19 Февруари, 2017 11:29 1 547 0

Ралица в матрицата на страха от Джабер

  • матрица-
  • избори-
  • страх-
  • джабер-
  • ралица
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дните преди официалния старт на предизборната кампания за поредния парламент, излъчен чрез пропорционален вот, България остана вгледана в пъпа си. Вместо да разчупят матрицата и политиците да покажат, че са чули и не са забравили гласа на обществото от последния референдум, те продължават сякаш нищо не е станало...

Това е опасно.... От Нова Република предпочетоха отново да откраднат образ, с надеждата да влязат в следващия парламент. Но какво да се прави калъпът произвежда един продукт.

Отново гоним Михаля, а входната ни врата е широко отворена в един все по-несигурен и непредвидим свят....

Ето и топ коментарите на Факти.бг от изминалата седмица....

Да разчупим матрицата

Няма как да има промяна, когато системата е старата матрица, калъпът произвежда един продукт. Трябва да разчупим матрицата, да излезем от този калъп и да покажем, че може нещо различно да се случи в тази държава, да дадем възможност на други различни хора да правят нещо за своя народ. Това заяви в интервю за Факти.бг Росица Кирова от "Единни за България".

Мюнхен 2017 – световната несигурност

Това 53-то издание на Мюнхенската конференция по сигурността със сигурност ще има особено значение. Светът е в нокдаун след серията удари през миналата година – победата на Доналд Тръмп, Брекзит, опита за преврат в Турция, регионалният глобален конфликт Украйна, сирийският кратер, ислямския тероризъм, кибератаките и т.н.. Списъкът е дълъг и в него са все неща, които разклатиха сигурността по всички географски ширини.

Искаме да видим истинската Ралица! Тя заслужава!

Във фейсбук страницата на Нова Република грейна едно красиво лице на „българска учителка“. Това била Ралица, която е учител по физика, а нейните ученици спечелили 5 златни и 3 бронзови медала на международна олимпиада. Ралица, писаха от Нова Република, заслужава увеличение на заплатата, защото е положила усилия и труд и те трябва да бъдат възнаградени.

Днес гоним Джабер, а кой чакаме утре...

От времето на лексиконите знаем, че раздялата е най-добрият тест за чувствата. В коалиционната политика най-сериозното изпитание е подреждането на изборните листи. Мъчна задача си е да наместиш все на избираеми места и старите партийни муцуни, и новите имена, олицетворяващи волята за промяна, и регионалните спонсори, да не говорим за известните имена от културата и спорта, които биха участвали в представлението само като водачи. Висшият пилотаж е след обявяването на кандидатите партньорите да продължат напред в мир и сговор.

Боже, щом те има, върни попската ракия!

БДЖ и Реал Мадрид имат задължения от стотици милиони, но кредиторите на футболния клуб го дават ларж, защото бил социален феномен. Държавата също не притиска клуба, за да не се стигне до изстъпления на фенове. БДЖ е в пъти по-голям социален феномен, но никой извън нашето царство-господарство няма как да го разбере. Според шефа на Българската стопанска камара Божидар Данев, били нужни около 1,4 милиарда за стабилизирането на БДЖ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА