31 Октомври, 2016 12:54 165 787 77

Не сте чалгаджии – фурнаджийски лопати сте!

  • не сте чалгаджии-
  • фурнаджийски лопати сте

Презирам болшевишката схема на мислене, при която единственият аргумент срещу една теза е нейният автор, а не нейната същност

Не сте чалгаджии – фурнаджийски лопати сте! - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментарът е на Иван Сотиров пред Фактор.бг

Питам хората, които заявяват, че няма да гласуват на референдума с аргумента, че бил иницииран от „Шоуто на Слави“, защото са против чалгата и мутрите:

Симфонична музика или рок изпълняваха същите тези лица от същото това шоу през зимата на 1997 г., когато бяха срещу правителството на Жан Виденов и когато пееха пред Храма „Св. Александър Невски“ на митингите на опозицията? Тогава не бяха ли мутри и чалгаджии? Ръкопляскахте ли им тогава, пригласяхте ли им тогава?

Знаете ли кои са срещу чисто мажоритарна система с балотаж и срещу намаляване на субсидията за партиите? Знаете, защото те не го крият и категорично и многократно са го заявявали: - БСП, ДПС, ВМРО, АТАКА и другите парламентарни партии! По вашата логика с тях ли сте?

Претенциозните ви „десни“ лидери ходиха ли, до един, без изключение,

да се лигавят в шоуто

на „чалгаджията“ и „мутрата“? Ходиха!

Аз нито съм участвал в „Шоуто на Слави“, нито им ходя на концертите, но ще гласувам на този референдум, въпреки това кой го организира и кой го подкрепя, защото имам сериозни аргументи за това и защото последователно съм защитавал тези идеи много преди от шоуто да инициират референдума. Разбирам, много мои приятели и уважавам техните аргументи, независимо, че не ги споделям, за обратното. Това, обаче, което дълбоко презирам е болшевишката схема на мислене, при която единственият аргумент срещу една теза е нейният автор, а не нейната същност. Въпрос на самоуважение и на уважение към събеседника е да не се използват такива примитивни аргументи.

Най-жалкото,

обаче, е обстоятелството, че някои хора си смениха позицията по въпроса на 180 градуса, само защото ръководствата на партиите, за които работят и на които симпатизират, смениха курса. Колко е тъжно, че днес, все още, е актуален оня стар виц от времето на комунизма - "Права линия е всяка крива линия, която е успоредна на партийната!"

Когато говориш срещу чалгата, добре е да съзнаваш, че тя е състояние на духа, а не просто музикален вкус. Екзалтираното и натрапчиво повтаряне на тъпите опорни точки на партийните централи, и в ритмичен, и в съдържателен смисъл си е чиста чалга. Но за всички тези „борци“ срещу чалгата, които си намериха удобно алиби в "Шоуто на Слави" за да се извъртят като фурнаджийски лопати.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цветомир Кръстев

    4 0 Отговор
    И герб и реформаторския блок е против мажоритарна избирателна система.
  • 2 Mirko

    3 0 Отговор
    Когато някой морално компрометиран (като Станислав Трифонов) с дълга история на изпълняващ политически поръчки подема да прави някакви политически начинания е нормално да бъде приеман скептично.
    Другия вариант - хора да си дадат реална оценка за конституционно правните им знания умения и да си кажат че не е затях, е по-малко вероятен заради естеството на човешката гордост и самомнение

    Коментиран от #4, #7

  • 3 рес еоод

    3 1 Отговор
    в мирни революции не вярвам

    Коментиран от #6

  • 4 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Mirko":

    това, че някой, който не харесваш или се е компрометирал в твоите очи (не говоря лично за теб, а по принцип) не означава автоматично, че идеята, зад която стои е лоша. Не харесвам Слави изобщо, също така обаче и не смятам, че като е заставал зад някаква идея, противна на управленската, е изпълнявал политически поръчки. Не може да му се отрече обаче, че има топките да каже какво мисли и да го заяви открито..нещо много рядко срещано у нас. Кое от нещата, които казва не е вярно - че ни крададът и онождат вече 27 години а ние си седим и сякаш ни харесва ли? Или че и едните и другите са същите - да е чувал някой за осъден за корупция политик (това е най наглото в цялата история). Ако изпълнява политически поръчки щеше да да застава зад някой, а аз поне не помня това да се е случвало...по скоро винаги е бил срещу властта и овчето самосъзнание на българина. Докато не се научим да мислим самостоятелно винаги ще има такива като Волен или Бареков, които баз никаква политическа или личностна състоятелност, яхват хорското недоволство и с някакъв евтин популизъм влизат в парламента. И е добре, че има такива като Слави, които ги разобличават публично.

    Коментиран от #8, #13

  • 5 ХМХМ

    2 1 Отговор
    Как галантно подминава тоя Гроб и Реанимираните...
  • 6 Цветомир Кръстев

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "рес еоод":

    Това не е революция.
  • 7 чичо Пенчо

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Mirko":

    Mirko, Имаш пълно право в това което пишеш !! А също така де се подчертае ДЕБЕЛО-БЪЛГАРИЯ НЯМА НУЖДА ОТ 240 ДУПЕДАВЦИ В ПАРЛАМЕНТА. НИЕ СМЕ МАЛКА РЕПУБЛИКА И ВЕЧЕ 120 (ПОЛОВИНАТА) СА ПРЕДОСТАТЪЧНИ !! Но т.н."парламентаристи" свикнаха да грабят и се ояждат и това съвсем не им е по вкуса. Иначе как всяка година ще им се купуват нови коли, ще им се назначават "съветници" и още милион безотчетни пари ???А нашият народ много добре го е казал:НАУЧИЛ СЕ ПОП НА ПЪРЖЕН БОБ-СВЪРШИЛ СЕ БОБ-ОТУЧИЛ СЕ ПОП !!

    Коментиран от #11

  • 8 Борис Ц

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Слави Трифонов дълги години беше подпиран от Цветан Василев.Кратка справка-махна се от каналето и направи хъшове и отиде в тв7.Която е собственост на кого?Публична тайна е кой му спонсорираше турнетата и концертите.Понеже споменахте Бареков, та се присетих...
  • 9 Morgoth

    3 0 Отговор
    Болшевишка схема на мислене е не само на тези които няма да идат да гласуват, защото Слави е чалгаджия, но и на тези които ще гласуват само защото Слави прави референдума. За съжаление в страна в която гражданското общество се състои от платени от партиите тролове, а под знаменателя "интелигенция" стоят полу-кадърни журналисти от жълти медии и откровено некадърни чалга изпълнители, се гласува именно на болшевишки принцип.
    90% от хората които ще гласуват на референдума нямат никаква идея какъв ще бъде резултата, ако предложените мерки се приемат. И разяснителна кампания няма, само надъхващи клишета. Затова който харесва Слави ще гласува, който не го харесва - няма.
  • 10 тошибиян

    3 3 Отговор
    вис охраняваше концертите на плешивия когато имаше вис правете си сметката за плешивия какво представлява...иска да е 241 депутат
  • 11 Morgoth

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "чичо Пенчо":

    Проблема с депутатите не е техния брой, а ниското качество на тяхната работа. Ако станат по-малко дали ще вършат по-качествено работата си?

    Но да речем, че намалим броя им на 120 или дори 24. Сега те имат пари за сътрудници, ако намалим бройката депутати какво пречи да си донаемат същата бройка сътрудници? В крайна сметка те сами си гласуват парите.

    Обсъждането на броя депутати, техните заплати, цените на кюфтетата в техния бювет и парите за тоалетна хартия на народното събрание са си чист популизъм.

    Коментиран от #65

  • 12 шекспир

    2 1 Отговор
    Тоя референдум е прах в очите на хората и дава мощен буст на бсп и кръга около тази групировка. В "политиката" отдавна няма партии а икономически лобита, които лобират за сметка на някой мазен другар.
    Не е проблема в мажоритарното или в пропорционалното гласуване или в броя на депутатите, даже и в субсидиите, а в проблема, че България се управлява от Мафия, която се е срастнала с властта. Парите управляват всяка една дръжава, но в България НЯМА правосъдна система, а институциите не са ефективни, което е предпоставка за злоупотреби, така, че на олигарсите не им пука дали в изборите ще участват самите партии или ще си излъчат кандидати, даже отговорността става още по размита!
    Идеята на подобни обществени дебати е да се създаде объркване и да се отвлече вниманието от важните проблеми, това е стара стратегия на Държавна сигурност, започнха са с тая "патриотична" схема още от началото на 90-те и продължават и до днес.
    А иначе "народният трибун" изпълнява партийни поръчки, на определен кръг от хора, създава настроения и променя мнения, настройва хората срещу определени хора и тяхното поведение.
    "Хъша" започна от "КУ-КУ" проект на Държавна сигурност и до ден днешен работи в телевизията на Държавна сигурност!
    Службите и олигарсите си купиха медиите и си създадоха "народни будители", неслучайно Славчо е избрал чалгата и патриотизма, те най-добре отговарят на вкуса на българина.
    Кой им даде на "куккувците" милиони за концерти, кой спонсорираше техните творчес
  • 13 шекспир

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Ти си точно стандартния булгаристанец с типичното мислене. :) Е, какво, като ти е "казал" неща, които са вярни????? Казал бил, че ни крадяли и т.н., е ИИИИ? Какво от това? Казал е нещо, което всеки знае и за което се говори вече 26 години, неща, които ги знаем, въпроса е, как да се направи така, че да се спрат кражбите??????
    Отговора е повече от банален - НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМА, повече пълномощия на охранителните органи, повече контрол и НЕНАМЕСА във вътрешните работи на СЪДА, строги присъди за корупция, кражби от обществени средства, включване на специални разузнавателни средства и НАЙ ВАЖНОТО, изхвърляне на лобитата и мафията от Парламента и Съдебната система. Законите и тяхното изпълнение трябва да е валидно за всички без оглед на финансовото и общественото положение!
    "Шоуто на Слави" ви подхвърля само някакви простотии и вие се връзвате.

    Коментиран от #39

  • 14 шекспир

    2 0 Отговор
    То си го пише, ама кой да чете, пише "ШОУ", ШОУТО НА СЛАВИ", човека е шоумен и прави шоу, всичко е САМО ШОУ ПРОГРАМА, това, че някой вярва на някаква шоу и на някакъв шоумен, който освен вицове друго нищо смислено не казва си е негов проблем, това само показва, какво е нивото на българския избирател.
  • 15 Радев

    3 1 Отговор
    Този пък кривак Иван Сотиров откъде е изпълзял??? Каква мажоритарна система в България, моля не се шегувайте! Сега ще има мажоритарен вот за президентските избори, хайде да видим колко души ще гласуват мажоритарно и колко партийнно.
  • 16 Дядо Прецаки

    1 1 Отговор
    За овцеглавите е много страшно да ги изкараш от
    на.рания егрек.Там те са си свикнали на стригане доене
    дране и клане на рожбите им на гергьовден.
    Аз лично смятам,че нищо не губя от промяна в
    избирателната система,най-много да загубя,повсеместната
    корупция,мизерията и некадърните управници.Затова ще
    закарам цялото си семейство да гласува за мажоритарна
    система.Yes.
  • 17 чичо

    2 2 Отговор
    Чета коментарите и си казвам - напълно си заслужаваме мизерията, в която сме затънали! С едно-две изключения, всички останали си остават в плен на унифицираното партийно мислене! Страшното е, че това се отнася най-вече за хора, които не са живели в годините на соца или са били в съвсем невръстна възраст! Страшно е и това, че другите са от тези, дето припяваха на "Комунизмът си отива" по първите митинги. Слави бил чалгар, Слави го охранявали ВИС....Колко му е да намериш предлог за да заклеймиш някого, който стърчи над тълпата! "Врагът с партиен билет" не е измислен днес, но явно не е забравен! Тъпо, смачкано, подчинено...Още много епитети мога да намеря за този тип поведение. А за смешния хленч на бивши комсомолски бардове и щедро обгрижвани дЕсиденти от типа на Васко Кръпката-нямам думи!

    Коментиран от #23

  • 18 Гост

    0 1 Отговор
    г-н Сотиров не им се връзвайте, това са платени тролове. Всеки нормален човек разбира, че не става дума, кой е инициирал референдума, а за избор между пряка демокрация и манипулирана партийна антидемокрация.
    Гласуваме на референдума с ДА, на президентските избори с "Неподкрепям никого".
  • 19 ХаХо

    0 1 Отговор
    http://www.bing.com/az/hprichbg/rb/SunshineSquash_ROW11661910096_1366x768.jpg - BG електорат & избиратели 2016
  • 20 Що го слушате тоа

    1 0 Отговор
    По принцип слави е долнопробен персонаж известен с проблемите си с журналисти, обществени институции и тн, само на концерт или затворен в сред декорите на собственото си шоу, където е "звезвдата" може да да се държи нормално
  • 21 plovdiv

    1 0 Отговор
    с настоящия референдум се цели да се намали социалното напрежение,чиста проба измама е
  • 22 Ivan

    0 0 Отговор
    Къде са най-важните въпроси?
    "Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?"
    "Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?"
    Конституционният съд и Президента орязаха най-важното от този "референдум" и оставиха най-поулистките въпроси.

    Голямата измама на Мутрите: Гласуваш „Не подкрепям никого“ и избират още на първи тур Мамата ѝм -
    Защото гласът се брои за действителен и вдига избирателната активност, но се вади при процентите на кандидатите.
    Тоест може да изберат Мамама ѝм с 25% гласове за нея, защото тези проценти ще са повече от 50% вече от реалните гласове за отделните кандидати. Защото за избора на президент има 2 условия.
    1. Избирателната активност да е повече от 50 %, а всички гласове „Не подкрепям никого“ вдигат процентите.
    2. Кандидат-президентът да е получил 50 + 1 глас, но вече от реалните гласове, а „Не подкрепям никого“ не влиза в тях.
    Стана ли ясно? Дано сте разбрали. Ще ви го обясня практически: Същото е като в досегашните избори – отиваш и пишеш на бюлетината „Да ви е** майката“. Гласът ти го вадят от реалните за някой кандидат. Но разликата е там, че сега хиляди ще се излъжат и ще зачеркнат „Не гласувам за никого“. Затова, този текст трябва да стигне до колкото се може повече хора.
  • 23 дърти бастърд

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "чичо":

    Чиче, няма лошо да си заблуден, все пак не всички може да са прозорливи и достатъчно умни за да осъзнаят в каква държава живеят.
    Това, което ти все още не си го видял, аз го осъзнах, още в началото на 90-те, защото чета, знам езиици и съм умен.
    Най-големият проблем на България е материала, както ви го каза един охранител....., е кво, като е от СИК, на тебе не ти пука, вис, сик, 96 обира на банките, 2014 обира на КТБ, абе Чиче, ти си роден да те дерат.
  • 24 Илия Антонов

    1 0 Отговор
    Намаляването на депутатите от 240 на120 мажоритарно избрани в никакъв случай няма да реши проблема напротив защото по лесно се купуват 61 депутати отколкото 121 депутати.За намаляването на субсидиите също няма да има очаквания ефект защото малките партии ще изхвърчат от политиката а големите ще останат също и тези който се спонсорират от сенчести групи и точно това е целта на референдума но хората не го осъзнават а това е апсолютен популизъм.А защо гн Трифонов го прави чак сега защо не го направи преди 15год.??не израсна ли благодарение на същите тези които сега плюе??вие наистина ли вярвате че, е загрижен за България?ако е така защо не направи партия и да влезе в парламента??и защо фирмите му са регистрирани в офшорни зони нали е голям родолюбец?? забравихте ли кой излезе преди 20год.да съобщи за смъртта на Васил Илиев същият този Слави Трифонов?? Проблемът с парламента и правителството може да бъде решен като се въведе лична,персонална НАКАЗАТЕЛНА отговорност на депутати,министри,съдйи,прокурори,следователи,кметове,общински съветници,лекари,инспектори,директори в държавни фирми прочие.Също така може да се отпусне субсидия за партиите не върху броя гласове а върху необходимия минимум за издръжка на персонала обслужващ партията,да се създадът държавни медии в който да могат да участват всички парламентарно и не парламентарно представени партии и движения без значение от броя на членовете и избирателите и още много неща може да се направят така че,всеки еди
  • 25 Джими

    0 0 Отговор
    По добре да сме фурнаджийски лопати отколкото мръсни чалгари с платени от комунистите сметки!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 фдсдас

    1 0 Отговор
    ГЕРБ СА ЗА МАЙОРИТАРНия ВОТ. Ако мине в парламента ще има 70% ГЕРБ 15% ДПС и 5% БСП, може даже да няма други партии или
    е има един два независими депутати, местни тарикати с пари
  • 28 ддд

    0 0 Отговор
    те махнаха въпроса да намалим
    пасмината от 240 на 120
    ся да гласуваме как точно да изберем
    тия 240
    ми много важно как
  • 29 Браво

    0 0 Отговор
    Системата на гласуване трябва да се промени. Това ще е първата крачка към разрушаване на статуквото. От там нататък олигарсите ще изгубят контрол, шансът да сбъркат някъде в сметките си е много по-голям.
  • 30 Име на гост

    0 0 Отговор
    А ти къв си бе ДрУгАрЮ Сотиров??? Ти ли ще ръсиш морал тук? Бързо забравяш от къде си тръгнал!!! Що ли?
  • 31 кико

    0 0 Отговор
    Браво.До гуша ми дойде за 26 години демокрация : който дойде на власт все да ни клати !Нека някой да каже ,че не е така,но някой които се опитва да създава работни места,който 1 ден нее бил на борсата ,който работи по 15 часа на ден и на финала като дойдат
    данъчните (подопечни на всяка власт)все си престъпник,все имаш да даваш-я да храним циганите,я бежанците,я затворниците(500лв издръжка на месец,а бащами с 43 години трудов стаж с 180 лв пенсия),я ... Ако ти напишат акт ,то се започва ходене по мъките ,като се знае негласното споразумение ,че Съда получава заплатите си от бюджета и ,че 85% от делата са в полза на данъчното(не на държавата)така ,че Браво ! Поне един та било и Слави Трифонов прави нещо ,и би било добре ако се събудим ...
  • 32 срещу чалгата

    1 0 Отговор
    Пука му на Къдравия кой ще гласува и кой - не! Нали си направи милионите! Сега дал 500лв. на някакъв журналист да пусне статия за него и темата я налазиха кърлежи... Слави си е хлъзгава хамелеонска гад и приятел с всеки, защото има власт над невежите, а те са любим електорат за всяка партия )) Той има бая предавания в които се мазни на Тиквата още от времето, когато Тиквата беше кмет. После се отметна и почна да шари по чуждо, сега усеща накъде духа в€търа и пак запя нечия песен. Това е някаква извратена логика да буташ оправдания на чалгарите - мухата си обича л***ата и пчела на л***о досега не съм видял, същото е и с музиката.
    Чалгата всъщност е детектор за такива хора!
    Няма как да прескочиш простотията, когато те зове! Има едно движение в ханша и едни щракания с пръсти, дето допълват подсвиркването...
    Затова съм благодарен на Азис - що народ се издаде, колко е прост, лелее...
    Какво щеше да стане ако чалгата не беше победила?!
    Ами ако все още гледахме само 2 програми "Канал 1" и "Ефир 2" ?
    Ами ако още бяхме на черно-бял "Царевец", "Пирин", "Опера"...?
    Как щяхме да живеем без мобилни телефони, кабелна телевизия, интернет, хомосексуалисти, НПО-та, Е-та в етикетите, гъзета в дискотеките...
    Чалгата е изборът на българите - това е положението!
  • 33 кроко

    0 0 Отговор
    Разберете, че смисъла на този референдум е да си рамърдаме мозъците, да мислим, говорим и евентуално да направим следващи постъпки за да променим политическата система в момента. Вместо това ние започваме пак с чалгата или болшевишкото мислене, както казва автора. Да обсъждаме кой е автора; кой е Слави; да не гласуваме на референдума само защото Слави го е инициирал, или обратното; да се дърлим и плюеме какви сме; да се караме дали е популистко предложението за 120 депутата; да гласуваме за боко тиквата, само защото е боко... всичко това е чалга и болшевизъм.

    Въпроса не в самите въпроси на референдума, те едва ли от самосебе си ще доведст до желаната промяна за няколко месеца. Въпросът е да се даде инерция на желанието и действията за промяна на статуквото и ако утре няма ефект от референдума да не спираме и да си каваме „ми нищо не става”. Важно е да обсъждаме какви са реалните проблеми (както и други казаха - неработещите съд и прокуратура и въобще липсата на разделение във властите) и какви са начините да ги накараме да заработят.

    Коментиран от #34

  • 34 ар към с

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "кроко":

    Ти май си в процес на обработка?!
    Нали се реши да има Референдум и се премахнаха важните въпроси от него, заради които щяхме да гласуваме и сега останаха онези, които биха били "нищожни" в юридическия смисъл на думата и да бъдат игнорирани или използвани във всяка една удобна ситуация!
    В момента ни карат да гласуваме за едно осакатено отроче на една идея, която трябваше с един удар да премахне мутро-мафиотската сган на която е патрон-представител Слави и да върне комунистическите ценности - "в името на народа"?! Не може да се пренебрегне факта, че Слави е използвач на принципа "от ден до пладне" - тоя ще ти свири и джаз ако падат пари от тая работа ама в БГ чалгата е най-популярна, затова и Слави е лице на кампанията, която сам популяризира.
    В момента наистина въпроса е доколко съм наивен, за да гласувам за човек, който иска ЧАЛГАТА ЗА НАЦИОНАЛЕН ХИМН???!

    Коментиран от #40

  • 35 Митко

    0 0 Отговор
    Всички партии са против и 5 въпроса на референдума защото не устройва никоя от тях
  • 36 гостенка

    1 0 Отговор
    Спомняте ли си кой дойде на власт през 1933 с огньове, светлини и фойерверки.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 гост

    0 0 Отговор
    Много размивате темата с разсъждения, не казващи нищо ново и неизвестно. В края на краищата имаме право на вот на референдум. Няма абсолютно никакво значение кой го е инициирал, с колко въпроса, защо, колко са останали и т.н. Приемете го като просто като даденост, която към момента не може да се промени. Като право да изразите вашето собствено виждане по няколко независими въпроси. Толкова. Какво има да му разсъждавате? Глупави ли сте?
  • 39 чичо Пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "шекспир":

    много си зле, нали аз казвам същото бе, писаталею. И казах, че това, че го казва и Слави не го прави автоматично прав или крив в зависимост от пристрастията. Истината е, че липсва воля - видя се как в една толкова огромна, населена и корумпирана държава като Филипините може да се работи яко и да се изкорени престъпността. А ако си мислиш, че може да има независима съдемна система някога у нас, по добре вярвай в дадо Мраз
  • 40 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "ар към с":

    Абе, ти въобще опита ли се да осмислиш написаното от мен? Как си въобразяваш, че някаква шайка, която (с малки изключения) държи властта от едно 40-на години, ще я премахнеш с един референдум? Хоп референдум и след дняколко месеца тия изчезват като с магическа пръчка и нещата в България тръгват по мед и масло! Няма начин да стане така, но идеята ми е че дори след като са махнали някои въпроси, не трябва да спираме с този процес. Все едно референдума е начало на желание за промяна и за следващите избори пак трябва да организираме референдум с други въпроси, които имат нужда от разглеждане. Аз например смятам че прокурорите трябва да бъдат избираеми, те са по,важни от шефовете на РДВР-та и могат да свършат повече работа, ако са подчинени на народа. И въобще смятам че след като законодателната власт си е направила механизми да се самовъзпроизвежда и е узорпирала и съдебната и изпълнителната влазт, ние трябва да изземем от нея контрола върху другите две власти и така ще се преборим със тези, които са в законодателната власт. Въобще трябва мислим как да се борим по всякакъв начин с нея, а не да се дърлим кой е слави, какво станало, кой съм аз, ти, автора на статията и т.н.
  • 41 Простьо

    0 0 Отговор
    Истината е, че Бай Ганя си е прост човек!
    Огледайте се около вас, колко прости хора има. Навсякъде - комшии, по улиците, в заведенията, по градове, села и паланки...
    Е, какво очаквате да се случи?
  • 42 theoldman

    0 0 Отговор
    Не е важно кой е инициирал рефендума. Важно е какви са въпросите. И затова ще отида да гласувам на рефендума.
  • 43 умньо

    0 0 Отговор
    БСП и другите и клонове замаляха доста, електората им от червени бабички почти изчезна, отиде в небитието, за това тази икономическа структура с безчет местни феодали и велможи по градове и паланки иска мажоритарна система, защото при пропорционалната няма никакъв шанс да оцелее, но пък държат основните лостове в икономиката!
    Реално шансовете на червените феодали с дебели джобове и свързани фирми се увеличават и стават много по добри при един мажоритарен избор, иначе умират, за това се борят.
    Ванката и той е част от статуковото и се мъчи да манипулира, но един човек с малко мозък може да прецени, кой облагодетелства мажоритарната система!
  • 44 умньо

    0 0 Отговор
    Казвате непрекъснато, че народа е прост, но тогава, защо му се дава думата????????
    Все едно да отидете на лекар и лекаря вместо да ви изпише лекарства да проведе един референдум.:)
    По важни въпроси се питат специалисти и хора със знания и умения, не се пита кой да е, това е пак грешно разбрана демокрация, но пък много угодна за комунистическите разбойници по места, които са най богатите, но за съжаление Бойко малко ги принуди да дадат някой лев и те са недоволни, защото са свикнали да не плащат, а само да получават.

    Коментиран от #46

  • 45 умньо

    0 0 Отговор
    Ванка я разкажи за “Балканкар холдинг”, мани ги тия болшивики. Не бива да се плюе по ръката, която те храни, иначе изглежда малко несериозно, отстрани.
  • 46 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "умньо":

    Умньо, дай нещо ново, че тия приказки да ни плашиш с червени, сини, орешарски и т.н ги слушаме вече 30 години, а всъщност и ти и бойко сте от същите. Как ще се промени нещо, ако всичко си остава по старо му, на бойко експертите вече втори мандат им гледаме сеира и тепърва идните поколения ще им сърбат попарата. Един човек го беше казал в коментарите - няма какво да загубим, ако се въведе мажоритарна система, няма как да стане по лошо. Сигурно и на нея могат да и намерят цаката, но въпроса е да не се примиряваме, а да се борим.

    Коментиран от #48

  • 47 младежа

    0 0 Отговор
    Не гласувам откакто ми взеха Българския паспорт-оня зеления и ми дадоха лична карта на,,ЕС,,.И няма да го направя до следвашото освобождение или революция...Всички минали през Парламента са корумпирани,продажници и боклуци.
  • 48 умньо

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "кроко":

    Съгласен съм, но за съжаление начина на избор не променя нещата!
    Искаш ли да ти дам елементарен пример!?

    Англия и Германия, едната има мажоритарна другата пропорционална система, Е?
    И двете са декоратични държави и са едни от най-проспериращите в Европа и Света.

    Мажоритарната система в България ще помогне на БСП, които загубиха позиции, но пък имат много БОГАТИ "бизнесмени" по места, така ще имат много по голям шанс, щото Баце им бръкна много на дълбоко в джобовете.:)
    Кредитните милионери знаят, че без партийна поддръжка скоро ще им вземат парите!!!!!!
    Щом оня олигарх Банев и той се кандидатирва за президент, смятай, положението не е никак розово за тях. :)

    Боко какъвто и да е поне слуша ЗАПАДА и мама Меркел, това е най важното, щото иначе отиваме на опашките за хляб и тези на Корекомите.;)

    Коментиран от #49

  • 49 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "умньо":

    Я зарежи тея глупости от средата на 90-те с опашките за хляб. Няма чак толкова прости хора, да си мислят че без боко ще стане лошо. Тъпата тиква отчасти и за това извърши тая машинация с КТБ, за да плаши хората, не само за да крадне активите. Но сме края на 2016 и мнозинството от банките, вериги магазини и най-големите индустрии са собственост на небългарски капитали - няма как да се получи шашмата от 90-те. Вярно че тиквата е мутра и държи цялата държавна машина, ама ако тръгне да я използва срещу чуждите банки и т.н., веднага ще му свият перките от разните посолства. И
    Освен това не само БСП, а и гробаджийската мафия са доволно силни олигарси. Целта им е да не изпуснат кокала и за това не искат мажоритарна система, така че зарежи и плашенето с БСП.

    Коментиран от #52

  • 50 Мартин

    0 0 Отговор
    Като един истински чалгаджия, аз искам тези 3 точки от референдума да бъдат приети, за да може ние чалгаджиите да изместим ГЕРБ, БСП, ДПС и прочие амбалаж. Нека всички да гласуваме за чалгата и чалгаджиите, без това всички имате снимки от Плаза или Планета Пайнер, в планета са жалките чалгари от провинцията, още по-долни от софийските чалгари.
    Чалгари обединявайте се, нека обърнем страната.

    Коментиран от #51

  • 51 Слави

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Мартин":

    Викаш „Чалгари от всички села и градове, обединявайте се!”. Ха ха ха, правилно, каквото и да е, няма нищо да изгубим. Единствено може да премахнем някаква част от пиявиците. И дори и да не успеем, не трябва да се отказваме, 27 години все много умните политици казваха какво и как да се прави и резултата върху България е достатъчно показателен какви са били истинските им цели.
  • 52 умньо

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "кроко":

    Как няма да се получи шашмата, та тя се получи, от КТБ малко ли пари опънаха?
    КТБ е източена от фирми на Пеевски и Василев, години наред, в крайна сметка парите се върнаха обратно под формата на капитали за закупуване на български фирми от страна на РУСКИ олигарси.
    Южен Поток пак го почнаха фирми на Пеевски!
    Банката я обраха по времето на Орешарски (БКП), помниш "протестите" нали?
    Много го надценяваш Бащицата, ако решат могат да го махнат веднага, не е никакъв проблем.
    Кражбата на КТБ показва, че някои хора притежават цялата държава, всичко, надзорен съвет, данс, мвр, правосъдна система и какво ли още не!
    В случая Гроб е по малкото зло, защото слуша гласа на ЕС и НАТО!!!!!!
    Кво да те плаша, то царуването на Тройната коалиция беше много скоро, не го ли помниш??????
    Тогава наистина ни бяха спряни всякакви средства!
    Гроб дори и да са отклонили някой друг милиард, поне пари влязоха, а по времето на Тройния к.., нямаше пукнат лев, Батко и Братко едва спестиха за някой друг Мерецедес, мъка.

    Коментиран от #55

  • 53 ХаХо

    0 0 Отговор
    БляБляБля... щоуто на Слави със ДАНПТ и... пляссссссссс... по боклукТВ повторение на турския срал-ял да видим ако кандишем под ново робство как сладко ще си живеем като рая!
  • 54 Беднякът милионер

    0 0 Отговор
    В България е назрял момента за радикализация,тоест погром от всякакъв характер! Но той ще е назрял още стотици години така че,беж лиске да бягаме! Няма нация няма спасение,били сме такива,сме и ще бъдем! Уважавам усилията на който и да е било да промени нещо тук,но той си остава който и да е било! Всяко чудо за три дни,всяка коза за свой крак...
  • 55 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "умньо":

    Айде не ме карай да търся колко пари са били спряни и колко има сега по фондовете. Не това е смисъла, горко и тежко на държава, дето разчита на подаянията на ЕС. Реално и при едните и при другите, парите основно се крадат и не се прави нищо за развитието на бизнес, който да вкарва пари в държавата.

    И кои руски олиграси какво са си купили в България - мислиш че тиквата не е продал на себе си Булгаратабак ли? За смешната сума от 100 милиона? Дори и на дебелян да го е продал, със сигурност си е уредил съдружието. Или БТК визираш?

    А с КТБ целта беше не само да се краднат едни пари, а и да се всее страх у хората, несигурност и недоверие в банковата система и да се разклати Орешарски. Ако си помняш, тогава се говореше и за още една българска банка, май беше Първа Инвестиционна. Което само потвърждава думите ми че няма как да се инсценира нещо, подобно на 90-те. А протестите си бяха платени - познавам няколко човека, които си изкараха пари за почивки на морето от ходене по протести.

    Коментиран от #56

  • 56 умньо

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "кроко":

    Напълно си прав!
    Е, погрома не е същият, като през 96 г, защото имаме борд, но пак изклатиха държавата.
    Ударът върху КТБ не е по силите на нито една от групировките (партиите) в България, това разбира се не означава, че не са взели всички участие в деянието!
    Разликата е, че едните са взели дялово участие, а другите са идеолозите. Едните са по близо до Москва, другите лавират и гледат, от къде ще падне лев.
    Иначе си прав, всички участват, когато има пара за взимане.:)
  • 57 Чалгар

    0 0 Отговор
    Тръгнал чалгар за свобода да говори...Няма да гласувам на този кьор фишек референдум,защото нищо няма да промени...Спирането насубсидиите на партиите,само ще изведе най-богатите отгоре,и ще лиши от алтернатива в изборите.Аз питам,защо учиндолския шоумен,като е такъв родолюбец,не вкара в референдума май-важния въпрос?За ново Велико Народно Събрание и нова конституция с прякото участие на хората он и не онлайн?

    Коментиран от #61

  • 58 Гост

    0 0 Отговор
    Напълно съм съгласен с автора!
  • 59 Мършата

    0 0 Отговор
    ЧАЛГАДЖИЯ СЪМ, слушам само чалга, най-много ретро чалга, по-малко циганско, турско и гръцка чалга!
  • 60 gost

    0 0 Отговор
    Няма ли кой да организира концерт на любителите на Вивалди, Моцарт, Чайковски /пардон, последният е руснак/?
  • 61 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Чалгар":

    Именно заради това мислене няма нищо да се промени. Така или иначе най-богатите дърпат конците. Целта не е учиндолския да ти свърши работата, а ти и други хора да си размърдате мозъците и също да всършите нещо ако имате желание и възможност. Ако нямате, може да подкрепите каквото искате, щото така или иначе нищо няма да загубите. И няма как с един референдум мафията да се разкара - набийте си го в главите че ще трябва много време и постоянство от сърана на гражданите, на нас. Дори и референдума да не постигне поставените цели, не трябва да се спира до тук.
  • 62 ккккк

    0 0 Отговор
    Българинът си заслужава съдбата.Нека става още по зле.....Светът няма нужда от такава злобна и проста нация.
  • 63 бай онзи

    0 0 Отговор
    Бря, Ванчо степа иска да каже нещо:Д Този човек някой му го е писал това, а ВИЕ ПРОСТО СИ ЧЕШЕТЕ ЕЗИЦИТЕ- 50000 млади напускат страната на година/освен 2.5 милиона досега/ и скоро ще си останете с м...тите , които в края на краищата ще ви изтрепят!
  • 64 dp1234

    0 0 Отговор
    Ами няма как да опонирам на политическите идеи на човек, който няма политически идеи!
    Той кампанията за референдума му е чалга концерти и вицове, не политически идеи. И да, аз лично съм с една от изброените партии!
  • 65 prost

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Morgoth":

    Така е.. и те даже много се кефят, че ние тъпаците го обсъждаме...само.
  • 66 Смех

    0 0 Отговор
    Никакви референдуми и гласувания няма да променят нищо, докато няма избесени по диреците комуняги! На първо място ядрата Р.Овч / Петков и така до последния с партийна книжка! Всичко друго е та*ак работа!
  • 67 Тодор

    0 0 Отговор
    Сотиров,какъв ти е зорът на теб,хората ще гласуват ли или не на референдума,а че тръгваш с обиди?
  • 68 пурко

    0 0 Отговор
    Много разбирачи тука,много нещо!!!!!
    Ако искате гласувайте,вие сте едни интернет герой,тук много говорите а като идете там и мълчите!
    ще питат наякои къде мълчим?
    еми на магарето на Х.. мълците другарки и другари.
    Ето до тук сме я докарали...аман от разбирачи и е.ачи!
  • 69 TheDevil

    0 0 Отговор
    За всички деПутати: Хайде на въжето и после не на небето, а право в котлето и храна за прасето!
  • 70 МаВР

    0 0 Отговор
    И ня'ква доза истина... С оглед на мястото... Превърнало се "order на протеста". :D И всъщност ловък опит за публичен PR, копиран от и работещ прекрасно в Италия.
  • 71 Дзън

    0 0 Отговор
    Подкрепям Смех
  • 72 Нов Гост

    0 0 Отговор
    Никога никой не е аплодирал Слави през 1997. Напротив! Още тогава го освиркваха. Грешна информация има автора или опитва да преиначава събитията.
  • 73 свободен българин

    0 0 Отговор
    Като кажете "1 референдум нищо няма да оправи" просто ме отчайвате...Понеже това няма да ни оправи, нека да не ползваме правото си на глас, нека позволяваме на крадците да избират вместо нас. Когато се осъзнаете, че трябва да станете от дивана и да отидете да гласувате на референдума, за да покажете кой би следвало да управлява, тогава ще се оправят нещата. Докато ги оставяме, понеже нищо няма да се промени, наистина нищо няма да се промени. Трябва инициатива, а на вас ви се предоставя в случая даже просто да поставите един Х за това, което мислите за правилно. Толкова ли е трудно??? По-лесно е обаче някой да решава вместо вас и после да му търсите сметка, като не е както искате...Еми на себе си търсете сметка, защото сте против вашия собствен глас, против вашия собствен суверенитет, против вашата свобода, против вас самите. Осъзнае ли българският народ това, ние ще се освободим. До тогава ще ни управляват обирджии.
  • 74 Bacho Кольо

    0 0 Отговор
    "Презирам болшевишката схема на мислене, при която единственият аргумент срещу една теза е нейният автор, а не нейната същност..."

    Всичко хубаво, ама защо схемата да е "болшевишка"?!?
    Нима схемата не е действала хиляди години преди болшевиките да се пръкнат и няма да работи още толкова след тях?!?

    Или може би защото болшевиките са се възползвали от нея ?!? Че кой не се е възползвал?!? Съидейниците на Сотиров, може би? Менторите му от Козяк16 ?

    Стига , бе! Сотиров, айде без манипулации, предназначени за първосигналници!
  • 75 Потресен

    0 0 Отговор
    Какво е значението кой е инициирал референдума?? За Слави ли гласувате или Ви питат какво мислите? Изобщо мислите ли или само си седите и си плюете онлайн, защото сте тъпи и не може да си изразите мнението, там където то би имало значение?!?
  • 76 НеАБВ

    0 0 Отговор
    Не съм фен на Слави. Не съм и против него. Не съм член на никаква партия. Но и на трите въпроса от референдума ще отговоря (гласувам винаги!) с НЕ. Нещо повече - и на отпадналите три въпроса щях да отговаря НЕ! Това е популизъм. Това е опит за "цветна революция". Промените трябва да стават бавно, по парламентарен път. (Пропуснах да кажа, че НЕ СЪМ за ГЕРБ.)
  • 77 dimitar

    0 0 Отговор
    Абе Иване ,абе Сотиров, ние българите още не сме дорасли за мажоритарна система,не може да се сравняваме с Франция и Англия, ако минем на мажоритарна освен две големи партии ще влезат всички велможи и мутри с пари който могат да платят кебапчетата на избирателите, е разбира се и Слави и Цонко Чоков и други подобни, и тогава ще видите кон боб ядели, защото тогава не по- 11 лева а ще си взимат по 10011 лева , срам ме е че си бил от СДС в парламента.Масово отказвайте да гласувате за референдума - после да няма а защо гласувах така , препратка Brexit.