Last news in Fakti

1 Декември, 2016 17:08 2 774 8

Дебелокожието на хибридната политика

  • дебелокожието-
  • хибридната-
  • политика-
  • субсидия-
  • референдума-
  • партийна субсидия
Дебелокожието на хибридната политика - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дебелокожието на народните ни избраници граници няма. Днес те отново не взеха предвид волята на народа и демонстрираха на избирателя, че изобщо не се вълнуват какви са исканията му. Демонстрираха самочувствието им на богоизбрани. Ще попитате защо?

Днес депутатите гласуваха годишният размер за един получен действителен глас на избори за партиите да остане 11 лв. през 2017 г. На 6 ноември хората категорично се противопоставиха на тази висока субсидия в най-бедната държава от ЕС. Това бе един от въпросите в Референдума. 2 516 791 граждани се обявиха против субсидия от 11 лева и поискаха тя да бъде от 1 лев.

Но какво от това? На кой ли му пука? Референдумът мина и замина, всяко чудо за три дни. Това е желязната логика на депутатите ни. Тези народни радетели се правят, че изобщо не са разбрали какво се е случило , че не са получили звучния шамар на „народната любов”. Въртят се, както казват във врачанско като „съсел у тръба”, само и само да потулят или замажат волята на избирателя. Същото се разиграва и с въпроса за 100% мажоритарен вот в два тура, за който партиите не щат и да чуят, изключвайки ГЕРБ, които го приеха с отвращение, за да си върнат обратно уважението на избирателя. Аргументите са смешни хората не разбирали, това било ужасно нещо, щели да дойдат на власт Цонкочоковци и какво ли още не. Сега доброто било да бъде приета смесената система или така наречена немска система хем с мажоритарен вот, хем с пропорционален. Та белким покрай хибрида партийните кадровици успеят да съхранят част от листите си. Наглостта край няма, а в машината са включени всякакви политолози, социолози, които се мъчат да превърнат референдума в шоу и чалга. Но нека да не забравяме, че българският народ е търпелив. Нека не забравяме, че има здрава логика и рано или късно може да не изтърпи случващото се през последните 27 години, сервирано им дебелокожите тапири, подреждани в Народното събрание и с претенции на избраници, а не партийни послушковци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Партизан

    10 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ами да, догодина живи и здрави се навършват 20 години от както щурмуваха парламента. Да вземем да си спретнем един юбилей а? :) Считам, че е редно и, че освен това си го просят. Явно им се празнува! :) :) :)
  • 2 pen40 pironski

    4 0 Отговор
    da napravim togava grajdansko nepod4inenie i da gytnem parlamenta!!!
  • 3 кроко

    7 0 Отговор
    Да не би някой да е очаквал нещо различно?
  • 4 Д'Мин

    5 0 Отговор
    Хахаха, снимката кореспондира с темата!
  • 5 Гост от село

    2 1 Отговор
    Познах !!! На снимката е Пеевски.
  • 6 steve

    1 0 Отговор
    Ей, социални мрежи, къде сте? Не да атакуваме парламента, а да НЕ ходим изобщо да гласуваме. Като ни отпишат от списъците ПОРАДИ НЕГЛАСУВАНЕ, политическите тапири ще зареват че няма кой да ги избира. Да им спретнем изненада, а? Основавам движение "ИЗЛИЗАМ ОТ ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ". Леле колко интересно ще стане!!!! Сигурно ще е по сигурно от това да дремеш с някакво протестче пред "СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА". А там изобщо не се съединяват по никакъв повод, да не говорим за в "ползу роду", толкова са рзпачосани дебелооки че.... . ИЗОБЩО НЕ НИ Е НЕОБХОДИМ ПАРЛАМЕНТ1
  • 7 БАБА ГЕНА

    2 0 Отговор
    ДА, ТОЧНО ТАКА ,НИКОЙ,АМА НИКОЙ ДА НЕ ХОДИ ДА ГЛАСУВА.ПОДДЪРЖАМ ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ---ТОВА СИ Е ПОВЕЧЕ ОТ ПРОТЕСТ.
  • 8 ТИКВОЧА

    1 0 Отговор
    МНОГО СИНПАТИЧНО ЖИВОТИНЧЕ КАК МОГАТ ДА ГО СРАВНЯВАТ С НАШИТЕ ДЕПУТАТИ КОЙТО СА КРЪСТОСКА МЕЖДУ КАШАЛОТ И МАЙМУНА АМА ИМА МАЛКО И ТАПИРСКО В НАШИТЕ ИЗБРАНИЦИ.