманярите го прекопаха и разрушиха.

Ние от Националния музей си имаме принцип. На едно унищожено гробище, възстановяваме три. И сега ще направим така. Вероятно сте видели, че ще възстановим паметника на полковник Каварналиев. Паметниците на 16 офицери от 8-а Варненска дивизия и паметника на Каймак - Чалан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 34сс

    2 0 Отговор
    Проблемът на македонците като тоя с чука, не е Каймак-Чалан, а българите, които милеят за държавата наречена Македония.
    Не е нормално нашите власти да наричат - приятелска държава - тази, чиито управляващи застават срещу България и подкрепят идиотите, като този брадат нещастник.
  • 2 Щом е говедо да се третира като такова

    1 0 Отговор
    Щом там има едни говеда, то в България ще се намерят и тяхните касапи! Щом не сме им братя!
  • 3 Бай хой

    2 0 Отговор
    Явно на вандалите в македония им казват журналисти. Нищо ново да не забравяте родните вандали които се наричат демократи анти комунисти.

    Каквото и самомнение да имат и едните и другите си остават най жалки вандали.
  • 4 Роко

    0 0 Отговор
    Руската идеология на коминтерна винаги е била срещу България. Нищо не се е променило.
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    За съжаление със заседание на коминтерна се решава създаването на македонско национално самосъзнание сред почти изцяло българското население в Северозападна Македония и ние, като в този момент подвластни на руснаците, дори подпомагаме този процес. Ние едва ли ще можем да поправим това, което е правено в продължение на над 70 години, но можем да се опитаме да премахнем поне злобата и неприязънта която македонските граждани изпитват към България. Не е нужно да има омраза, държавата им сме признали първи. С народността им (македонската) може до някъде да се примирим, все пак правото на самоопределяне е основно човешко право. Но езика, историята и културата си няма как да оставим да бъде окрадена от хора с променено самосъзнание, научени да мразят България и всичко българско.
  • 6 МАКЕДОНЕЦ МИ БИЛ

    0 0 Отговор
    ЕЍ МИЛЕНКО ОТИ СЕ НЕ КАЗУВАШ МАЍКЪЛ И ОТИ КАТО ХОРТУВАШ ВСИЧКО ТИ РАЗБИРАМЕ НЕ ГОВЕДО АМИ ЧУДОВИЩЕ Е ТОЯ ПРОСТАК С НЕГОВИЯ ЧУК ПО НЕГОВАТА ГЛАВА ЗА ТАКИВА КАТО НЕГО