Last news in Fakti

29 Януари, 2017 11:11 2 618 0

Студ. Дърво и камък се пукат, а асфалтът цъфти

  • гуми-
  • сняг-
  • зима
Студ. Дърво и камък се пукат, а асфалтът цъфти - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Студ. Дърво и камък се пукат. А, той, асфалтът, цъфти, би възпял народният поет неволите на шофьорите в България.

Студът. Дърво и камък се пукат. А те, наглеците, продължават да шестват по пътищата на родината ни.

През 2016 година близо 30 хиляди души са заловени да шофират без да имат книжка. А знаете ли, че 30 хиляди души е един цял български град като Сандански? Или като Самоков. Или като Смолян. Или колкото е числеността на цялата българска армия.

Студът. Дърво и камък се пукат. А от петък имаме и служебен кабинет.

Ето и топ 5 на коментарите на Факти.бг за седмицата.

На наглеците по пътищата трябва да се обяви война

Една новина мина покрай многото други. През 2016 година близо 30 хиляди души са заловени да шофират без да имат книжка. Казва го директорът на КАТ "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски.

30 хиляди карат без книжка? Това значи, че 82-ма такива „шофьори“ на ден застрашават децата и здравето ни.

30 хиляди са само заловените. А другите? Те колко са?

А знаете ли, че 30 хиляди души е един цял български град като Сандански? Или като Самоков. Или като Смолян. Или колкото е числеността на цялата българска армия. Или колкото всички студенти и преподаватели на Софийския университет.

Когато цъфне асфалтът...

Сигурно всичко това е вярно за картинката „когато асфалтът цъфне“. Само че има малко подробности. Ако ги подредим списъкът от въпроси по „детайлите“ ще изглежда така:

Нима където и да било в Европа няма обилен валеж, ниски температури и тежки камиони? А защо там асфалтът не цъфва?

Сега ще трябва да си сменим фразеологията. Няма да казваме „Когато цъфнат налъмите“, а „Когато цъфне асфалтът“.

Иначе винетките са си винетки, а играта на „топло и студено“ ще продължава с мръсна газ.

Кога се свалят регистрационните табели?

От 21 януари до 24 януари тази година свалените регистрационни табели на автомобили в София са 12 на брой. Има една особеност, че регистрационните табели се свалят само, когато автомобилът се управлява от собственик. Иначе установените водачи с алкохол и наркотични вещества са много повече. Последният случай е от предишната нощ и е за употреба на наркотични вещества. Но като цяло случаите са главно за алкохол. И това е така, тъй като малко по – специфично се установяват наркотичните вещества.

Проклятието на служебния кабинет

Служебните кабинети имат орисията да идват след извънредна политическа ситуация, като успяват, кой повече, кой по-малко, да потушават временно напрежението в обществото и партизанските страсти. След тях добрата стара игра започва отначало, връщайки ни в познатото русло на враждебност и непримиримо противопоставяне.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА