Last news in Fakti

4 Декември, 2016 19:01 1 460 2

Вот на „другата Австрия“

  • австрия-
  • избори-
  • другата австрия-
  • президент-
  • александер ван дер белен

Изборът на австрийците не поставя под въпрос членството в ЕС

Вот на „другата Австрия“ - 1
Снимка: БТА/ AP
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Причините за победата на Александер ван дер Белен са много. Това беше избор на посоката, който мотивира мнозина да отидат до урните, коментира авторитетният австрийски вестник „Дер Щандарт“

Фактът, че за първи път се избира зелен политик за държавен глава на западноевропейска държава, независимо че по време на кампанията Александър ван дер Белен криеше това, е сигнал далеч извън Австрия, пише „Дер Щандарт“. Ван дер Белен успя да мобилизира не само своите привърженици, а всички, които гласуваха „за по-малкото зло“.

Той мотивира и всички, които имат страх от политически климат, в който антисемитските изказвания станаха ежедневие, и в който свободата на изкуството, науката и медиите се поставя под въпрос... С избора на Александер ван дер Белен не се поставя под въпрос членството на Австрия в ЕС. Страхът от десен президент улесни избора на Ван дер Белен. Те всички са за „друга Австрия“ , която не иска десен популист на държавния връх.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 0 Отговор
    Все още не, но скоро ще им се прииска да дойде някой като Хитлер
  • 2 лъжепатриот

    0 2 Отговор
    Нещо не им се сбъдна прогнозата на патриотите, а? Не им се получи и на хибридковците от североизток.