Last news in Fakti

11 Февруари, 2017 15:46 1 480 1

От „удоволствието” да живееш в България до приятелския огън

  • удоволствието-
  • да живееш-
  • българия
От „удоволствието” да живееш в България до приятелския огън - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Седмицата премина отново под знака на липса на държавност у нас. Знаково в това отношение бе падналото осветително тяло в тунела „Ечемишка”, което уби жена. Последваха проверки, разпити на прокурори и уволнения в АПИ. Макар и да бяха отстранени ръководни кадри, в пълна сила остава поговорката „Преоблякъл се Илия, пак в тия”, но това подлежи на отделен коментар.

Премиерът обяви, че изхвърля трима от АПИ, заради трагичния инцидент.

Безумията в държавата не спряха до тук – половин София остана без парно и топла вода в продължение на дни без да се изяснят до край причините за аварията. Противоречиви останаха и мненията дали ще бъдат обезщетени клиентите на „Топлофикация – София”. А лафът "Ти от София ли си или така си миришеш", бе в обръщение сред столичани от Източните райони.

Топлофикация ще обезщети клиентите от топлорайон София Изток

Омбудсманът отреагира: Вместо мартеничка на 1 март „Топлофикация" може да върже тенекия на столичани

В същото време ВАС постанови референдумът за мажоритарния вот няма да е задължителен, а партиите наддават като на зеленчукова борса все по-щедри и по-щедри обещания.

Стана ясно и, че Русия не обмисля рестарт на "Южен поток". България не може все още да извлече дивиденти, но пък за това Германия си прибра част златните резерви.

Русия не обмисля рестарт на "Южен поток"

Германия си прибра част от златните резерви от САЩ

Появиха се нови спорове за границите на Балканите, след като американски сенатор призова Македония да бъде разделена между България и Косово.

Скандал! Македония не е държава и трябва да се раздели между България и Косово

В същото време от Русия изразиха притеснения относно възможно установяване на войски на НАТО в България и Румъния.

Русия притеснена от България и Румъния

Руски самолети пък по грешка ликвидираха турски военни в Сирия, което отново изостри напрежението между Москва и Анкара.

Трима турски военни загинаха при обстрел в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.