21 Декември, 2016 12:48 1 731 2

Провалената коалиция ГРПА

  • реформаторски блок-
  • коалиция
Провалената коалиция ГРПА - 1
Колаж: Факти.бг
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Стана това, което беше неизбежно. Знаеха го всички. В българската политика най-трудно се вижда очевидното. Пардон! Най-трудно се вижда очевадното. А то е следното – партиите в досегашната коалиция (ГЕРБ + Реформатори + Патриоти - АБВ), не можаха да се разберат за... приоритети, програма и премиер. На практика за нищо не се разбраха. Едните казват „дадохме всичко от себе си“. Другите пък откровено и задълбочено си признават: „Не сме в състояние в 43-я парламент да стигнем до принципно съгласие за секторни политики“.

Всичко това хубаво. Откровеността и конструктивизма са похвални неща. Само че във въздуха виси един въпрос с доста неприятен привкус. Какво ги прави българската политика? Занимава се единствено с въпроса за разпределението на властта? Как така се получи тази коалиция да управлява близо две години, а после да се окаже, че не може да се разбере за програма и политика, т.е. за всичко, което е правила досега. То се оказа, че не могат да се разберат за изборен кодекс, за съдебна реформа, за антикорупционния закон, за пенсиите, за здравеопазването, за престъпността, за мигрантския поток, за реформите в енергетиката и икономиката...

Та пак да си зададем риторичния въпрос. Как са управлявали досега и как са имали разбирателство по всичко изброено по-горе? Отговорът е очевиден. Нали?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тонитов

    1 3 Отговор
    Ние го дробим парламента пък не искаме да си го сърбаме. Поне не сме обрани, както се оказвахме при червените.
  • 2 БАБА ГЕНА

    4 0 Отговор
    как не сме обрани.къде са изтеглените над 20 000 000 000 лева.а когато кабинета на ОРЕШАРСКИ ТРЯБВАШЕ ДА ИЗТЕГЛИ САМО 1 000 000 000 ,ПРОТЕСТИТЕ ЗАПОЧНАХА.не само ,че сме обрани от тая престъпна и некадърна банда ,а хората започнаха да се самоубиват от мизерия и бедност.