21 Ноември, 2016 12:09 1 588 2

Партийният интерес не е общественият интерес

  • мая манолова-
  • референдум-
  • мажоритарен вот
Партийният интерес не е общественият интерес - 1
Снимка: Венци Михайлов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Омбудсманът Манолова си свърши работата. Заедно с представители на инициативния комитет за провеждане на "Национален референдум 2016" — Тошко Йорданов и Иво Сиромахов, както и независимите експерти Валери Найденов, Мира Радева и Боян Атанасов, тя внесе Законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс в Народното събрание.

Манолова го направи точно така, както й е предписано по закон - като застъпник за правата на хората и пазител на обществения интерес. Направи го така, както пожелаха 3 милиона и половина български граждани. Направи го въпреки партиите, които изпортиха огромна политическа енергия, за да съсипят гражданската енергия за референдум ивсе още не могат да осмислят какво им казаха хората на 6 ноември.

Да им се чудиш на нашите партийни централи. Навсякъде по света партиите черпят своята сила от базата си, а у нас се оказва, че е точно обратно. Нима тези 3 милиона и половина български граждани не са базата на тези партии? После се чудим защо се получава така, че парламентът изглежда не най-авторитетното място за гражданина.

За да можем да избираме личности в парламента, първо трябва да има личности в партийните централи. Сега ще видим кои са те? Те са на ход! Те трябва да гласуват на „собствения си партиен референдум“ за референдума. И да не забравят, че партийният интерес не е общественият интерес, който може да бъде парцелиран по партийни квоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ку ку мания

    0 1 Отговор
    Ахааа, добре, че е кака ти Мая да стане раутата с рифирендума, ся вече ша са упраят нещата, гледай ти как стана раутата, готяна кака. :)
    Ку-ку групата да отиде и до Карлуково, да почерпи опит от местния суверен!
    Многу ма кефи прическата на тоя пич от 90-те, все едно гледам филма "Завръщане в миналото".
  • 2 Morgoth

    2 0 Отговор
    Мая си направи PR. Нека да не забравяме, че сегашния закон е направен от нея. Тя ходи при Слави да го защитава още в началото когато въпросите му се появиха и естествено беше против всичките точки.